Българската православна църква се моли за Париж

Десетки миряни изразили съпричастност в храмовете
16 ное 2015 08:52,
16
Българската православна църква се моли за Париж
Снимка: Булфото, ахрив

Днес - Световния ден за възпоменаване на жертвите при пътнотранспортни произшествия и ден след кървавите атентати в Париж на 13 ноември, духовенството и миряните на Българската православна църква се помолиха за упокоение душите на всички невинно загинали, да им прости Бог всяко волно и неволно прегрешение, за утеха на близките на загиналите и мир по света.

Това се посочва в съобщение от отдела "Връзки с обществеността" при Светия Синод на БПЦ.

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е отправил своята молитва за мир и за упокоение на душите на загиналите в столичния катедрален храм "Света Неделя".

"Страдаме с тези, които страдат, и се стараем със силата Господня да се предотвратят по-нататъшни такива жестоки и трудни за понасяне събития. Господ ни е оставил своя мир. Ние винаги ще бъдем миротворци и ще се стараем да живеем в мир, защото това е най-доброто благо в нашия земен живот", е казал патриарх Неофит.

В православните храмове у нас дойдоха десетки хора, за да се помолят и да изразят съпричастността си с френския народ и с близките на загиналите при пътнотранспортни произшествия, се посочва в съобщението.

Заупокойна литургия за загиналите при атентатите в Париж и за българина с двойно гражданство Себастиан Проази е била отслужена днес и в българската православна църква във френската столица "Свети патриарх Евтимий Търновски".

Присъствали са генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, посланикът на България във Франция Ангел Чолаков, майката и други близки на загиналия българин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Православните само сеят заблуди с лъжеученията си и продължават да водят народа в идолопоклонство
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БПЦеее, БПЦеее.... вие отдавна сте в музея на историята. Само гледате да лапате и нищо не направихте за народа. То няма какво да им дадете, затова не правите нищо. Библията затова ви описва като лъжлива църква.
3
0
 
4
 
! Отговори
И преди 8 години
Аз пък се моля за българската църква.
2
0
 
7
 
! Отговори
Поп преди 8 години
Пак двойни стандарти! Защо не направиха молебен и за загиналите в самолетната катастрофа?Сигурно ония са по малко хора!!!!
1
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БПЦ е една отпаднала църква! Вавилон! Ако не вярвате, прочетете в Библията - там пише всичко.