15 млн. годишно от поскъпването на билетчето

15% от пътуванията в София се извършват чрез единичен билет
31 май 2016 12:30, Екип на Bloomberg
36
15 млн. годишно от поскъпването на билетчето
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Поскъпването на билета за градски транспорт e целенасочена политика, насочена към стимулиране използването на абономентните карти, настоя Ботьо Ботев, общински съветник от ГЕРБ, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Данните за пътникопотока показват, че 15% от пътуванията се извършват чрез единичен билет. Основната част от пътуванията се извършват посредством абонаментни карти, коментира още той.

По думите му внедряването на електронна система за таксуване в обществения транспорт е заложено в инвестиционния план на ЦГМ, а работата по въвеждането й ще започне от тази година. 

Постъпленията от поскъпването на билета ще бъдат насочени към инвестиции в системата на транспорта.

Основни приоритети са изграждането на третата линия на метрото до 2019 и обновяването на автобусния транспорт. Очаква се постъпленията да достигнат 15 млн. годишно, каза още общинският съветник. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм умен гербер..астин и искам цената на билета да е колкото цената на едномесечната карта за всички линии.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Принципно трябва да има определено съотношение между цените на картите и цената на билета. Най-справедливото съотношение е 1:100, т.е. цената на едномесечната карта за всички линии, трябва да е 100 пъти по-скъпа от цената на един билет. По разни други причини, това съотношение може да падне примерно до 1:80 или най-много до 1:50, но 1:31, както става от 1 юни е безумие. При цена 1,60 лева за един билет, едномесечната карта за всички линии трябва да струва 160 лева, а не 50 лева, както е сега.
19
0
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 7 години
А вие не забелязвате ли, че и цените на горивата се вдигнаха по бензиностанциите, въпреки че на нашата борса не са се променяли съществено от месец... Какво говори това на КЗК?
18
2
 
10
 
! Отговори
МОЖЕ преди 7 години
И ДА ИМА,ДАЖЕ И ПОВЕЧЕ ОТ 15 МИЛИОНА,АКО ЗАПОЧНАТ И М О Н Г А Л И ТЕ ДА СИ ДУПЧАТ БИЛЕТИ.НО ,ЧИСТО ПО БЪЛГАРСКИ,ВМЕСТО ДА НАКАЖЕМ ЛОШИТЕ,НАКАЗВАМЕ ДОБРИТЕ,Т.Е.ТЕЗИ ПЪТНИЦИ,КОИТО ВИНАГИ СА БИЛИ РЕДОВНИ
17
2
 
7
 
! Отговори
вашта мама до кога преди 7 години
Сега билетчето, утре пък картата. Истинската причина е АЛЧНОС,арагантност, безочие. Царят изгъта гората из Чамкория, Боко из Стара пларина, другите комунисти останалото и няма условия за шумкарство.
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не на новата цена на билета в София! Бойкот и гратис до дупка! Мангалииии долни в общинския съвет! Да ви таковам таковата изодзадзе! Пууууу вашта мутренска порода!
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същите празни приказки бяха миналата година за платеното паркиране. Сега всички квартали искат зелена зона . Защо така бе другари протестиращи .
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Номера с вдигането на билетчето е хората да се набутват и да си купуват целогодишни карти които за цялата градска мрежа е 500 левчета! Месечна карта за всички линии 50 левчета. Тримесечна 130 левчета. Шестмесечна 255 левчета. Тези цени са преди вдигането на билетчето на 1.60 лв. След вигането умножете тези цени по оскъпяването на билетчето. При бай Тошо ЦЕЛОГОДИШНА карта за цялата градска мрежа струваше 5 левчета. А честита ви демони-карация и сЛобада тавариши!
13
1
 
16
 
! Отговори
клим преди 7 години
язък му за името на тоа пустиняк. личи си, че не се вози с градски транспорт. от утре категорично спирам да дупча, нещо което правех редовно.
12
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредните платени протести на няколко души против цената на билета . Който ползва всеки ден градски транспорт си купува карта , която е по евтина . Сега всеки се прави на интересен . Нямало да плаща , ще се вози гратис и т.п. простотии.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от тези 15 милиона колко ще отидат за контрольори или важното е да се въртят едни пари!билетчето 1.60 - армия от контрольори.Увеличение на цената на билета - увеличаване на контрольорите - увеличение на разходите за заплати - нужда от пари - ново увеличение на билетите - нужда от нови контрольори ...Решението е просто - билет 1000 лева, а цЕлото народонаселението - контрольори.https://youtube/watch?v=4KUvVN84lxU
10
0
 
15
 
! Отговори
Ще видим кой кого преди 7 години
Защо имам чувството, че новите рейсове дето ще ги пускат ще останат без седалки скоро ......
9
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама то има начин, бе! Камери в рейсовете, директна връзка с полицията, качване през предната врата и т.н. Ще си плащате и песен ще пеете. А ако не ви отърва, има и други видове транспорт. Препоръчвам ви кракомобил или велосипед. По полезно е за здравето.Такова хулиганско поведение обаче няма да се толерира.
8
1
 
19
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ГРЪМ ДА ГИ ТРЕСНЕ АЛЧНИТЕ ГЕРБАДЖИИ !!!
7
0
 
18
 
! Отговори
данъкоплатец преди 7 години
Карта няма да си купя,а сега вече и билет.ГЕРБ е мафия,всичките са "бивши' комунисти,милиционери или мутри.Бог да пази България и никога повече момунизъм-ГЕРБеризъм.
6
0
 
10
 
! Отговори
Честито преди 7 години
1,60 за билетче. Тази цена ми напомня за вица на Годжи за стотинките. Има го в Ютюб. Гледайте го за да разберете какво прави властта с нас - обикновенните българи. Лев и шейсет, лев и шейсет, лев и шейсет.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Управленският некадърник може да решава проблемите, стоящи пред обществото само и единствено за сметка на бедните и онеправдани граждани. Той не е чувал за соломоновски практики от типа на "и вълкът сит и агнето цяло".
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От утре тръгвам с колата на работа защото ми излиза по евтино. Вместо селенжърите да стимулират пътуването с градски транспорт те правят обратното. Сигурно е нарочно!
3
0
 
26
 
! Отговори
Edna преди 7 години
15 милиона...колко са, нищо работа... И ТЯХ ЩЕ ОТКРАДНАТ!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тпичен гепаджия - гепи а след нас и потоп. Що не сложите направо данък транспорт?