Наша компания пусна крушки, управлявани от телефони

Спестявала 90 на сто от тока на обикновената
24 май 2014 09:32,
29
Наша компания пусна крушки, управлявани от телефони
Снимка: архив, Reuters

Българска компания пусна на нашия пазар електрически крушки, които се управляват от разстояние чрез мобилен телефон или с дистанционно устройство, съобщиха от фирмата. Крушките са светодиодни (LED) и спестяват до 90 на сто от електроенергията в сравнение с обикновените, с нажежаема жичка.

Smart крушките се предлагат в два варианта: с дистанционно, което управлява лампата от разстояние, и в комплект с интернет модем, позволяващ на мобилните устройства (телефони и таблети) да контролират осветлението. При втория вариант се сваля безплатно приложение от интернет. Чрез QR код върху опаковките на стоките, клиентите със смартфони могат незабавно достигат до сайта на компанията.

От фирмата съобщиха за БТА, че имат клиенти в Германия, Гърция, Румъния, Украйна и Грузия и заедно със служителите в офисите и представителствата, наброява над 50 души.

За разлика от обикновените LED крушки, които светят или с топла, или със студена светлина, новият smart модел променя цветната си температура. "Умните" крушки са от 6 и от 9 вата. Цената на 6-ватова крушка /която отговоря на 60-ватова обикновена крушка/ е 28 лв. Едно дистанционно устройство управлява до 4 различни осветителни кръга и се продава за 15 лв.

LED лампите имат гарантиран живот от 30 000 часа, или близо 30 пъти повече от обикновената крушка и три пъти повече от луминесцентните лампи. Ефективността им е по-голяма с около 10 пъти - могат да осветят цяла къща с енергията, която иначе е необходима за една стая. Инвестицията в този тип осветление се възвръща в рамките на 1-2 години, съобщиха експерти от компанията.

Светодиодното осветление е една от най-енергоефективните форми на осветление с разнообразни възможности - в сравнение с другите технологии за осветление спестява до 70 процента от енергията и разходите. Бързото му разпространение ще гарантира успеха на европейския сектор на осветлението и ще спомогне за снижаване на потреблението на електроенергия за осветление с 20 процента до 2020 г.,сочи еврэпейската програма в областта на цифровите технологии.

Специалистите са изчислили, че подмяната на електрическите крушки с енергоспестяващи или LED би имало бърз ефект за понижаване на сметката, тъй като на осветлението се пада 6 на сто от сметката за ток. В сравнение с класическите електрически крушки те пестят до 80 на сто от електроенергията при сравнително същото ниво на осветление и по-дълъг "живот".

Технологиите за осветление със светодиоди и органични светодиоди, известни също като осветление с полупроводникови елементи, предлагат висококачествена светлина и зрителна ефективност, както и все по-добър дизайн, коментират специалистите. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
TЕСЛА преди 9 години
До АнонименДа ,това е вярно и много се говори за изобретенията на Тесла , но енергийното лоби е непробиваемо.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе на село има една круша дето свети денонощно вече 20 години.А това че нарочно ги правят да горят на година, за да могат да продават и другите по-скъпи *** е голяма педалщина.
17
0
 
4
 
! Отговори
7 преди 9 години
Няма да го разрешат господа рептилите.Че на тях това им е бизнеса.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
28 лева за крушка, това колкото и да свети, не може да си избие парите за срока на годност! Аз все още ползвам нажежаеми, но икономични такива или луминисцентно. Че само в хола ми има 14 осветителни тела. Ако ги сменя с LED трябва да дам само за хола си 392 лв.
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ФИРМАТА Е В ГРАД ТЕРВЕЛ ЕДИН ЧОВЕК ГИ ПРАВИ.МОЖЕ ДА ПРОВЕРИТЕ.ИНТЕРЕСНО СА ИЗМИСЛЕНИ.
14
3
 
