Жива факла: Жена се подпали пред президентството

Тя е в изключително тежко състояние, съобщиха от "Пирогов"
Обновена: 3 ное 2014 16:24 | 3 ное 2014 14:56, Камелия Цветанова
611
Жива факла: Жена се подпали пред президентството
Снимка: Булфото

Жена се запали пред президентството, докато вътре текат консултациите за съставяне на правителство.

Въпреки бързата реакция на пожарната и Спешна помощ, след като огънят беше потушен, жената не даваше признаци на живот, видя репортер на Dnes.bg.

По-късно от "Пирогов", където бе откарана, съобщиха, че жената е в изключително тежко състояние. Пациентката е настанена в противошокова зала на Клиниката по изгаряния в болницата. Екипът на проф. Огнян Хаджийски се бори за живота й, съобщиха от лечебното заведение пред Dnes.bg.

Първи в опит да я спасят се притекоха от охраната на президентството с пожарогасители.

Трагедията се разигра малко преди 15 часа. Свидетел разказа, че жената е слязла от автомобил, затворила е вратата на колата, заляла се със запалителна течност и след това се е подпалила.

Все още няма официална информация за самоличността на жената. От МВР съобщиха единствено, че тя е 39-годишна. По информация на БНР жената е 38-годишна и се казва Лидия Петрова.

Не са ясни причините, поради които е предприела крайната стъпка.

Директорът на Дирекция "Сигурност" в Столична община Красимир Димитров обясни, че не е получавана заявка за протест под такава форма пред президентството.

Полицията огради района с полицейска лента.

Президентът е бил уведомен за случая. Заради него консултациите с представителите на Патриотичния фронт са спрели за малко и пак са продължили, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


611
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
1
 
6
 
! Отговори
Ст. Д. преди 9 години
Пак съм аз. Отговарям на тези, които са се обърнали към мен. Първо, не се чувствам виновен за това, че някой е решил да се самоубива. Това е било нейно решение, независимо от какво е продиктувано. Нито съм бил в състояние да го предотвратя, нито съм я подстрекавал. Иначе по вашата логика съм виновен и защото се храня, а в света има милиони, които живеят в нищета и гладуват. Второ, аз лично ОСЪЖДАМ подобни действия. По-долу обясних защо. Съжалявам, но нищо не може да промени мнението ми.
352
3
 
5
 
! Отговори
Е.Б. преди 9 години
Това лято бях на гости в Швейцария. Като минавахме по моста след летището приятелите ми обясниха, че поставените мрежи са заради самоубийците, които случаи ставали все по-многобройни напоследък. Няколко дни по-късно в местния вестни почетох, че в Швейцария има проблем с недостиг на машинисти за влаковете. Причината била в самоубийците, които се хвърляли под влака - го От преживяния шок най често машинистите отказвали да продължат. Та така се случват нещата в страната дето е пример за България.
351
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Психясала история...
350
3
 
9
 
! Отговори
до 453Стрезов преди 9 години
със сигурност не е нормален "Сценариста % на тази трагедия (Защото е имало подстрекател.Вероломен човечец! жената сама ли е шофирала? Нищо не пише за колата Къде се е заляла?При толкова много хора наоколо и камери заснели уличаващи детайли....този кибрит ?! Не е ли изгорял при палежа или горката жена сее постарала да го запази???
349
4
 
8
 
! Отговори
Ing преди 9 години
Хора, стига с тези паранои. Моля Ви! Имало е журналисти, защото са били там, за да отразят случващото се на преговорите в президентството. И просто съвпадение, че жената ( нарочно или не ) е избрала това място. Това е.Едва ли някой нормален човек - е очаквал подобно нещо да се случи. Това е такава травма, да го видиш САМО на снимка, а не ми се мисли, какво е да го видиш на живо. Пред теб.
348
3
 
15
 
! Отговори
РЕВОЛЮЦИЯ преди 9 години
До Страх няма- Който и да дойде на влас резултата винаги ще е същия неможете ли да разберете, политиците ни са марионетки докато не се вземе власта в ръцете на народа както през 45г все така ще е на който му не изнася Терминал 1 или 2 има и трети варянт РЕВОЛЮЦИЯ но това е малко вероятно но найстина такива саможертви не са решение :(((. За да спрем това значи е време за РЕВОЛЮЦИЯ
347
4
 
