Социалният патронаж в Бургас получи краставици - 2 тона

НАП е разкрила измамна схема, при която е иззела зеленчуците
31 мар 2015 13:19, Анисия Иванова
5
Социалният патронаж в Бургас получи краставици - 2 тона
Снимка: архив Булфото

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите /НАП/ в Бургас предаде на социалния патронаж към Община Бургас 2,700 тона краставици, внос от Гърция, които ще бъдат разпределени в различни социални домове и заведения. Това съобщи Христо Узунов, говорител на НАП-Бургас, цитиран от БТА.

Количеството бе иззето при проверка на инспектори от дирекцията "Фискален контрол" на обявеното в документите място на разтоварване. След наложени обезпечителни мерки за неявяване на получателя и проверка по документи се е установила измамна схема, при която вносителят използва данни на фирма, нямаща отношение към извършения внос, обясни Узунов.

На нарушителя е съставен акт и за случая е уведомена прокуратурата.

Контролът на внасяните от Европейския съюз стоки, определени от НАП като рискови, е една от мерките за защита на българските производители. В списъка на хранителните продукти, подлежащи на фискален контрол, са включени и яйцата, уточняват от приходното ведомство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
renessance преди 9 години
novoto haidushko dvijenie v bg - nap?
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега да хванат и партида агнешко, та старите хора да разберат че са празнували Великден. Защото боковите подаяния стигат само за две кофички мляко, и то не за всички.
1
0
 
6
 
! Отговори
хари краставицата преди 9 години
да не забравите сливенският женски затвор, там много обичат краставици.