Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!

След случката Деница очаквала извинение, но така и не го получила
Обновена: 24 мар 2015 14:22 | 24 мар 2015 10:35,
685
Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!
Снимка: bTV

"Навсякъде в мола има реклами на мадами по бельо и гърди, как изведнъж става така, че аз да съм неудобна там".

Такъв въпрос повдигна майката на две деца Деница Панайотова пред bTV, която реши да съди столичен търговски център, който не й позволи да кърми детето си вътре. Деница има двама сина – Искрен и Ясен.

Неприятна случка в центъра, станала преди половин година, става днес повод за съдебно дело.

"Бебето беше много изморено и гладно и трябваше да го приспя. Седнахме на произволна пейка, дори не съм се оглеждала, тъй като бързах. И както го кърмех, дискретно разбира се, към мен се приближи охранител и ме помоли да напусна пейката и да отида в специалната стаичка. Не било желателно да кърмя там, защото много хора щели да се жалват от мен", разказа майката.

След конфузната ситуация, Деница очаквала извинение от търговския център, но така и не го получила.

"Почувствах се уязвена, детето беше изнервено. Не, те не се извиниха, трябваше аз да моля, аз да съм активната страна", допълни тя.

Затова жената решава да заведе съдебен иск. Казва, че кърменето е нейна кауза. Борила се е за това още с първото си дете.

"Аз не съм единствен случай, даже в плевенски мол майка е била заплашвана с полиция. Искам да имаме право на избор. Кърменето не е показност. Това е естествено право на всяка жена", сигурна е Деница.

"Нашата претенция е съдът да признае, че това което се е случило представлява дискриминация. Да осъди ответниците да се въздържат от подобно поведение в бъдеще", казва Адела Качаунова, адвокат от Българския хелзински комитет.

От търговския център не коментират официално случая. Но твърдят, че са създали перфектни условия за майките-кърмачки.

Деница си прави експеримент няколко седмици по-късно. Решава да отиде с приятелка да кърми на същото място. Тогава обаче никой не я гони. Според нея, търговският център е преразгледал своята политика. И е щастлива, че нейният случай е породил размисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


685
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
455
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кърменето е през три часа,да си правят сметката а не да висят по цял ден с кафето в ръка и цигара в уста по градинките и после кърмят ПО-ДОБРЕ НЕДЕЙТЕ,ето затова има толкова негативна реакция ама то покрай сухото гори и мокрото,въпросната госпожа може да не пие и пуши но масовата гледка на майки с колички е тая за съжаление
454
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да са и живи и здрави децата,но госпожата си намерила повод за своите 5 минути слава а медиите нова дъвка и има да я разтЕЕЕгат поне една седмица,иначе аз съм жена и съм против кърмене на публични места,кърменето е задължение на майката а не демонстрация в каквото се опитват да го направят т.е. "вижте ме ква съм загрижена" по-добре по-малко пушете вместо демонстрации,а и това БХК много усмърдява работата
453
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази е някаква ексхибиционистка крещяща да и обърнем внимание. И изобщо да не ми се оправдава с естествени нужди и други глупости. Никой не желае да и гледа увисналите цици. Да си кърми някъде скрита.
452
6
 
14
 
! Отговори
ама кокошко преди 9 години
ние как ви изгледахме като не ходехме по молове, как ли съм живяла като родих децата си на 19 и 21г. и ги гледах до 5г. знаела съм ,че тези деца искат спокойствие, да си спят в креватчето ,сега ги мъкнат като кученца ,гушкат ги през гръдния кош та им натискат диафрагмата без да мислят ,кухи *** ,все на тях им се ходи ,въртят очи по улиците кой ги наблюдава,сега ми се е наложило да стоя в къщи и да се грижа за онкоболната ми дъщеря и не съм умряла ,че не ходя по тъпите ви молове и стига сте ни
451
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая като я гледам е типична комсомока от дружината на другаря Сорос;сто процента,така между другото ще се окаже симпатизантка на некое НПО,или пък дори най-яростна деятелка в НПО...
450
6
 
