Един от трима администратори ни чете пощите

Един от трима системни администратори и професионалисти в областта на информационните технологии (ИТ) се възползва от позицията си, за да си осигури достъп до конфиденциална информация
20 юни 2008 10:38,
6
Един от трима администратори ни чете пощите
Снимка: Булфото

Един от трима системни администратори и професионалисти в областта на информационните технологии (ИТ) се възползва от позицията си, за да си осигури достъп до конфиденциална информация като данни за заплатите на колегите си, личната им поща или отчети от важни заседания в организацията. Това сочат резултатите от проучване на компанията за сигурност в областта на ИТ Cyber-Ark.

Изследването е проведено сред 300 специалисти. Общо 47% от тях казват, че са разглеждали информация, която не е директно свързана със служебните им задължения.

„Всичко, от което имате нужда, е достъп до съответните пароли... за да сте „в час“ с всичко, което става в компанията“, коментира Марк Булбрук, директор на Cyber-Ark за Великобритания.

„За повечето хора административните пароли за привидно безобидно средство, използвано от ИТ отдела за поддръжка или промяна на системите. За експертите в областта обаче те са ключът към царството“, добавя той.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Rado преди 15 години
Ами мен лично това не ме притеснява....аз използвам скайп ....а мейла ми е пълен само с спам съобщения ..а относно това даи скайп се подсушва (следи ) ами преди няколко месеца беше приет закон който позволява записването и следенето на скайип , ICQ , oovoo ис цел да се намали престъпноста и по точно да се ограничават педофилите ...най сигорният начин за кореспонденция в момента еса IRC (mIRC) чатовете
4
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
До 1 - много го правят - не само skype, но и ICQ, не е особено трудно, имай го предвид.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Olele! Tia v IT otdela sigurno mnogo se zabavlivat s lichnite mi maili :-(
2
0
 
0
 
! Отговори
nakato преди 15 години
Когато вземат да им плащат доволно на админите, те пк от своя страна ще спрат да се занимават с глупости и ще си ръфкат чипс със бира. ОК => Is this good for you ?
1
0
 
0
 
! Отговори
boje преди 15 години
Дано да не почнат и Skype да чакалят че тогава ще стане лошо

Спонсорирани публикации