Ситуацията с бежанците не е критична, успокои Йовчев

"Страната ни може да се справи с до 1000 души на месец"
Обновена: 23 юли 2014 12:00 | 23 юли 2014 12:00, Веселина Йорданова
33
Ситуацията с бежанците не е критична, успокои Йовчев
Цветлин Йовчев. Снимка: архив Булфото

Миграционният натиск е нараснал многократно, но критична ситуация с бежанците няма, успокои вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Той съобщи, че в местата за настаняване има над 70% свободен капацитет.

Още по темата
По думите му институциите успяват да дават бежански статути и да извеждат принудително бежанци от страната, които не отговарят на условията за статут с по-бързи темпове, отколкото идват имигранти.

Според Йовчев страната ни може да се справи с до 1000 души на месец.

Той обаче подчерта, че процесите трябва да се наблюдават много внимателно, защото ситуацията в Близкия Изток и в Афганистан продължава да бъде много сложна и води до повишаване на миграционния натиск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Стига с тази арабизация на държавата ни! В онези страни там винаги ще има войни, а Европа трябва да се спре приемането им. Европа се спасила на косъм от арабите и турците, а сега без бой се предава.
22
0
 
2
 
! Отговори
Дядо Иван преди 9 години
Тоя никаквец, с неговото просташко спокойствие просто ме вбесява! Всичко било наред. Нямало проблеми.Сега след като падна правителството - да бъде командировам на турската граница и да не се връща, докато наистина престанат да влизат разни ***, които после ще имат претенции къде да бъдат настанени: София, Пловдив, Варна и т. н.
21
0
 
2
 
! Отговори
ali преди 9 години
От една година се чудя дали живея в София или съм в някаква арабска държава. Достатъчно е да се разходите в центъра, Красна поляна, Овча купел, Женския пазар, за да се убедите в това. Как не се намериха пари за пенсионери, а за нелегалните и за субсидии има. Господа политици и управляващи, трябва да знаете, че се молим в най- скоро време да си платите греховете към народа си.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЙОВЧЕВ,СТРАНАТА НИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С БЕЗРАБОТИЦАТА,БАНКОВИТЕ ОБИРИ,КРАЖБИТЕ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА,ПЕНСИОНЕРИТЕ,ТИ ПОБЪРКА ЛИ СА ВЕ ПИЧ ? 1000 КАМИКАДЗЕТА НА МЕСЕЦ,ПОСЛЕ ЩЕ ИМ ДАДЪТ ГРАЖДАНСТВО И ХОП БГ ВЕЧЕ ЩЕ Е ИСЛЯМИЗИРАНА СТРАНА,ТИЯ ЗАТРИВАТ БГ ОТ ЛАКОМИЯ
19
1
 
5
 
! Отговори
бобо преди 9 години
Още един те гледа от снимката горе!! Да,да Йовчев за тебе става въпрос,че си ***!!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали сме толерантни и има евроатлантически ценности,опустели села и беден народ..
17
0
 
5
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Разбира се, че е критична въпреки че ви подкрепям за оградата. За съжаление докато не депортираме всички нелегални, до последното ***, няма как ситуацията да не е критична. Колко още *** ще внасяме в тая изстрадала и опоскана държава. Както се казва в технологичния сектор. *** влиза - *** излиза. Е как да ще се подобряват нещата тогава?
16
0
 
4
 
! Отговори
men преди 9 години
това не може да е истина... скоро няма да има българия. а лекето на снимката е агент на ЦРУ и трябва да бъде обесен.
15
0
 
3
 
! Отговори
Еким преди 9 години
Йовчев, ти знаеш ли че имаш СТРАШНИ очи!
14
0
 
2
 
! Отговори
преводач преди 9 години
Иска да каже, че не подлежи на критика. Само да е посмял някой...
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво ***? Тези 1000 на месец ще ги настаниш у вас ли? Ти ли ще ги храниш? Пълен ***!
12
0
 
12
 
! Отговори
БЯЛ ДУХ преди 9 години
това не е държава ,немога да напиша ,че е магазин за леки жени , защото там има ред и дисциплина , зане се кой какво прави , а когато магазина няма работа несменяме предета и килими , сменяме работещите момичета ,а ние достатъчно много години ви плащаме на вас червеномонготурси предатели на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Йовчев, в БГ нищо не е критично. Тук всичко е цветя и рози и всичко ни е наред. Такава смешна държава просто няма никъде. Ние сме в кменната ера.
10
1
 
16
 
! Отговори
gtf преди 9 години
тва за година са 12 хил души. Кой ще ги храни.. че са ни малко безработни, пенсионери, администрация и ***. С "бежанци" може и да няма проблем но с имигранти има. По-добре да излезем от ЕС, пък те като знаят толкова да си ги прибират. Склонен съм с личен труд да подпомогна строеж на бетонна стена по границата с турция. Инвестицията в такава вероятно би била по-изгодният вариант.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бегайте докато е време. До 10 години тука ще има ислямска автономия.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо Германия обяви, че може да приема до 600 на месец и не повече от 10 000 като цяло?Защо Германия получава от ЕС фонд 15 пъти повече пари за да се справи със ситуацията?Защо Германия при приети 5600 -обяви, че е приела най-голям брой?Приемането на уахабисти е като да мине пътнически самолет над донецк! Без оцелели!
7
0
 
20
 
! Отговори
Gogo преди 9 години
Това като призив към имигрантите ли да се разби? Идвайте имаме капацитет, не се притеснявайте... Този направо не е наред!!!
6
0
 
20
 
! Отговори
акуд преди 9 години
овчев нагъл индивид лично по негова и на дпс диктовка в България се вкарват хиляди мизерници на месец. медиите защо малчът
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лицемер ,ще го изхвърлят отвсякъде а той се учи .. и гледа умно.
4
2
 
6
 
! Отговори
Balgarin преди 9 години
A taka ... po 1000 na mesec ... kato stanat 100 - 200 k shte kajat che im se narushavat pravata ... i eto ti povod turcite da se varnat sled stotina godini svoboda za BG ... , az veche sam si poreachal fes.