3
 
! Отговори
leds4economy преди 9 години
До СпироИзвинявай, но ако си си купувал лед лампа в период 2000-2009г истинате е, че лампите наистина бяха меко казано слабо светещи. Към днешна дата, обаче нещата стоят по съвсем различен начин. Предлагат се лед лампи с най-разнообразна като мощност и спектър на светлината. А и цените вече са далеч по-приемливи - пр. лед лампа еквивалент на 60w ЛНЖ - за 6,99лв!!!
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Управление на крушка по интернет ми се вижда малко сложно като система. А и представете си - някой да ви хакне крушката и да я светва и угасва през нощта, докато спите. Малко неприятно, а?
12
1
 
2
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 9 години
БРАВО,само напред
11
1
 
1
 
! Отговори
Мразчо преди 9 години
До alooooК'о речи?
10
2
 
23
 
! Отговори
-- преди 9 години
Търся крушка, която да готви, чисти и пере ... може и да не е много умна!
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 6Руснаците не ползват калгонит, а на всяко пране пакетче лимонтузу. В пъти по евтино и качествено!
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Току виж, "умната" крушка ми навъртяла стотина лева на някой "пъшкащ телефон!
7
3
 
12
 
! Отговори
James Watt преди 9 години
Аз затова си купих от Илиянци крушки с нажежаема жичка - 50 по 100W и 50 по 60W :)
6
1
 
23
 
! Отговори
БИВШ КОМСОМОЛЕЦ преди 9 години
Имаше една реклама на КАЛГОНИТЪТ дето предпазвал от варовик колко полезен бил .ами полезен ама като си купиш НОВА пералня СЛЕД ГОДИНА И ПОЛОВИНА вместо да КУПУВАШ Калгонит ефектът е същият ...ПЪРВИТЕ крушки от реномирани фирми енергоспестяващи дето си ги купувах през 1995 година караха по 6 години после почнаха да слагат по малко газ а сега се оказаха и ОТРОВНИ а И сега си карат точно две години и гаснат това то всичко е направено да ви манипулират
5
4
 
19
 
! Отговори
ПРАХ В ОКОТО преди 9 години
Аз мисля че първо трябва да поговорим за качеството на произвежданата стока която на този момент е на много ниско ниво.Крушка с нажежаема жичка струва около 0.50 ст.-изгаря за 1 месецЕнерго икономичната крушка е 5лв.-изгаря за 3 месеца ,да има и по скъпи но за всеки джоб ли са?Говорим за крушка струваща 28лв-при пенсия 300 лв колко крушки човек може да си купи , да не говорими за други нужди например лекарства и др.НЕЩО МИ СЕ НАПРАШИ ОКОТО .
4
3
 
28
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Чрез онлайн контрол на крушките се цели онлайн контрол на хората - влизат директно в дома ви, знаят кога сте в къщи, кога ви няма, кога ядете, спите, серете и т.н. НЕ благодаря
3
1
 
22
 
! Отговори
БИВШ КОМСОМОЛЕЦ преди 9 години
СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ наша фирма го е направила ...хаххххааааааааааа едно време пускаха това пестяло 20 процента другото още по добро 50 на сто после гледам това пестяло 90 на сто накрая да не пести 100 на сто бе другари джурналисти ..ВСИЧКО Е РЕКЛАМА И НАЧИНА ПО КОЙТО ПОСЛЪГАВАШ ТОВА Е ОСОБЕННО ВАЖНО И ЗА КОЛИТЕ ДЕТО ТОЗИ ПЕСТЯЛ МНОГО ГОРИВО ОСОБЕННО ПРЕ ФАУВЕ ДЕТО ВСИЧКОТО НЕ ГОРИ НАД 3 НА СТО А ВСЪЩНОСТ ТЕХНИЯТ АУТОБИЛД ГИ ХВАНА ЧЕ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ОТ ДРУГИТЕ КОМПАНИИ ПОСЛЪГВАТ ОТ 0,5 ДО 2.5 .ЛИТРА
2
2
 
26
 
! Отговори
инженер Ганев преди 9 години
България-малката Япония на Балканите! Др.Тодор Живков
1
24
 
8
 
! Отговори
aloooo преди 9 години
( спестяват до 90 на сто от електроенергията в сравнение с обикновените ) , hahahahaha toest izlu4va kato 100w kru6ka s najejaema ji4ka a puk vzima samo skormnite 10W HAHAHAHAHAAHAHAH AMAN OT GLUPOSTI .

Спонсорирани публикации