Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!

След случката Деница очаквала извинение, но така и не го получила
Обновена: 24 мар 2015 14:22 | 24 мар 2015 10:35,
685
Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!
Снимка: bTV

"Навсякъде в мола има реклами на мадами по бельо и гърди, как изведнъж става така, че аз да съм неудобна там".

Такъв въпрос повдигна майката на две деца Деница Панайотова пред bTV, която реши да съди столичен търговски център, който не й позволи да кърми детето си вътре. Деница има двама сина – Искрен и Ясен.

Неприятна случка в центъра, станала преди половин година, става днес повод за съдебно дело.

"Бебето беше много изморено и гладно и трябваше да го приспя. Седнахме на произволна пейка, дори не съм се оглеждала, тъй като бързах. И както го кърмех, дискретно разбира се, към мен се приближи охранител и ме помоли да напусна пейката и да отида в специалната стаичка. Не било желателно да кърмя там, защото много хора щели да се жалват от мен", разказа майката.

След конфузната ситуация, Деница очаквала извинение от търговския център, но така и не го получила.

"Почувствах се уязвена, детето беше изнервено. Не, те не се извиниха, трябваше аз да моля, аз да съм активната страна", допълни тя.

Затова жената решава да заведе съдебен иск. Казва, че кърменето е нейна кауза. Борила се е за това още с първото си дете.

"Аз не съм единствен случай, даже в плевенски мол майка е била заплашвана с полиция. Искам да имаме право на избор. Кърменето не е показност. Това е естествено право на всяка жена", сигурна е Деница.

"Нашата претенция е съдът да признае, че това което се е случило представлява дискриминация. Да осъди ответниците да се въздържат от подобно поведение в бъдеще", казва Адела Качаунова, адвокат от Българския хелзински комитет.

От търговския център не коментират официално случая. Но твърдят, че са създали перфектни условия за майките-кърмачки.

Деница си прави експеримент няколко седмици по-късно. Решава да отиде с приятелка да кърми на същото място. Тогава обаче никой не я гони. Според нея, търговският център е преразгледал своята политика. И е щастлива, че нейният случай е породил размисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


685
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
7
 
14
 
! Отговори
az преди 9 години
egati kompleksiranata otkachalka ....
394
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вторият път е целяла да предизвика охраната да прояви грубост и после да съди него и мола.Чула жената ,че в Америка за такова нещо пари взимат и после цял живот,като царица ще живее и решила и тук да спретне интригата със събличането на обществено място.Да,ама не!Молът е обект от търговско-развлекателен вид,в който стрийптизът не е част от дейността.Посетителите влизат да пазаруват,да се хранят,но не и да се заголват по пейките,за да видят кой как ще реагира.
393
2
 
21
 
! Отговори
Минко Лудия преди 9 години
Абе няма ли мъже в тази страница?!Защитете жената която се разголва!Единственото което ме смущава от информацията е че на жената са й казали - "има си стая за целта" апък тя се обидила че не може всеки да я гледа.
392
10
 
26
 
! Отговори
Нели преди 9 години
Отивам при личния си лекар и ме пререждат всички майки с бебета, защото били с бебета, отивам в хипермаркета, но тя е с количка и иска да мине пред мен, в самолета с тапи за уши и MP3, защото бебето го болят ушите, сега ще си развяват и кърменето. Нямам против гърдите им, имам против целия процес да е показен. Спрете да си използвате бебетата като извинение, оръжие или там квото било за показни цели. И БХК ще помага, да не казвам на кой друг помага тоя комитет...само смислени каузи тия от БХК..
391
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самия факт, че жената масово се категоризира като "кифла без работа в мола", а кърменето като "противна процедура", говори колко още вода има да изтече преди изобщо да си говорим за разумно общество, което въобще да дискутира кърменето на обществени места. Ми на мен пък на ми е приятно да ви гледам словесните диарии под статии из сайтове. Пишете си ги у вас на листче.
390
13
 