15
 
! Отговори
РЕВОЛЮЦИЯ преди 9 години
До443 Ст.Д Прочети това което съм написал не одобрявам това действия но и не го осъждам. 25г вече преход в мизерия не 1 а две поколения минаха и резултата се вижда неграмотни и необразовани почитат католически празници (хелуин и св.Валентин) а незнаят елементарни дати от Бг историята и личности.Аз израснах в този преход , родителите ми останаха без работа,пари,парно,ток на училище ходих с обувки от третата употреба не виждам разлика и днес действията на хората са знак време е за РЕВОЛЮЦИЯ!!
346
5
 
5
 
! Отговори
Горк преди 9 години
И аз бих се запалил някой ден, ама кой го интересува. Всеки гледа себе си.
345
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дивият и разгащен капитализъм ни разказва играта
344
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ст. Д.kato se zapali niakoi ne mojete dane komentirate *** tova sa vasite dela .ako iskame vinoven neka vsichki go potarsat v ogledaloto vsichki sme edni .koto stane olele ako nestane nishto
343
11
 
31
 
! Отговори
Българийо, за тебе.. преди 9 години
Няма такъв прецедент в съвременната световна история. За няколко години в България се самозапалиха десетки хора.....това е абсолютна трагедия. Не сме калпав народ, както искат да ни вменят задкулисни фактори. Точно обратното - за да се самозапалиш се изисква безкрайна смелост и тази смелост, в случая е целенасочена - постъпка на човек, който е на ръба и символ на неговата борба против хората, довели го до това състояние. Всички тези мъченици, които се самозапалиха заради нас- да се канонизират!
342
3
 
43
 
! Отговори
lewskar преди 9 години
Абе Вие не разбрах те ли , че няма смисъл да се палите !Нито им пука за вас , нито ще им запука !когато започнем тях да ги палим , тогава ще им запука !Скоро очаквам да се появят камикадзета , като си видят Декемврийските сметки за ток и парно , направо запалени ще излизат .Няма Боко няма Цоко няма Серго няма Меди , всичките са едни и същи и рабиотят за едни и същи , но те не са вие а вие никога няма да бъдете те .Стягай те колана или продавайте кой какво то има и беж да ви няма Т2 ви зове
341
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
..аз също съм изморен от фашизма който цари по почти целия вече святборя се с него и едновременно оцелявам и съм родителборя се за социализъм за децата си
340
9
 
22
 
! Отговори
младен преди 9 години
Жената се запали с кибритче на ГЕРБ, ако това има значение за някой. Потърсете сниманото с телефон в facebook. Накрая точно е снимано с какво се запали
339
3
 
32
 
! Отговори
Ст. Д. преди 9 години
До РЕВОЛЮЦИЯПриятел, разбирам позицията ти, но не мога да се съглася дори на 1%. Всички сме отчаяни понякога. ВСИЧКИ. Но клечката кибрит ли ще реши проблемите ти? С клечката кибрит ли ще изчезнат всички гладуващи по света? Това ли е твоето послание към децата? Палете се, 'щото светът е гаден. За Бога! Хора, осъзнайте се! Дори и в най-големия мрак има частица светлина. Бъдете силни! Имаме да учим цяло едно поколение след нас кое е правилно и кое не е.
338
10
 
19
 
! Отговори
АНАТЕМА преди 9 години
Б.Б.***
337
10
 
31
 
! Отговори
evil преди 9 години
Явно като ни управлява пожарникар, народа търчи да се пали.Що така не се знае, може би чака пожарникаря да изкаси пожара, знае ли човек?Ощв помня по-миналата зима, преди ГЕРБ да сдаде доброзорно властта, що народ изгоря по улиците. Сега май идва следващата вълна на радости хора, които отварят работа на пожарникарите у нас.
336
3
 
22
 
! Отговори
РЕВОЛЮЦИЯ преди 9 години
В РБългария има 3 решения на въпроса с мизерията . Единият РЕВОЛЮЧИЯ да стане отново НРБългария което е почти невъзможно и другите два са ТЕРМИНАЛ 1 и ТЕРМИНАЛ 2. Всякакви други опити са безнадежни и нелепи. Жалко за добрите хора който не намират правилното решение те не са виновни че си обичат родината ,но за сметка на това си мразят държавата. Не знаеме какво се е случило на жената и незнаем какъв би бил по добрия завършак на инцидента. РЕВОЛЮЦИЯ
335
11
 
22
 
! Отговори
ZX преди 9 години
Защото, запалвания нямаше след оставката на г-н Борисов и всички забравиха как беше. Ето че няма и месец от завръщането му и запалванията се възобновиха.
334
3
 
9
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Накрая бе обзет от чувството, че Животът е гигантска и толкова невъзможно тежка раница, че му се стори безкрайно по-лесно да зареже целия си багаж тук, край пътя, и да прекрачи в тъмнината, макар че това означаваше да изгуби всичко.