Кунева заръча на Златева: Високи обороти по председателството ни!

Служебният вицепремиер зове да не се спекулира, че ще ни го отнемат
Обновена: 27 яну 2017 14:36 | 27 яну 2017 14:07, Веселина Йорданова
15
Кунева заръча на Златева: Високи обороти по председателството ни!
Снимка: архив Булфото

Да се разсеят спекулациите, че председателството ни на ЕС може да ни бъде отнето. За това ще работи вицепремиерът по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018 Деница Златева, според която такива твърдения от политици са недопустими.

"Надявам се с работата си да докажем, че председателството и ролята на България в процеса на вземане на решения в ЕС е от изключително значение", подчерта Златева, която прие поста от вече бившия вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева.

Кунева пък изрази надежда "оборотите" на подготовка на българското председателство да са още по-високи. Тя заяви, че има пълно доверие в ангажираността на Златева за тази задача и й пожела пълен успех.

"Председателството е национална задача. За да имаме национални приоритети, на нас ни трябва национална амбиция. Виждам, че можем да я направим заедно, на добър час", се обърна Кунева към наследницата си на поста.

"Благодаря за досегашната работа, за хъса и амбицията председателството да бъде изведено като национален приоритет. И в месеците занапред в мандата на служебния кабинет ще положим всички усилия, така че работата по подготовката на председателството – не само политическата, а организационно-логигистичната, техническата, да продължи с пълни темпове", каза Златева.

Тя ще представи екипа и приоритетите си следващата седмица, но още днес ще се срещне с дирекциите в МС и с ръководството на центъра по подотовка на председателството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един 12А на мен котката ми започва да джафка!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
0
 
10
 
! Отговори
Един преди 7 години
Спрете да слагате снимки на Куневица, ве! Пресича се млякото!
7
0
 
8
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
БОКОВИТЕ МИНИСТРИ СЕ СКЪСАХА ДА НИ ДАВАТ СЪВЕТИ И ТО СЛЕД КАТО ТОТАЛНО СЕ ИЗЛОЖИХА С НИЩОПРАВЕНЕТО СИ, А КУНЕВИЦА СПЕЦИАЛНО ОСВЕН С ПРАЗНО ДЪРДОРЕНЕ НЯМА ДА Я ЗАПОМНИМ С НИЩО ДРУГО.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази *** мира няма какво ще правим без нея да е виждаме всеки ден.
5
0
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Куна риве и са тръшка!
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия се скъсаха да дават съвети.Ейййй,големи умници били.А където и да пипнеш,пропада на гнило.При предаването на властта гледаха като отровени с гъби.Тежко е да паднеш от високо,а страха от последствията ще ги пореследва дълго.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Председателството е национална задача. За да имаме национални приоритети на нас ни трябва национална амбиция. Виждам, че можем да я направим заедно, на добър час", се обърна Кунева към наследницата си на поста.========Все казваме,че вярата е това, което ни е запазило като народ, било е наша опора, когато сме били угнетени...искам да звуча политкоректно, но защо сега Вярата, Духът напуснаха народа?Що за човешка цел е търговията и парите? ЕС се е зародил като търговски съюз, това не е кауза.
2
1
 
7
 
! Отговори
СТОЯН до Хасан преди 7 години
АНИН .
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гениално! Самата тя не направи почти нищо и има нахалството да дава съвети за високи обороти. Наглостта почивен ден няма.