Проверяват играта "Преобрази дома си с Nova Brasilia и AIKO"

Опасенията на КЗК са, че играта нарушава правилата за лоялна конкуренция
7 апр 2014 16:06,
1
Проверяват играта "Преобрази дома си с  Nova Brasilia и AIKO"
Снимка: Официална Facebook - страница на Nova Brasilia

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се самосезира и ще провери дали играта, организирана от „Монделийз България“ (бившата „Крафт Фуудс България“) - „Преобрази дома си с Nova Brasilia и AIKO”, отговаря на изискванията на закона.

Опасенията са, че условията на играта са в нарушение на Закона за защита на конкуренцията, и по-точно в частта му за защита от нелоялна конкуренция, тъй като стойността на предлаганата награда може значително да надвишава минимално изискуемата стойност на покупката, предоставяща право на участие.

От КЗК уточняват, че в играта се раздават ваучери на стойност 100 лева, 200 лева, 500 лева и 1000 лева. Тези ваучери могат да бъдат използвани в мебелни магазини AIKO.

Според общите условия, за да могат да участват в разпределението на тези ваучери, участниците трябва да закупят продукти с марката Nova Brasilia на стойност минимум 2 лева и да регистрират часа и номера на касовата бележка на сайта на компанията, на Facebook страницата или чрез SMS.

При регистриране на повече от един код участниците играят за награди с по-висока стойност, като всеки участник може да регистрира максимум четири кода на ден.

Това означава, че за ваучер на стойност 100 лева, участникът трябва да изпрати един код или покупка за минимум 2 лева, за ваучер на стойност 200 лева покупката трябва да бъде на стойност 4 лева, за ваучер на стойност 500 лева – съответно покупка на стойност минимум 6 лева. За ваучерите от 1000 лева е необходимо да бъдат изпратени четири кода или покупка на стойност поне 8 лева, обясняват от КЗК.

Организаторът на играта "Монделийз България", който е собственик на марката Nova Brasilia, Milka, Своге, „Морени“ и т.н., е обещал да раздаде общо 360 награди на обща стойност 75 хил. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Алооо, журналистката! Какви простотии говориш?"стойността на предлаганата награда може значително да надвишава минимално изискуемата стойност на покупката, предоставяща право на участие."Че в коя игра залогът е по-голям от печалбата???? Нали това е целта на участващите - с малка сума да спечелиш голям подарък? Ако е обратното, кой ще се хване да играе???Това журналистите сте толкова необразовани и отказващи да мислити пора, на всичкото отгоре и нагли, че просто нямам думи...

Спонсорирани публикации