По 1000 лв. за огнеборците, гасили пожарите в Русия

Премиерът праща всичките 95-ма на почивка в станции на МВР
20 авг 2010 22:15,
169
По 1000 лв. за огнеборците, гасили пожарите в Русия
Снимка: БГНЕС

По 1000 лева награда ще получат  българските пожарникари, участвали в гасенето на пожарите в района на Москва. Те се завърнаха в България в петък вечер с правителствения самолет. На летището лично ги посрещна премиерът Бойко Борисов.

95 наши огнеборци се включиха с борбата с огнената стихия и спасителните операции.

"По 1000 лева ще имате към заплатите този месец", обърна се към пожарникарите премиерът Борисов. Той допълни, че решението ще бъде одобрено още на следващото заседание на Министерски съвет.

Борисов изтъкна, че руският му колега Путин лично е благодарил за оказаната от страната ни помощ.

Огнеборците ще преминат у нас медицински прегледи, а след това ще имат възможност да отидат на почивка в станции на МВР. 

„Най-трудното беше неизвестното. Беше задимено, трудно беше да се диша, падаха дървета”, сподели Веселина Кехайова, единствената дама сред нашите огнеборци, която отговаря за медицинското обезпечаване.

За да посрещнат пожарникарите, на летището бяха още заместник-министър Павлин Димитров, главният секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на пожарната комисар Никола Николов, както и представители на Посолството на Русия в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
7
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Bravo na pojarnikarite!Dobre e vsi4ki narodi da se obedinqt i da si pomagat,a ne da vrajduvat.
145
3
 
14
 
! Отговори
Пожарникар преди 13 години
Следващия път като ти се запалят два тигана с масло в кухнята , не ти го пожелавам депробвай да лиснеш кофа вода и гледай кво става аман от ***
144
2
 
7
 
! Отговори
vazrasten преди 13 години
Bravo! Tezi xora zasluzavat.
143
6
 
10
 
! Отговори
Веселин Маринов преди 13 години
1000 лв ли стана мизата за купуване на гласове? Малеее,много ще ни вдигнат данъците,за да си посрещнат нуждите за предизборната си кампания:((
142
4
 
29
 
! Отговори
Пожарникар преди 13 години
В Русия е било наистина ад. Който не е гасил горски пожар да си мълчи - заслужават си колегите парите. Но друг е въпросът. Вальо Ангелов тръбеше, че всички са пожелание там. Всички знаем, че има международни командировки. Над тези 1000 лв ще вземат и още около 600. Събраха хора от определени райони. На нас изобщо не ни казаха. Гадното е, че пак събраха свой хора. Това е жалкото. А иначе, хора, замислете се - в горите на Русия е ад. Някой от вас наистина не се чуват какво говорят!
141
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1000 лева е добре премерена сума. Нито е малко, нито е много. Поздравления за ББ, че се е сетил. Аман от потупване по рамото пред строя.
140
2
 
12
 
! Отговори
д преди 13 години
да сиги ползват с здраве,те поне се трудиха , ами упрамляващи крадци кадето обераха държавата немогат да ги вземат парите и на дреги да има по хиляда лева, еднатае масларова , другия ВАЛЮ топлото и още много други, народа не вярва че ще има справедливост
139
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1000 лева ще получаваш когато си ги изкараш.Ако си подписал договор за 500 лв. как да ти плащат 1000?
138
11
 
6
 
! Отговори
Очевидец преди 13 години
Имаше едно интервю със собственик на хотел преди време, направил грешката да се обади на пожарната. Просто два тигана се подпалили в кухнята на хотела /май в Русе беше/, та заради пушилката човека се стреснал. И вместо да ливне две кофи вода - обадил се той, а после горчиво съжалил. Всичко, което не е било здраво завинтено за пода е било отнесено в незнайна посока, заради два тигана - наводнен целя хотел, човека си скубеше косите. Просто си спомних за тази статия.
137
12
 
17
 
! Отговори
за показ по кабеларк преди 13 години
Българските огнеборци се завърнаха от Русия, за да се снимат на аерогарата с ББ и ББ да го дават по кабеларките! Всяко действие и/или бездействие на ББ е предназначено само за показ по кабеларките.
136
6
 
16
 
! Отговори
до 124 преди 13 години
Е да де - именно защото полицай и пожарникар са особенно трудни служби, за това има по 300 кандидата за едно място, а ? Само дето - ако нямаш тате, брат, шурей или баджанак - нямаш шанс.
135
15
 
16
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 13 години
Значи, разликата е, че онзи лелка от БТВ-то, не ги взема тези пари от мен, от моите данъци. В частните фирми, нека си раздават премии с милиони, мога само да се радвам за хората, но за обрулена държава като България, в която деца умират защото няма 100 лева за лекарства, да раздаваш пари ей така, просто е цинично !
134
18
 
18
 
! Отговори
Пешо Чвора преди 13 години
Вчера Бай Христо стругаря, изработи две гайки. С вътрешна резба. Цолова. Принципно, това му е работата за която му се плаща, но въпреки това, предлагам да бъде награден с 1000 лева !!!
133
5
 
12
 
! Отговори
Пешо Ноктюрното преди 13 години
Че тия 1000 лв оная алчна скочумбра Ани Сандвич от БТВ ги изкарва за 2 дена.
132
0
 
1
 
! Отговори
АМИ.......... преди 13 години
питай русенския комисар....Мики маус.......Ама най много да те ''КАЧИ НА ЧЕРЕШАТА''.Не,че знае как се прави рапел де.....:))))))))
131
3
 
17
 
! Отговори
българин преди 13 години
1000 лв. а така. Като си съберат двама премиите, ще могат да си купят един чифт от обувките на Емилия Масларова-бившата социална министърка, от социалното правителство на Сергей Станишев...........Коментара оставям на тези, които могат да мислят, Живота, срещу една обувка.
130
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук има много *** със свински мозъци.......как така да са намалели животните у нас, вероятно не сте влезли в статистиката на сел.стопанство. Да критикуваш когато се награждават хора които са били в ада на пожарите. А Вие жалко безмозъчни същества по цял ден драскате в форумите.
129
1
 
37
 
! Отговори
hit преди 13 години
Хвала на достойните мъже от пожарната .Да са им честити заслужените премии.Какво ще кажеш премиере за уволнените спасители от гражданска защита.Обучени момчета ,които върна от нощна смяна по чл.76 а.Тази отрова как ще излекуваме.10г вадиш трупове и висиш по скали,и накрая няколко носачи на папки ти казват,че си качен на черешата.Изпратихте ни на заслужена почивка в базите по бюрото на труда.Че и цели няколко месеца.Поне да бяхте ни изпратили тържествено.Още веднъж живот и здраве на пожарникарите
128
1
 
27
 
! Отговори
ИВО преди 13 години
ТО Е ВЕЧЕ КРАЙНО ВРЕМЕ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ДА ВЗИМА ПО 1000ЛВ. ДОКОГА ЩЕ СЕ МЪЧИМЕ С МАЛКИ ЗАПЛАТИ,20 ГОДИНИ ИДВАТ И СИ ОТИВАТ ПРАВИТЕЛСТВА А НАРОДА НИ БЕДЕН,ПРАВИТЕЛСТВО Е ДОБРО КОГАТО НАРОДА УСЕТИ ЧЕ Е ДОБРЕ.
127
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кто чета коментарите на повечето се чудя.Явно безпаричието е много голямо. Незнам. Но повечето хора тук ми приличат на Мармеладов от ''Престъпление и наказание''.