Д-р Атанас Скатов се изкачи на връх Анапурна

Скатов успя да изкачи върха от втори опит
Обновена: 1 май 2016 22:06 | 1 май 2016 22:00, Анисия Иванова
7
Д-р Атанас Скатов се изкачи на връх Анапурна

Д-р Атанас Скатов се изкачи тази сутрин около 09.30 ч. непалско време на връх Анапурна, съобщиха организаторите на експедицията.

Алпинистите са изкачвали върха на няколко групи. Атанас Скатов е бил част от първата група качила се тази сутрин на върха, заедно с групата на Карлос Сория. След тях е имало още колко групи, като преди около половин час е приключил изкачването си с последната група и германецът Йост Кобуш с още няколко алпиниста.

Още по темата

Скатов успя да изкачи върха от втори си опит, като първия беше провален преди една седмица заради силен вятър. Тогава той беше един от четиримата, успели да достигнат височина 7800м.

Анапурна е третия му изкачен връх от проекта му за Скоростно изкачване на 14-те осемхилядника на планетата без консумация на животинска храна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 7 години
....Имам предчувствието,че скоро ще четем малко по-друга информация по темата.....Защото мисля,че човек не може все да предизвиква съдбата и късмета си.....Може и да греша,но-ще поживеем,ще видим.....
4
1
 
1
 
! Отговори
nina преди 7 години
един от най-трудните осемхилядници исках да кажа :)
3
2
 
3
 
! Отговори
nina преди 7 години
До дедо ТашункоДедо,я малко прави справка с Гугъл преди да ръсиш глупости.Анапурна е един от наи тридните върхове за изкачване заедно с К2.Dо този момент има 191 успешни изкачвания,какви хиляди??На всеки 3 алпиниста там един умира.
2
2
 
2
 
! Отговори
цар преди 7 години
До дедо ТашункоТова си е платена статия!Фирма Карио плаща яко за това,за разлика от заплащането и отношението към служителите(робите)си!Наскоро даже им беше намекнато да не обядват!!А тоя е пълен ***!!
1
5
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Чудо голямо, Анапурна досега е изкачен от няколко хиляди души. Има и 75 годишна японка между изкачилите върха. все пак да му е честито!