3
 
! Отговори
hahahah преди 9 години
"..И в момента една от мамите ни, с момиченце на 2год. и 5 месеца, още се кърми..."*************************Явно не знаеш за "Юнака който бозал 25 години". Като видиш некои от тия юнаци свет ще ти се извие..
449
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимензащото са превзели ефира и се считат за елит. Честно казано предпочитам да видя майка да кърми детето си, пред някоя силиконова елитна да не казвам каква, за да не се принизявам на тяхното ниво.
448
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНяма по-хубаво нещо от това д акърмиш детето си. както искате го разбирайте, дали защото е полезно за детето, дали защото е модерно, дали защото така се създава втого по-здрава връзка между майката и бебето,но факт е, че това е най-естественото нещо. Лично аз се възмущавам от хора, решили да се правят на умни по всички телевизионни програми, с глупави предавания и никакъв задълбочен анализ по каквато и да е тематика.Писна ми да гледам манекенки, плейметки и не знам какви още,
447
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде Ганьовица да спре да мисли,че като си изкара ненките на показ,без значение по какъв повод,това я прави Райна Княгиня!
446
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
понеже тук чета много коментари в смисъл"показват си гърдите по разни реклами и т.н. и не се възмущавате,а от едно кърмене..."напротив,възмущаваме се от всяко пошлост и всяко безсмислено и безпринципно разголване...просто ми обяснете как така преди да настъпи великата демокрация,когато всички ревнаха за права,бебетата не бяха кърмени публично и майките съвсем нормално понасях това и сега от няколко години,какво налага тая нужда?!ами просто е поредната изкилиферчена мода...
445
0
 
0
 
! Отговори
до 539 преди 9 години
открий иронията,човече
444
3
 
18
 
! Отговори
мм преди 9 години
Категорично против съм кърменето в мола или дори в парка. Имам две деца и не го намирам за нормално или естествено. Както пишат други - то и акането е естествен човешки процес..... Ако аз ходя гол в мола вероятно даже ще ме арестуват за ексхибиниционизъм. А и голотата е естествено състояние, нали! И именно тая мама ще е първата в подписката.
443
0
 
6
 
! Отговори
666 преди 9 години
До всяка пейка - стаичка за кърмене!
442
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако си хубава като мацките -може хехе
441
20
 
10
 
! Отговори
да си кажа и аз преди 9 години
Много бих искала наистина да разбрера защо кърменето на обществено място буди толкова възмущение? Както самата майка сподели - кърмила е "дискретно"- гърдите са изцяло скрити и не са на показ. Дори и да се е показало нещо за секунда, какво от това? Ние наистина сме много лицемерни - ако се показва гръд защото е "секси", нямаме нищо против, но при хранене на дете (основното предназначение на гърдите) тогава това ни притеснява. Защо никой не роптае срещу голите гърди на плажа например?
440
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вижте сега,то и акането е напълно естествен и човешки процес,та защо да не го упражняваме свободно...понеже прочетох,че се очаквало около 600 ненормалници да ходят масово да кърмят в мола,в знак на протест,та викам,ние пък да ходиме масово да се изакаме в знак на протест...да им наториме малко мозъците,дет се вика...
439
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не знам защо съм с усещането,че така наречената свобода,изповядва единствено това да имаш правото да си показваш голотиите където ти скимне и другите да са задължени да бъдат очаровани от това!
438
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе наште майки са били много загубени бе,да не вадят цици и да не ни кърмят масово на улицата,по манифестациите,на синора,на бюрото,на партийното събрание...абе загубени жени,ама той комунизма е виновен за това;а ето сега при демокрацията вече сме свободни да си кърмиме където си искаме,да си раждаме където си искаме,публично ако искаме,публично и където си искаме да си правиме деца-абе демокрация,демек всичко трябва да е прозрачно
437
1
 
11
 
! Отговори
до 518 преди 9 години
Буба ли си,Буба Мара ли си,не знам,само да ти кажа,че кърменето е интимен акт,не сексуален,но все пак интимен,съкровен,съкровена връзка мужду майката и детето и т.н.Тебе *** само на улицата ли те е кърмила?!
436
5
 
18
 
! Отговори
cccccccc преди 9 години
Това е изключително нехигиенично за бебето, потресена съм от такива майки! И да гледката не е приятна, като е толкова естествено, защо не прави бебеправенето публично..