Румъния ни диша прахта по качество на живот

Норвегия е №1 по висок стандарт, твърди световен доклад
29 юли 2016 08:22,
120
Румъния ни диша прахта по качество на живот
Снимка: flickr

България изпреварва част от балканските си съседи по качество на живот, сочи доклад на "Бостън консултинг груп" (BCG), една от водещите световни компании за бизнес стратегии, след направен анализ за 2016 г.

Страната ни надминава Румъния и Турция според точковата система, базирана на 44 различни индекса, сред които брутен вътрешен продукт, безработица, инфлация, инфраструктурата и други.

България има 57,3 точки, а след нея са Румъния (55,9), Сърбия (53,7), Турция (53,1), Албания (50).

Единствено трите балкански страни членки на ЕС - Словения, Гърция и Хърватия, надминават страната ни съответно със 79,3, 62,6 и 61,3 точки.

Според доклада, цитиран от "Труд", най-висок стандарт на живот имат жителите на Норвегия (100 точки), Холандия (95), Финландия (94,9) и Германия (93,6).

Любопитно е, че страните от Вишеградската четворка - Полша, Чехия, Словакия и Унгария, са класирани по-високо от Италия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
0
 
! Отговори
До Родолюбец преди 7 години
И аз ходих скоро и видях много роми, къщи с ламаринени покриви, мизерия, дупки!
82
2
 
2
 
! Отговори
до иван преди 7 години
Сносно, ако си вундеркинг. Да работиш на държавно, да ходиш на лепиш гипсокартон и да поправяш автомобили на частно. Събота и неделя да караш такси. На запад ръцете къде са им заврени не знам, ама нищо не умеят, наемат ни за шепа пари и си живеят живота.
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да сте живи и здрави, че ми отворихте очите и ме оттървахте от една голяма заблуда. Винаги съм си мислел, че през последните 27 години се превърнахме в една от най бедните държави в света, а то каква била работата, изпреварваме, изпреварваме и другите вече ни дишали прахта. Ако можеше и хората да го усетят ......
80
9
 
7
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Не знам по-зле ли е, по-добре ли е, но в България се живее доста сносно на средно европейско, да не говорим за световно ниво стига да не са ти двете ръце в гъ+а и да те мързи да гледаш. На първо място сме безспорно по мрънкане, завист и злоба.
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Би било хубаво, ако не беше нечестна манипулация. От къде да се подобри качеството на живот никой от никъде не дава информация. Някой да се сеща някъде през последните седем години да са се покачвали заплатите в някой държавен или частен сектор. Всеки ден фалират фирми, освобождават се работници, градове и села се обезличават, а някой нагло да обяснява ,че качеството се било повишило.
78
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добра новина . Имаме нужда от добри новини ! Руската хибридна информационна воина към България се мъчи да всява чрез пресата и някои саитове чувство на тревожност и непълноценност на живота в България !!!
77
3
 
18
 
! Отговори
Пишете глупости преди 7 години
През моя град минава пътя за Маказа ,на ден не по малко от 400 - 500 румънски автомобила се изнасят към Гърция НА ДЕН !!!! И няма ни един под 5- 6 години всичките почти са нови .Какви ги дрънкате за стандарт ? Че и Турците с изключение на Анадола живеят в пъти по добре Стандарта в България е съизмерим с този на Зимбабве ,Ботсвана и др.африкански държави Не хвърляйте прах в очите на народа На тая статия Бойко вероятно е съавтор
76
2
 
2
 
! Отговори
до партийния клуб преди 7 години
Не са платили на Бостънската група, а на родните медии, които се опитват да изкарат предпоследното ни място, далече под средно европейско ниво за успех. Бостънската група си знае много добре, че трябва леко да надуе резултата на България, когато управлението у нас им е удобно на едни хора. Само 10 точки, получени щото сме били нямали корупция, да ни махнат и отиваме на опашката на света, не на Европа. Данните им са сравнително приемливи. Коментарите на медиите ни виж са пълна ***.илщина.
75
1
 