13
 
! Отговори
Петя преди 9 години
Ами прав е човека . Ако искаш да отвратиш някой мъж просто кърми пред него . В същност това важи и за жените - мен напр. само мисълта за кърмене ме погнусява . Какво остава да гледам това на обществено място
389
6
 
7
 
! Отговори
мен преди 9 години
Броя на минусите отговаря на броя на психясалите кокошки тук
388
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е какво му е противното на кърменето ?
387
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кърменето било противно за гледане? Вие деца имате ли?
386
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малиииий, чак ме хваща страх като чета коментарите! Едва ли сте загрижени много за морала (не смея да помисля и за вярата) По скоро се правите на излишни интересни. "Който е праведен нека пръв хвърли камък" - това е записано с свещенното писание. Така че не мога да съдя жената. Така е преценила - такак е постъпила. И всякакви опити да се сравнява с някакво си "акане" или "пишкане" на обществено място тук са съвсем неуместни. И що пък да не може да си накърми детето!!!
385
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най-лошото е, че е пълно с жени с този манталитет, не става дума само за кърмене на обществено място, а за безумна арогантност, наглост до безобразие, в която се ползват децата като оръжие например и всичко друго възможно, за да доминират над всичко и всички. То е доказано, че жените са много по-агресивни от мъжете.
384
4
 
16
 
! Отговори
Клиент на мола преди 9 години
Ако утре посетя произволен МОЛ и видя всички пейки окупирани от кърмачки,вярвайте ми няма да стъпя.Закана за такъв протест се вихри из Фейсо и други подобни места за набиране на протестиращи безделници.
383
12
 
17
 
! Отговори
мен преди 9 години
Не е въпроса къде го е правила . Самата процедура е противна за гледане и болшинството пишещи тук ще се съгласят с мен ....изключвам някои психясали кокошки .
382
1
 
15
 
! Отговори
Ана преди 9 години
Защо 6 месеца по-късно се повдига този въпрос и се завежда дело ?
381
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета коментарите и се плаша за децата ви... Имало детето зъби и не трябвало да суче? Ми моите деца имаха зъби на 4м, с пържоли ли да ги храня? Ако го беше завела в запушено заведение, никой нямаше да се притесни. Ако беше без столче в колата, пак никой нищо нямаше да каже. Ама било нахранено навън, леле, горките невиждали цици свидетели! Да си стои жената удома три години, че да не притеснява гледката на чалгари, дето смятат силикона за норма. Циците са за кърмене, свиквайте с идеята!
380
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жена без работа. С липса на внимание и избиваща комплекси! Това е всичко за нея!
379
4
 
14
 
! Отговори
ихууууууууу преди 9 години
СЕДИМ И МИСЛИМ,МИСЛИМ СЕДИМ И НАЙ-НАКРАЯ РАЗБИРАМ,ЧЕ САМО СЕДИМ.ХОРА,НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ ТАЯ ИСКА ПАРИЧКИ И МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ 5 МИНУТИ СЛАВА.ПУСКАЙТЕ Я ДА ПАСЕ ВИТАМИНИ И СИ ЖИВЕЙТЕ СВЕТСКИ.
378
4
 
24
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Ей много модерно стана напоследък всички да си кърмят децата и да парадират с това...Все едно до сега деца не са се кърмели,все едно тая е единствената която кърми,едва ли не вижте ме......колко добра майка съм и кърмя на сред мегдана.Това било естествена нужда и нямало от какво да се притеснява,така е Мила,но не е нужно да ни го натрапваш,а и още нещо....аз знам и други естествени нужди ама предполагам не ги правиш където те хване!Надявам се поне да е така....
377
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама и БХК е една тунеядна организация. Представям си какви "капацитети" работят там и с какви каузи се занимават. Случаят е показателен за изкривяване на истината и внушенията, които се правят.
376
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разликата между ексхибиционистичното разголване на гърди и разголването им с цел кърмене, е същата като разликата между обикновения секс и зачеване. Зачеването също е интимен и свещен акт.