Бизнес и синдикати: Съвет към БНБ да реши проблема на КТБ

Подобен комитет ще заработи към организациите
Обновена: 1 авг 2014 14:29 | 1 авг 2014 14:27, Екип на Investor.bg
10
Бизнес и синдикати: Съвет към БНБ да реши проблема на КТБ
Снимка: БТА
Консултативен съвет към управителя на БНБ, който да помогне за решаването на проблемите в Корпоративна търговска банка (КТБ), са поискали организациите на работодателите и синдикатите по време на срещата им с президента Росен Плевнелиев. Предлага се в него да се включват икономисти, представители на бизнеса и синдикати.
Още по темата
Този съвет трябва да внесе повече доверие и експертност по отношение на решаването на проблемите в поставената под особен надзор банка, смятат организациите.

Идеята за подобен орган синдикалните и бизнес организациите лансираха още миналата седмица. Тогава те изпратиха открито писмо до президента, премиера, председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) и до парламентарно представените партии с исканията си.

Заради разделението на властите обаче президентът не може да създаде подобна институция, която да се меси в решенията на Централната банка. Затова поне засега се предвижда такъв комитет да бъде сформиран към синдикалните и работодателските организации, съобщи председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев след срещата.

Той обясни, че шестте организации целят намирането на работещо решение, което да помогне КТБ да отвори врати по-рано.

„Има различни варианти, работещо решение е и акционерите да участват в повишаването на капитала на банката. Ако няма желание да се запълни целият недостиг, който ние не знаем колко е, могат да се включат и големите вложители с депозити над 100 хил. евро“, коментира Велев.

Той посочи, че няма информация дали акционерите са се съгласили да участват в оздравяването на банката.

Всичко по казуса с КТБ можете да проследите в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: бизнессиндикатиКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 9 години
...тц-тц-тц... и синдикати и работодатели плямпат празни приказки. Простотията е заляла обществото... непознаването на законите и откровеното желание за неспазването им блика отвсякъде. Има закон и той трябва да се спази.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всякаква национализация или синдикализация на загубите на КТБ ще бъде пагубна за държавата. Загубите трябва да се покрият само от вложителите и кредиторите на банката и те да си разпределят и активите на банката.
6
0
 
6
 
! Отговори
ЕвроGay преди 9 години
Ей заради тия сме номер-1 отзад напред.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лешоядите надушиха мършата. Лешперите надушват келепира.
4
0
 
9
 
! Отговори
Муни преди 9 години
Какви синдикати са тия кавалли ???Вместо стачки да правят те под масата се споразумяват.Ама под масата само кавали излизат.
3
0
 
15
 
! Отговори
ДС преди 9 години
хм..къде бяха тези преди 1 година когато се протестираше пред Парламента ? Ченге до ченгето.. съсипаха държавата.
2
0
 
17
 
! Отговори
yA преди 9 години
Очевидно в България трудещите вече нямат никакви проблеми:- няма дискриминация по пол, възраст или етническа принадлежност,- условията на труд са прекрасни,- възнагражденията са високи, един вид европейски,- зачитат се правата на почивка, отпуски, правото да се ползва отпуск по болест,- няма незаконни уволнения,... та г-н синдикалистът реши да ходи и да оправя КТБ.Ами освен ние да сформираме комитет за вдигане експертния потенциал на синдикатите ;).
1
0
 
15
 
! Отговори
шщд преди 9 години
Странно, синдикати и работодатели започнаха често да играят заедно! Явно трябва да се настроим пак за някакви бурни преживявания.