Слънчево и топличко, но до неделя

Тогава ще захладнее до нормално за месеца време
3 сеп 2015 14:30,
1
Слънчево и топличко, но до неделя
Снимка: Булфото, архив

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. След полунощ на места над североизточните райони от страната ще се появи ниска слоеста облачност, но до сутринта ще намалее, гласи прогнозата на НИМХ.

През деня ще бъде предимно слънчево, след обяд и горещо. Максималните температури ще са предимно между 32 и 37 градуса, в София - около 32 градуса.

В ранните сутрешни часове по Черноморието ще има ниска слоеста облачност, но още преди обяд ще се разкъса и времето отново ще бъде слънчево. В следобедните часове морският бриз ще носи лека прохлада.

Максималните температури ще са между 26 и 28 градуса, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд, главно над масивите от Западна България, ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27 градуса, на 2000 метра - около 20 градуса.

В събота, ще се задържи слънчево, с високи температури - максималните ще са между 33 и 38 градуса. Ще се появи и югоизточен вятър. През нощта срещу неделя вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, през деня ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. Отначало в северозападните райони, а по-късно и на места в останалата част от страната, ще превали и прегърми.

Температурите ще се понижават и максималните ще са в широки граници - от около 25 градуса в Северозападна България, до 35-36 градуса - в Югоизточна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
samun furnos преди 8 години
chudesno, taman da si tapitsiram parapeta na balcona s 20 solani paneli :)