По 1000 лв. за огнеборците, гасили пожарите в Русия

Премиерът праща всичките 95-ма на почивка в станции на МВР
20 авг 2010 22:15,
169
По 1000 лв. за огнеборците, гасили пожарите в Русия
Снимка: БГНЕС

По 1000 лева награда ще получат  българските пожарникари, участвали в гасенето на пожарите в района на Москва. Те се завърнаха в България в петък вечер с правителствения самолет. На летището лично ги посрещна премиерът Бойко Борисов.

95 наши огнеборци се включиха с борбата с огнената стихия и спасителните операции.

"По 1000 лева ще имате към заплатите този месец", обърна се към пожарникарите премиерът Борисов. Той допълни, че решението ще бъде одобрено още на следващото заседание на Министерски съвет.

Борисов изтъкна, че руският му колега Путин лично е благодарил за оказаната от страната ни помощ.

Огнеборците ще преминат у нас медицински прегледи, а след това ще имат възможност да отидат на почивка в станции на МВР. 

„Най-трудното беше неизвестното. Беше задимено, трудно беше да се диша, падаха дървета”, сподели Веселина Кехайова, единствената дама сред нашите огнеборци, която отговаря за медицинското обезпечаване.

За да посрещнат пожарникарите, на летището бяха още заместник-министър Павлин Димитров, главният секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на пожарната комисар Никола Николов, както и представители на Посолството на Русия в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
0
 
! Отговори
abe ataka преди 13 години
toi e poveche bugarin ot tebe bre umniko
105
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
премиера добре се грижи за пожарникарите и тези от мвр, а останалите куяетата са ни яли... скапана държава....... , атояно тези половината са излишни народа ги храни защото са хора на този и онзи...
104
5
 
9
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Абе Бойко,земи махни тая Вяра Анкова от БНТ, че като и гледам промените - рекламират, вече че и по БНТ ще дават турски сериали.Ама и тя каква българка е щом е женена за Лафчис!!!Е това е проста нация, такава женена за грък, да ни е директор на БНТ!
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я тоже искам около илядо лева бате Гойко , иначе че бегам у Франциа ! Белким ако не изкярим нищо ,де от кражба на аламин ,бакър и састър поне кака Бруни и чичко президент ,че ми дадът 300 ойру !
102
6
 
10
 
! Отговори
На дали преди 13 години
Г-н Борисов,ваши лични пари ли ше дадете на огнеборците,или парламента е гласувал за това?И ако е ПАРЛАМЕНТА,от къде намерихте пари за това?Стига и това да не е "Държавна тайна".
101
5
 
8
 
! Отговори
чочо1 преди 13 години
Ако може да направят шамандури в морето изглеждащи като тази снимка! Никой няма да ги приближава и броя на удавниците ще спадне драстично. Спасителите ще могат да се отдадат напълно на любимото си занимание - обслужване на немски бабички срещу 15 евро на сеанс + подарък gsm!
100
2
 
3
 
! Отговори
за 98 преди 13 години
От кого ??! От царя, дето куманоидите го докараха за премиер преди десетина години ли ??!
99
4
 
1
 
! Отговори
Хлапето преди 13 години
Бойко може и да не е *** ама не може да се каже същото за теб, четейки коментара ти.
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за *** е освобождение :)
97
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако ми позволиш лека корекция :от АзисПожар гори във мой *** космат, гаси го докер с двата си баджака. Навън е лято, слънчев ден - поспри се ти, руснака също чака
96
3
 
4
 
! Отговори
за 94 преди 13 години
Искаш да кажеш - окупираха и докараха на власт онез *** шумкарите
95
6
 
4
 
! Отговори
за 86 преди 13 години
скоро скоро , време е да ритнем Гоце
94
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
'44 пак ни освободиха така, че 50 години не можем да се осъзнаем.
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интелектуалните висини достигнати с обединените усилия на всички форумци , накараха нещо да трепне в изтерзанат ми душа и да ви поздравя Фсички с едно нежно хайку - Пожар гори във мой гръд космата, гаси го кака Керка с двата си баджака. Навън е лято, слънчев ден - поспри се ти кълвачо днес е тоз ден............
92
0
 
0
 
! Отговори
Modiliana do 8 преди 13 години
Ei, naistina si duhovit. Zavijdam na priqtelite ti, che te imat okolo sebe si. Sigurno nikoga ne skuchaqt. Haresvam "Tanak poznavach". E, haide chao, stiga za dnes chetene na komentari.
91
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не бе .. никой не се подиграва. Просто ни е за урок. Повече руснаци да ни освобождават - НЕ! Другите народи на балканите не са ги освобождавали руснаците и нищо им няма. Единствено Сърбия се смалява като медуза на слънце, благодарение на приятелството си с Русия.
90
1
 
3
 
! Отговори
На дали преди 13 години
Ми ,като ти е толкова голям,що не си я извъртиш сам и да си лягаш,а?
89
4
 
17
 
! Отговори
Турчин преди 13 години
Всички които се подиграват тук с Русия са жалки, независимо дали са турци, българи или други.Навремето руснаците са умирали за България.И освободената държава се е казвала България.И до днес се казва така.Който се подиграва на тази саможертва, се подиграва на себе си.
88
2
 
7
 
! Отговори
не съм гербаджия преди 13 години
еййййй...тая снимка ми строши монитора!!!! Нама огън който да не угасне, ако бате Бойко го погледне така! Нещо между Марлон Брандо и Аполон! Отма печели приза най-голем маркуч в историята. Чочо - мани, мани той бат ББ е артист,но евала му не е *** като СС, щото не се знае педелвайса кой го полива, тя лоша работа с тези ***
87
2
 
1
 
! Отговори
чочо преди 13 години
Писах ти минус само заради ника. Как е възможно да не не харесваш ББ и да не си от герб? Това не го разбирам!!!!