Поскъпне ли газът, проблемите тръгват един след друг

Нова цена на тока и парното ще бъде непонослна, твърди омбудсманът
72
Поскъпне ли газът, проблемите тръгват един след друг
Снимка: Булфото, архив

Омбудсманът Мая Манолова прати да КЕВР писмо, в което призна, че е притеснена, защото готвеното драстичното поскъпване на цената на природния газ с 29%, ще повлече след себе си редица проблеми за хората и бизнеса.

Още по темата

Според нея с обсъждането на новата цена на синьото гориво на отрито заседание на регулатора се създава впечатление за хаос и замитане на следи от недалновидни решения или бездействия.

"Увеличението на цените на основни горива води след себе си увеличение на цените на стоките и услугите, но не и обратното. Увеличението на цената на природния газ неминуемо ще доведе до увеличение на цените на електрическата и топлинна енергия, на хранителните продукти, на транспортните и медицински услуги, фармацевтични продукти и т.н.", алармира омбудсманът.

Тя напомня, че при изпълнение на регулаторните си правомощия КЕВР следва да се ръководи и от принципите за осигуряване на баланс между интересите на енергийните предприятия и клиентите, както и за създаване на гаранции за защита на крайните клиенти.

Според нея обаче в случая убеждението на хората е, че при взимане на решенията надделяват интересите на енергийните предприятия.

"Рязкото увеличение на цената на природния газ е поредният натиск върху българския народ и ще доведе до трудно преодолими, а за някои групи от хора – непреодолими проблеми", обобщава Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От българин и от дупе не очаквай да излезне нещо хубаво........
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нищо не възможно в държавата на извратените възможности
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Европа идват все хубави новини.От запад Америка ще им опъва обръчите.От изток Русия.От юг Турция вече го прави с мълчаливата подкрепа на САЩ и Русия.Да живее ЕНП:)))))
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама вие не разбрахте ли че Америка управлява света?!И щом американския президент е размахал пръст на Европа, значи дните на приятелчета на Бойко са преброени.Това ще се случва от тук нататък.
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като някой се радваше че спрял "Южен поток", сега през прекупвачи колко ще струва газта умни гербери! Къде са ви хъбовете и чия сметка ще пълним тогава?Баси простите гербери ли сте,извънземни ***.Ама лошото е че и ние ще плащаме вашата простотия
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБЕРЧЕТА, вече можете да празнувате ! Преди седмица имаше картел при горивата ,но след победата - е вече няма ! И правосъдие няма да има. Хубаво ,че пръстовия отпечатък на ГЕРБ беше премахнат !
49
0
 
0
 
! Отговори
Тато преди 7 години
До ЕСХАЧ Всичко се прави с топло енергия, а тя идва от газ.Няма как!
48
10
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Така е когато не гласувате за БСП. От тях само добро е видяла България. Мая да не се прави на ударена много добре знае и за Виденов и за тройната коалиция и Орешарски. Но плюйте вие по ГЕРБ и Бойко донесете БСП ДПС и Магарешки на власт та да видите що е туй рай. *** нали знаете какво трябва да се случи първо за да отидеш в рая? Еми който се е сетил честито който не да сваля това още не формирано правителство и да качва БСП ДПС и Магарешки на коня. Те най добре знаят как се целува *** на Путин
47
1
 
13
 
! Отговори
Протест преди 7 години
За първи ще накарате един пацифист да отиде на 4.IV. в 13.30 пред КЕВР на протест. Зимата се молехте на Румъния за ток, тя не ви даде, взехте от ТУрция, после от резерва. Газ - руската страна не вдига цената, преди две години представител на Газпром даде цените и се оказа, че акцизите, митата и ДДС от българска страна оскъпяват цената. ББ ни направи зависими икономически от Турция. За 320 милиона ни продаде на ЕС да храним мюсюлмани. Всеки български християнин гласува срещу ГЕРБ. ГЕРБ ни продава
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой спря руските енергийни плановве и ни обеща д газови хъбове и европейски заплати. Кой ходи до Катар по джапанки, не знам дали газта ще поскъпне ама знам, че някой скоро ще се търкаля по паветата, един кабинет ще му отрошим кокалите. Hе че следващите дето ще дойдат ще са по-хубави но ще си имат едно наум Ще последвате Чаущеску без много обяснения кой зелен, кой червен кой жълт.
45
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой се тупаше по гърдите че е затворил руските проекти за газопроводи и обещаваше БГ да стане райски енергиен разпределител? Кой?
44
2
 
13
 
! Отговори
гого преди 7 години
къде са доставкитв на газ от катар...хъбове балкан и други измислици. ей на сега санкции, дреме им на руснаците, ще им ги компенсираме с нсшите ***...
43
0
 
15
 
! Отговори
Джомолунгма преди 7 години
С това масово напускане на българи страната ни се превръща в ромалестания. Кой ще работи за т.н. работодатели и от къде ще идват парите за ***"шведи". Явно някой иска да даде страната ни на концесия, а след това внесе работници от южната страна на Хималаите...
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Собственика на ГЕРБ "ПЪРВИ" подаде оставка заради 18% увеличение на цената на тока 01.08.2012 ! Ние тъпоумните българи отново си го ПОЖЕЛАХТЕ !
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
30% данък за вносители на газ
40
0
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Мините затварят, няма въглища, след това следват тецовете! С какво ще се отопляваме, като и газта поскъпне? Климатът ни е суров, не сме на екватора! Тръмп защити въгледобива и тецовете си, а ние само затваряме! Нямаме бъдеще!
39
2
 
33
 
! Отговори
van dam преди 7 години
Абе народе, не разбрахте ли че отдавна е сключена сделка с Политиците и американците за планът Ранът ,планът за унищожение на България. Населението тук трябва да се редуцира на максимум 3 милиона човека.Чрез изкуствено задържане на заплати от по 400-600 лв в продължение на десетилетия, докато народа е доведен до състояние на скотове,търкащи обезумели картончета за лото печалби ,беззъби ,мизерни ,оръфани и ровещи из казаните за ***.
38
2
 
31
 
! Отговори
van dam преди 7 години
Вече не 50000 ами 70000 ще станат напускащите българи на година. Бягай народе докато има време ,голям глад и мизерия ще настане в България през следващите години.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 43 Затова ли Търново падна ,без бой и доброволно пуснаха турците в града,ама иначе е Велико.Пловдивско има помашки и турски села и показва колко населението държи на българското .
36
0
 
34
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 7 години
А ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГАТ ДРУГИТЕ ЦЕНИ НЯКОЙ СМИСЛЕНО ЩЕ ОБЯСНИ ЛИ?!? НЕ СИ СПОМНЯМ КОГАТО 3 ПЪТИ НАМАЛЯХА ЦЕНАТА НА ГАЗА ДА СЕ НАМАЛЯХА СЪС СЪЩАТА СТОЙНОСТ И ПЪТИ ЦЕНАТА НА ТОКА ПАРНОТО ХРАНИТЕ ТАКСИТАТА И ТН