Парламентарната енергийна комисия обсъди проекта АЕЦ "Белене"

Ако проектът се размрази централата, може да се изгради за по-малко от 6 г.
14 апр 2014 22:54, Анисия Иванова
18
Парламентарната енергийна комисия обсъди проекта АЕЦ "Белене"
Архив: Булфото

На изнесено заседание на парламентарната енергийна комисия в Белене беше обсъдено сегашното състояние на АЕЦ Белене и възможностите за евентуалното му рестартиране.

Според експерти – ако сега се вземе решение за рестартиране на обекта централата може да бъде изградена за по-малко от 6 години. По време на дебатите от ГЕРБ изразиха мнение, че се бави технико-икономическия анализ, който премиера Орешарски е обещал, от БСП казаха, че проектът Белене може в много кратки срокове да бъде възобновен, ако се докаже неговата полза, предаде БНТ.

Рамадан Аталай, председател на комисията по енергетика в НС, коментира - “Моята идея е не днес да останем с впечатлението, че отделни политически сили се надпреварват да спечелят колкото се може повече гласове от Белене, а да се запознаят с реалностите в Белене. Да се запознаят с реалностите на самата площадка, с реалностите на проекта. Защото за мене енергетиката на България е основното място, където всички политически сили трябва да погледнат позитивно.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: АЕЦ Беленеенергетика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обърнете го на Пецалба т.е. постройте го де
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Токът в България е най-евтиният в ЕС, но това балъците пишещи по-долу едва ли го знаят. Всеки грамотен, ползващ интернет може да го провери.Проблемът е в ниските доходи, а не във високите цени. Цените са си такива, че и по-високи, и то не само на тока.Защо никой не говори, че един евро-българин, взима на ден, колкото един немец на час ?
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато цената на тока не се повиши поне с 50% на първо време, нещата в енергетиката ще вървят само и само надолу. Останалото е популизъм и празни приказки за наивници. Този филм вече сме го гледали.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, докато не се построи АЕЦ-БЕЛЕНЕ, цената на тока неминуемо ще расте.
12
7
 
16
 
! Отговори
БСП вън преди 10 години
Защо ни е.На кой ще продават тока.Кой ще плаща заемите.Населението и икономиката ни намаляват.Българите масово имигрират.*** не работят а стават все по много.Инвеститорите се изнасят.Малкото Българки не раждат.И без това имаме износ.В България тока е премного за нашите нужди.Пак ще наливаме пари от пусто в празно но така правят от БСП.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A KOI NAPISA ZAKONA TAKA 4E 20 PROCENTA TAPUNGERI MOGAT DA STANAT BOL6INSTVO . SAMO DEBELA KOMUNISTI4ESKA GLAVA MOJE DA IZMISLI TAKAV PROCENT SMQTAIKI SVOQ ELEKTORAT I TVARDIA I MANIPULERUEM ELEKTORAT NA DOGAN . KADE E TUK DEMOKRATI4NOTO NA4ALO NA DEMOKRACIATA 4E BOL6INSTVOTO UPRAVLQVA KOETO 6TE RE4E 51 PROCENTA I NAGORE . HUNTA KOMUNISTI4ESKA HUNTA NI UPRAVLQVA PI6EIKI ZAKONI I PRAVILA UDOBNI ZA NEQ . KONSTITUCIONIA IM SAD NAZNA4EN MAL4I PRED QVNO
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е за избори. Отново БСП си прави пи ар, отново Станишев и компания ще вадят дивиденти, но северна България не им вярва. Излъгани бяха стотици хиляди и не референдума е виновен. На среща за референдума Станишев раздава партийни билети и нито дума за Белене, това е показателно. Има хора които желаят и знаят защо Белене. Като ГЕРБ са против, защо фирма близка до ГЕРБ зарови гьола? И така изводите са ваши.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доколкото си спомням ГЕРБ призоваваше никой да не гласува за референдума... с което направиха мечешка услуга на БСП, защото гласуваха над 20%, мнозинството "за" Белене, а 20-те процента означават, че Белене се връща в парламента за преразглеждане, така е по закон. И тъй като ГЕРБ не оцеляха на власт, сега това се гледа от новото правителство. Тези, които са несъгласни със строежа на Белене, но не са гласували, да се сърдят на себе си, защото в момента вече не е нужен референдум за строежа.
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
убеден съм, че по тъпо животно от българския избирател нямаедни и същи дъвки му пробутват червените демагозиа то си преживя като *** и пак ще гласува за тях
7
3
 
24
 
! Отговори
преди 10 години
Щом може толкова бързо да се построи, значи може да изчака да имаме нужда от нея и тогава да я построим. Сега има свързапасеност с мощности и нови не са нужни. В момента се потребяват от 3000 до 4000 МВт от общо инсталирани в страната 13 000 МВт, за какво са ни още 2000МВт??
6
5
 
22
 
! Отговори
111 преди 10 години
Кой ще плащааааа кой?
5
0
 
11
 
! Отговори
до 4 преди 10 години
И тук обърни внимание на това:"... то спорът за доизграждането на АЕЦ "Белене" се връща в Народното събрание, където депутатите отново ще обсъждат бъдещето на ядрената енергетика в България и ще вземат окончателното решение за съдбата на недостроената втора ядрена централа до крайдунавския град Белене"Ако мислиш, че резултатите от референдума нямат значение, нека аз да съм първият, който ще ти каже обратното.
4
3
 
11
 
! Отговори
до 4 преди 10 години
Ще ти го кажа отново как е по закон:"При отсъствие на необходимия минимален брой гласоподаватели за валидност на допитването, но при наличие на минимум 20% избирателна активност в изборния ден и повече от половината да са отговорили с "Да", то спорът за доизграждането на АЕЦ "Белене" се връща в Народното събрание."
3
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 2 И парламента затвори страницата БЕЛЕНЕ. Но БКП отново я отваря и то НЕЗАКОННННННО....
2
4
 
13
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
Всъщност референдума у нас няма задължителен характер, особено пък след като такава малка част се включи да гласува, официалните резултати от референдума са 60% "За", 38% "против" и 2 процента невалидни гласове. Всеки който не е гласувал реално се е отказал от правото си на глас. Макар и резултатите на малкото гласували да са в полза на проекта Белене, по закон покриват необходимия минимум, за да се върне въпроса за Белене в Народното събрание, затова и в момента се обсъжда наново.
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълнете "Гьоло" без дъно !...ние плащаме.

Спонсорирани публикации