4
 
! Отговори
майтап, майтап, ама. преди 7 години
След като Сталинка заплашва днес, че ЕК ще налага санкции за работодателите, които наемат мъже, особено ако не са чужденци, ще има ли чистка сред местните й ***.чета? Все родни момченца продажници. Почвайте чистката от Бойчо и Златко. Какви са тия мъже в мигрантско-бабешкия ЕС? Мислете по-прогресивно. Който има средства да си сменя пола, който няма, поне един сюнет да си уреди. Иначе, браво за разпространените псевдоикономически пропаганди. Така се пази хляба в подобно обкръжение.
74
3
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 години
Така е около 5-600 км магистрали имат Румънците. Тука послъгах да съм по убедителен. Ти па що се обаждаш. Идвали били на почивка в България е па ние тук даже и на почивка не щем да ходим - ходим в Гърция.
73
2
 
18
 
! Отговори
God преди 7 години
До КрайСамо магистралата Букурещ-Констанца е 203 км. ама щом казваш, че са под 100 км ще ти повярвам. В Крайова се намира завод на ФОРД, в който се произвеждат най-модерните им мотори - EcoBoost. Крайдунавските ни градове уикендите са пълни с румънци идващи на шопинг. Севрните ни курорти по морето също са пълни с румънци. Иначе са зле...
72
4
 
1
 
! Отговори
Край преди 7 години
До Глупости. Как си се кръстил само... Твоя приятел бърка почивката с реалния живот. То и в Албания на почивка си е екстра ама почти никой не завижда на местните.А това за посолството на Норвегия в Букурещ е така не защото в Пъкайолу луй соаре във Влашко се живее много качествено а защото Букурещ е над 3млн. и Румъния е най-голямата страна на балканите.
71
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мда. Понеже ни дишала прахта Румъния, за това Норвегия затвори посолството си в България, а остави това в Румъния, което поема работата....
70
2
 
20
 
! Отговори
вервайте им преди 7 години
Представих ви кратно и на достъпен език доказателства, за това че материала е пропаганден, неверен и се тълкува превратно. Това че ви заливат с угоднически казионен спам не би следвало да ви попречи да отсеете истината от глупостите. Схемата е ясна - добре сте, не ни искайте пари за стимулиране на икономиката ви. Радвайте се на предпоследното място, само не питайте как стъкмихме резултата така, че да изпреварите барем Румъния и други по-богати страни извън ЕС. Гласувайте за статуквото. Точка,
69
1
 
27
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
ахахахаха...пълен смях...Вчера един приятел се прибра от Румъния (беше на почивка). Сподели ми, че всичко му е харесало. Аз го питах, а какво не ти хареса:- той ами, че трябваше да се прибирам....:д
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШопКазах ви вече, че замитате реалната дискусия със спам и логика от хоремага, Нямаше нужда да го препотвърждавате. То бива ниско ниво, ама вие закопахте в тинята вече. Изкарвайте си 20-те стотинки на псотинг с повече мислене поне.
67
4
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 години
Подкрепям Шопа с две ръце.
66
13
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
БГ е най-перфектното място за живот, тук без да си даваш зор ако си малко майстор в някой занаят изкарваш минимум 2000 кинта и си свиркаш. Къщата ти къща, морето ти море, кръчмите евтини, разстоянията могат да се минават с колело.
65
11
 
4
 
! Отговори
Край преди 7 години
И що мислиш тогава че можеш сам да определиш колко е добре или зле България. Бях на море. Плувам си аз и гледам към Созопол от морето. Замисляли ли сте се, колко малки хотелчета се построиха последните 15-20гпо морето. Десетки хиляди нали. И всеки от тях струва над 1млн. Това са десетки хиляди милионери. Пък вие пак можете да сте си зле -кой ви пречи.
64
1
 
17
 
! Отговори
Истина преди 7 години
Румъния диша прахта по качество на живот на националните предатели от Олигархичното събрание и най-вече на тези от престъпната групировка ГРОБ /Гамени за Разбойническо Ограбване на България/!