Здравната каса иска 325 млн. лева повече за следващата година

С новите средства общият бюджет на касата ще надвиши 3 млрд. лева
Обновена: 26 ное 2014 10:24 | 25 ное 2014 22:27,
7
Здравната каса иска 325 млн. лева повече за следващата година
Снимка: Архив Reuters

Надзорният съвет на НЗОК иска бюджетът й за следващата година да бъде увеличен с 325 млн. лева. Това каза пред журналисти председателят на Надзорния съвет Кирил Ананиев, предаде БТА.

С новите средства общият бюджет на НЗОК ще надвиши 3 млрд. лева за следващата година.

Тези средства според Ананиев обаче няма да стигнат за нови клинични пътеки, както иска Българския лекарски съюз. Ще предложим на министъра на здравеопазването Петър Москов нови клинични пътеки да не се включват в националния рамков договор за 2015 г., допълни Ананиев.

Очаква се утре до обяд Надзорният съвет на касата да получи становището на министър Москов по проекта за бюджет за следващата година, след което в 18.00 часа ще има ново заседание на Надзорния съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Здравната каса иска 325 млн. лева повече за следващата година. И АЗ ИСКАМ, ДОРИ И НА ПОЛВИНАТА СЕ СЪГЛАСЯВАМ )))
5
0
 
18
 
! Отговори
лили преди 9 години
Крадливи са. Не им трябваме здрави - затова няма пари за профилактика. Трябваме им болни, за да ни изтискват за скъпи операции и скъпи лекарства. Колкото по-болни, толкова повече пари за мафията в бели престилки и фармацията. Лесно ще се реши - задължителен кардиологичен преглед, за мъжете на простата и прочие, за жените - мамолог и гинеколог и т.н. Болестите ще се хващат в ранен стадий и лесно ще се лекуват. Но тогава няма да има пари за тази мафия. Специални грижи за децата - профилактика.
4
0
 
26
 
! Отговори
балък преди 9 години
Стига бе, уляхте се!!!!!!! Влизам в болница и трябва да лежа седмица. Лежах, ама след първия ден ме пратиха у дома, иначе се водя на легло, нали съм "пътека", как иначе!? Другари доктори, Вие не боледувате ли, или се лекувате с нашите пари в странство?????
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народът ни намалява всяка година-кой умрял, кой забегнал в чужбина, а докторите всяка година искат все по-вече и по-вече пари....
2
0
 
23
 
! Отговори
гошо преди 9 години
На тези жалки изнудвачи, май , няма ли кой ясно да им заяви, че с даването ПРИКЛЮЧИХМЕ!!!!! Започва ФАЛИРАНЕ на около 130 преди всичко ЧАСТНИ болници, основани май от собственици "мутри" за лесни печалби от ненужни скъпи операции! Тези са по-страшни от балона КТБ, тук се налива все повече и повече, а те са все по-алчни!! Време е да ги разкарат вкупом и да пуснат още поне 4 частни каси! Да видим как ще се сринат всички мошеници и търгаши с нашето здраве!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BIALATA MAFIA-OSTANALITE NEKADARNIZI-TO DOBRITE NAPUSNAHA STRANATA.ZA PARVI PAT V ISTORIATA NA MAFIATA IMA PREZEDENT-NEKADARNIZITE-LEKARI V BG. POSTAVIAT USLOVIA