Все по-често се наблюдава теч на информация от службите

33
Все по-често се наблюдава теч на информация от службите

Експертът по национална сигурност ген. Румен Ралчев смята, че е опасно привикването на началниците на специалните служби да дават отчет в парламента.

"Неминуемо се получава теч. Практиката е да говорят в определена комисия. Най-вероятно очакваха това, което се случи - да се изнесат малко пикантерии или части от разработки, което не е професионално. До каквото и да е стигнала една специална служба, то трябва да си остане вътре. Не е сериозно да се изнесе такава информация в НС. Шефът на ДАНС да си носи греховете", коментира той в студиото на "Денят ON AIR".

Според ген. Ралчев все по-често се наблюдава теч на информация от службите.

"Не ми се иска да се поставя на мястото на оперативните работници, които работят по тези сигнали и дела, защото вече всичко е торпилирано. Прекалено много политика навлезе в службите. Много е опасно кадруването. Няколко пъти се правиха реформи в специалните служби и МВР, няма спокойствие. Трябва да се изчака поне 10 години, за да се видят резултатите", подчерта ген. Ралчев пред Bulgaria ON AIR.

Той не споделя мнението, че имената за високите постове в институциите ни се съгласуват с чужди посолства.

"До средния кадър нещата вървят съвсем нормално, като избиране в отделните служби. Има пълна липса на висококвалифицирани кадри. От едно направление, в друго, в трето - правим всестранен некадърник, защото те са близко, но коренно различни като работа", посочи още ген. Ралчев.

По думите му атентатът срещу главния прокурор е възпламенил страстите.

"Някои придобиха повече смелост, други се свиха. Развиха се неща и извън България, не вярвам в случайностите. Поредица от ходове, които целят дестабилизиране на държавата", смята експертът по национална сигурност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Ралчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Спасов преди 10 месеца
Американския посланик е образован и всичко. А Митрофанова е някаква стринка на Путин назначена с връзки която знае само руски език. и нашите дупедавци бяха купени с кървави пари от русия и не посмяха да я изгонят /засега/.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Депутатите не знаеха ли, че не е редно да викат началника на ДАНС в Парламента? Защо го карат да изнася подробности? За да го обвинят после, че е изнасял подробности ли?
19
0
 
1
 
! Отговори
Джо преди 10 месеца
русия загуби войната преди 6 месеца заради своя некадърен вожд Путин. русия не е велика а жалка и незначителна. този ралчев е руско-масонски *** и голямата метла скоро ще отнесе и него в небитието. България е вече свободна! руското робство свърши!
18
0
 
7
 
! Отговори
При освобождаване от преди 10 месеца
служба,всички подписват декларация за опазване на служебната тайна-силите,средствата,методите и способите на действие на службите!Не е ли крайно време медиите да забранят на такива самозвани бивши служители-"ръководители", нон-стоп да обикалят телевизиите и надълго,и нашироко да коментират неща от "кухнята" на службите или да дават мнения,съвети или препоръки,който никой не им иска!Докато бяха на служба,точни ТЕ,си пазеха топлите местенца и дебелите гъзенца,а сега "елате ни вижте" колко сме...!?
17
1
 
9
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
Ама вие верно ли имате служби и на кого служат?
16
1
 
10
 
! Отговори
Стар преди 10 месеца
Ако службите си бяха на мястото нямаше всякакви НПОта и фигури като Гошо Боеца да лансират ,,истински обвинения" ,анонимни сигнали и да определят дневния ред в държавата!.....Как виждате да се влезе в спалнята на премиера на една държава ?!? и да го снимат като спи,ако има нормална охрана!В коя държава е възможно това ???
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
абе ко стана, нали уж Козяк предупреждаваше своите граждани да избягват софето щото щяло да има цветна ревилюция?
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Теч на информация или продават и препродават?
13
6
 
5
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 10 месеца
Течът е в източна посока към Кремъл през президенската канцелария.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом и това масонско чyчело се води експерт, смятай...
11
6
 
6
 
! Отговори
Простата истина преди 10 месеца
1. Службите слугуват на Путин,доколкото това не пречи на собствените им далавери.2.Хората в службите са некомпетентни,зависими от Путин и обременени с манталитета и греховете на ДС.3. Лустрацията бе важна и сега се вижда,защо.4.Очевидната загуба на Путин в Украйна,кара службите да се тресат от страх за своето личностно оцеляване.5.Благодарение на победата на Украйна, България неизбежно ще намали руското влияние в службите.
10
2
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 10 месеца
В комисия казваш... Тоест да докладват на Асенчо какви ги върши Кирето??? Национално предателство и нарушаване на куп закони - не е лошо да разберат хората, в парламента си знаят, те там ги вършат тези неща!!!
9
0
 
6
 
! Отговори
великия ама от дс ! преди 10 месеца
Навремето са се клели във едни работи сега във други ! Всичко беше коренно различно ама те са си все прави и най-големи родолюбци ,правят се на приятно разсеяни и твърдят че между интересите на оная България и тая разлика нямало и все те трябвало да управляват ??? Па си и управляват !Е заради тях и оная и тая България си остана една и съща комунистическа от всякъде името се смени ама са си все тия от едно време !
8
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 10 месеца
ОООо Великия приор, академик, генарал Румен Ралчев. Тоя грандоман само президент и пророк още не се е кръстил. Човека има отклонение а медиите му дават поле за изява.
7
4
 
12
 
! Отговори
мдааа... преди 10 месеца
Явно има теч отПърделника на тоя мастит масон....
6
0
 
8
 
! Отговори
Ми то от преди 10 месеца
2015 камо калинки в тях. От миналата още по-големи. Уж са чели и са ги изпитвали по ЗЗКИ, но не познават материята, а и няма от кого да научат, защото ги уволниха
5
2
 
9
 
! Отговори
ха-ха-хи...Тулуп преди 10 месеца
Обаче парадира с МАСОНСКИЯ си ПРЪСТЕН...
4
2
 
10
 
! Отговори
Мара Отварачката преди 10 месеца
Тоя "експерт" е много секси...с костюмче на карета и ризка на раета...направо ми иде да го изнасиля...ама нали е масон ...душа не ми дава...
3
2
 
16
 
! Отговори
Упсььь... преди 10 месеца
Тоя не беше ли МАСОН??? Какъв "експерт" по национална сигурност се бара..???
2
1
 
11
 
! Отговори
малко масонче преди 10 месеца
Абе бате...ти илюминат ли си или бивш генерал...еле па и "експерт" по национа;АнаЛна сигурност