Великобритания вече не е толкова важна за САЩ

Лондон няма да има толкова силен глас, когато напусне ЕС
29 юни 2016 20:10, Екип на Bloomberg
15
Великобритания вече не е толкова важна за САЩ
Снимка: Reuters, архив

Великобритания загуби важността си за външната политика на САЩ след решението на британците да напуснат ЕС. Фактът, че Обединеното кралство е част от ЕС дава на Великобритания голяма тежест на световната икономическа сцена. Островната държава няма да има толкова силен глас, когато напусне ЕС. Това каза д-р Суати Дингра, преподавател в London School of Economics, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите й договарянето на благоприятна сделка между Великобритания и САЩ е малко вероятно да бъде реализирано. Обединеното кралство трябва да се фокусира върху постигането на търговски споразумения със страни извън ЕС.

Икономическото отделяне на Великобритания от ЕС ще доведе до промяна на стандарта на живот на Острова.

Икономическата и политическата цена от излизането на Великобритания от ЕС е много висока, смята д-р Дингра.

Според нея сделка, при която ще отпаднат тарифните и нетарифните ограничения пред търговията на Великобритания с ЕС, както и участието й в икономическата интеграция, не е постижима. За Великобритания е важно да има достъп до единния пазар.

Референдумът показа недвусмислено желанието на Шотландия и Северна Ирландия да останат в ЕС. Не е изключено промените на обстоятелствата във Великобритания да доведат до референдум за независимостта на Шотландия от Обединеното кралство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Историята /безпристрастната/ показва, че английските политици винаги са били хитри, подли и безжалостни, както към своите , тъй и към чуждите поданици! От друга страна те са си"братчета-близначета " със САЩ!! И все ми се струва, че са намислили нещо неприятно на Европата. Най-малко по отношение на миграцията от Близкия Изток.Сега Англия смело и категорично ще отхвърли тая ***!! А баба Ангела ще преглъща" сухия залък " барабар с "петлите"! / И с нас, естествено /
12
0
 
5
 
! Отговори
РАД преди 7 години
До ПаметливПърво Великобритания няма да е командарена от "бившата си колония САЩ", а Англия ще е командарена,понеже скоро няма да има Великобритания :)Второ: Няма да я командарят само САЩ, а и всички по-силни от тях. Например ЕС, Китай, Индия (пак бивша колония) и т.н. То само с Висша лига и финансови спекулации на Лондонското сити няма как да стае. Впрочм то и Лондонското сити май ще се мести във Франкфурт :)
11
0
 
4
 
! Отговори
РАД преди 7 години
До 12Като за начало англичаните обедняха за няколко дни с минимум 10 %.Поляризираха си обществото.Напът са да изгубят Шотландия, където са петролните залежи.Настроиха 90% от ЕС срещу себе си, а с цялата си наглост искат да запазят икономически и търговски привилегии, което разбира се, няма да стане, понеже балами няма.Като изгонят поляците, ВиК ремонтите ще им станат 3 пъти по-скъпи и не само те.Та к'во каза за "освобождението" на (Велико)британия ? :)
10
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
На американците вече не им се дават пари за някой, който не е в ЕС. Всенпак основната роля на УуК е именно такава.
9
2
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
Според нея сделка, при която ще отпаднат тарифните и нетарифните ограничения пред търговията на Великобритания с ЕС, както и участието й в икономическата интеграция, не е постижима. За Великобритания е важно да има достъп до единния пазар.ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ МИТО И ЩЕ ИМАТЕ ДОСТЪП ДО ЕДИННИЯ ПАЗАР НА ЕС !
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки ден статии, за това, за онова. Да не е свършил света? Туй щяло да стане , онуй щяло да стане. И накрая кой знае какво ще излезе. Има една турболенция която си е нормална...
7
3
 
3
 
! Отговори
за паметливия... преди 7 години
....А , САЩ ...ЩЕ ГИ ПОДПИШЕ ЛИ ТИЯ ДОГОВОРИ...ХА,ХА,ХААААААААААА.....
6
9
 
7
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Всъщност Великобритания се измъкна от заробващото ТТИП!Ще си подпише със САЩ договор,който ще е много по-изгоден от тоя за останалите в кошарата ЕС.Как си представяте Британия да бъде командорена от бившата си колония-нема да стане.
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ са плод на Великобритания създадена държава от английски затворници и рецидивисти ,губейки Великобритания се насочват към други държави които могат да подкупят за собствените си интереси САЩ като извъневропейска държава никога не са се интересували от европейските ценности те просто нямат такива ,за тях е важно да подчиняват под привидното уж добруване
4
6
 
8
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До Ха,ха,хаааааааа...Берлин ще стане столица на Европа когато изгонят бабата, мигрантите и американските военни, с една дума никога ;)
3
9
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ДОЙЧЛАНД-----ЮБЕР АЛЕС!!!!!!!!!!!!!!!!!ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ, С МАЛКИ КОРЕКЦИИ.....НО ТВЪРДЕ СЪЩЕСТВЕНИ!!!!БЕРЛИН---СТАВА СТОЛИЦАТА НА ЕВРОПА!
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великобритания е страната, в която всичко изглежда така както не е.Току що финансовия тандем изхвърли Европа за да се спаси от предстоящата глобална криза, а излизането ще се протака.
1
5
 
26
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Добро утро, новият троянски кон на САЩ в ЕС е Полша, германците не ги броя, те са си окупирани :)