Столица на културата ли? В Пловдив, на театър...

Студена, тъмна зала и "инженерни решения" във Военния клуб
21 окт 2016 12:30,
25

 Снимка: Десислава Апостолова / личен архив

Не беше твърде отдавна денят, в който Пловдив беше избран за културна столица на Европа за 2019 г.

От тогава градът се подготвя още по-трескаво за заветната 2019 г. Пърформънси, фестове, хепънинги са само малка част от богатия културен календар на Пловдив. Но какво се случва в театъра - една от носещите колони на културата по принцип?

Десислава Апостолова разказва именно за едно такова преживяване. "Да отидеш на театър не е нищо кой знае какво, най-нормално културно мероприятие... поне в по-голямата част на света, но България, или в случая Пловдив (градът, избран за Европейска столица на културата за 2019 г.) не е точно така", пише тя.

Действието се развива на 19 октомври, когато отива във Военния клуб в Пловдив, за да гледа "Последният страстен любовник" от Нийл Саймън, разказва Десислава пред Dnes.bg.

Жената признава, че не е очаквала кресла с място за шампанско и трюфели, но и завареното не било също очаквано. А то е направо тъжно - липсващи крушки в лампите, мръсни подове, интересно инженерно решение на липсващи седалки. Залата също така била студена, въпреки наличието на климатици - вероятно поставени за украса.

"И после се коментира, че младите не ходели на театър, че то за ходене ли е?! Срамота е в такива зали да се играят каквито и да било постановки", коментира тя и вместо със спомени от актьорската игра и постановката си тръгнала разочарована, отвратена, невярваща... 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
2
 
! Отговори
Десислава Апостолова преди 7 години
Бояна, това, че Военния клуб е зала, която се наема ми е пределно ясно, наема преди няколко години беше 500лв., така, че не бих го нарекла с минимални средства, за това, което се предлага. Това, че аз съм закупила билет от Грабо за 5лв., не означава, че ще съм в условия като изба, имаше достатъчно хора, които са закупили билети на редовна цена. За мен това е неприемливо и е част от облика на Столица на културата 2019...за съжаление.
14
2
 
6
 
! Отговори
Злобарски сайт преди 7 години
Това беше до тук с четенето на този,сайт не съм от Пловдив,но това е смешно и жалко да плюеш по който и да е град в собствената си държава!!!!!
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Пловдивчанин"Плюенето основно не е от софиянци,а от разни аграри докопали се до панелна квартира и станали столичани!"Точно така, дошли например от Пловдив и др. села и паланки :)Майна искаш ли кърпичка :)
12
2
 
11
 
! Отговори
До Пловдивчанин преди 7 години
Не им се сърди на дребнавата злоба.Плюенето основно не е от софиянци,а от разни аграри докопали се до панелна квартира и станали столичани!
11
11
 
2
 
! Отговори
преди 7 години
До ПловдивчанинМайна тя снимката говори сама за себе си. Не е необходимо някой да е злобен.
10
7
 
13
 
! Отговори
Бояна преди 7 години
Явно Десислава никога не е ходила на театър ...та да обясня...Военния клуб е зала, която се наема. Т.е. въпросната неизвестна трупа е спретнала халтура и иска с минимални средства да вземе още някой лев субсидия.В Пловдив има доста по-хубави зали, но те разбира се струват пари.Не знам Десислава за какво намеква, но да лепваш етикет на един град, за зала, при положение, че си купил билет за 5 лева от GRABO не е коректно.Пловдив и Пловдичани не могат да носят отговорност за всички,- нямам мя
9
2
 
9
 
! Отговори
Бе преди 7 години
то и София ще е столица на спорта,но да и имам и спорта и залите и федерациите и масовия и детския спорт и БФС-то!
8
5
 
19
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 7 години
Всички софийски сайтове не спират да бълват змии и гущери по всякакъв измислен повод , само и само да охулят Пловдив. че не ставал за столица на културата - разбирай:трябваше пак да е София.И Вежди Рашидов пее във вашия хор, негова е култовата реплика, че "Пловдив е селска вечеринка".Злобни сте, смешни сте!
7
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Kристиян МариновHello Plovdiv, hello Africa :) No comment :)
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно м и е един музикален канал ВОХ що за пиратски канал е вървят три песни след това звука го няма оптиспринт това що е
5
2
 
11
 
! Отговори
Бобайко преди 7 години
Dnes.bg - Пошла тенденциозност облечена в жалък опит за евтина и лицемерна сензация.
4
0
 
18
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Чак пък медия
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези снимки показват всичко! Браво! Много изчерпателно.
2
5
 
18
 
! Отговори
Kристиян Маринов преди 7 години
С тази статия окончателно доказахте, че сте една подкупна медия.
1
4
 
16
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 7 години
Днec."бг" в действие