„Софийска вода“ взе награда „Прометея“

Дружеството е отличено за принос в безопасността на труда
27 апр 2015 18:06, Екип на Dnes.bg
3
 „Софийска вода“ взе награда „Прометея“
Снимка: Софийска вода

„Софийска вода“ получи награда „Прометея“ за принос в хуманизирането на работната среда, здравето и безопасността при работа, съобщиха от дружеството.

Пластиката се присъжда ежегодно на фирми подобрили условията на труд и утвърдили добрите европейски практики. На събитието беше връчена и специална награда на старши мениджър БЗР Росица Пежгорска за цялостна дейност и личен принос в развитието на синдикалното движение в България.

„Софийска вода” се стреми към високи стандарти по безопасност и здраве при работа във всяка област на своята дейност, припомниха още от компанията. Основен ангажимент по отношение на трудовата безопасност е спазването на националното законодателство и осигуряването на сигурност на работните места. Ръководството на компанията е ангажирано със следването на единна Политиката по безопасност и здраве при работа във всички държави по света, в които „Веолия" развива дейността си. Това е споделена отговорност, изискваща ангажираност, както от страна на компанията, така и от страна на всички служители.

През последните няколко години “Софийска вода“ АД е инвестирало в различни проекти свързани с подобряване на условията на труд на служителите си над 830 000 лева. По оперативна програма „Развитие на Човешките Ресурси” от 2007-2013 г., чрез процедурата „Безопасен труд”  е реализиран и  проект на стойност 60 000 лева.

На събитието за връчването на наградите „Прометея“, организирано от Конфедерацията на независимите синдикати в България, се събраха представители на правителството, синдикатите и на работодателите в България за обединяване на усилията и за осигуряване на по-добри условия на труд за българите.

28 април е международният  ден за безопасност и  здравословни условия на труд. На този ден се почитат загиналите и пострадали  при трудови злополуки работници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
уйо преди 8 години
Не народ а овце са българите, по-лесни за манипулиране няма никъде на планетата. Да получаваш 200-300 евро заплата на цени почти двойни от средноевропейските и да кротува остатъка от овцете си е мазохизъм. Скоро българската нация ще изчезне....
2
0
 
1
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Тази награда трябва да се връчи на "щастливите" абонати на това измислено дружество защото парите които е броило за служителите си са одрани от нас .
1
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
А , чакайте бе хора !Годината не е преполвена и награди ?!?!?