"БДЖ – Пътнически превози" има нов директор

Георги Георгиев сменя досегашния Димитър Димитров
4
"БДЖ – Пътнически превози" има нов директор
Снимка: Булфото, архив

С решение на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД е извършена промяна в ръководството на „БДЖ – Пътнически превози” ЕOOД.

Новият управител на дружеството е Георги Георгиев, който ще замени досегашния управител на „БДЖ – Пътнически превози” ЕOOД, Димитър Димитров, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Георги Георгиев притежава магистърска степен по железопътен транспорт. Завършил е специалност “Технология и организация на железопътния транспорт” във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”. Специализирал е “Модерен мениджмънт на железопътните дружества при условията на пазарното стопанство” в Берлин, откъдето получава допълнителна квалификация. 

Цялата професионална кариера на Георгиев е преминала в системата на железниците, където е заемал различни ръководни длъжности в областта на експлоатацията на подвижния жп състав в пътническите превози.

Приоритетите в работата на Георгиев са повишаване на контрола върху експлоатационната дейност в „БДЖ – Пътнически превози” ЕOOД и ускоряване на ремонтната програма, което ще подобри качеството на предлаганата от националния железопътен превозвач услуга, както и финансовите резултати на дружеството.

Новият управител на „БДЖ – Пътнически превози” ЕOOД има дългогодишен опит именно в експлоатационната дейност в системата на железопътния транспорт, както и е добре запознат със спецификата на работата и проблемите в дружеството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kvo tva skrab li....
1
1
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Е пах ли......?!

Спонсорирани публикации