БНБ казва резултатите от одита на КТБ до края на седмицата

Докладите на одиторите ще бъдат внесени в централната банка днес
Обновена: 9 юли 2014 14:17 | 9 юли 2014 12:37,
13
БНБ казва резултатите от одита на КТБ до края на седмицата
Снимка: Reuters, архив

До края на седмицата Българска народна банка (БНБ) ще оповести докладите на одиторите на КТБ, съобщи Централната банка.

Още по темата
Днес изтича срокът от 10 работни дни за преглед на активите и пасивите на банковата група КТБ, възложен на независими одитори от квесторите на двете банки.

Докладите ще бъдат представени на квесторите, които ще ги внесат в БНБ до края на днешния работен ден. В КТБ АД прегледът се извършва съвместно от „Делойт Одит“ ООД, „Ърнст и Янг“ ООД и „Афа“ ООД, а в „Креди Агрикол България“ ЕАД – от „Афа“ ООД.

На 20 юни БНБ постави КТБ под специален надзор, след като банката изчерпа ликвидността си и преустанови разплащания. Акционерите в банката с дял от над 10 на сто бяха лишени от право на глас и бяха назначени квестори.

Докато банката е под специалния надзор, вложителите няма да могат да теглят спестяванията си от нея. Под специален надзор и с назначени квестори е и дъщерната на КТБ Креди Агрикол България.

Впоследствие БНБ обяви, че Корпоративна търговска банка ще отвори отново на 21 юли, като ще се търси увеличение на капитала на банката със средства от Българска банка за развитие и Фонд за гарантиране на влоговете.

Същевременно от КТБ обявиха, че гражданските й трезори ще работят. Кредиторът допълни, че "банката не е изключена от платежната система и платежни нареждания към КТБ могат да се изпълняват, включително и с цел погасяване на кредити".

Междувременно квесторите обявиха с колко се намаляват апетитните лихви по привлечените средства в банката.

Повече икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: банБНБбанкаКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
turbom преди 9 години
абе не знам какво ще стане, но заплататата ми е блокирана и парите ми свършват, а ако нещо стане и не ги дадат ще се мре от глад явно.А и от юридическа гледна точка нищо не може да им се направи на тези тиквеници.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е той баце ги одитира тая сутрин пак. За кво са ни квестори, дайте на Тиквата да се упражнява с бакалския тефтер. Абе на ГЕРБ в коя банка са милионите от субсидията...
8
1
 
5
 
! Отговори
Счетоводител преди 9 години
Някой знае ли къде са одиторския доклад за 2013 година и публикуваните финанасови отчети за 2013гна КТБ. Кои са редовното назначените одитори?За извънредните по времето на квестурата разбрахме ,че ще ги четем след една седмица
7
3
 
1
 
! Отговори
Кухите лейки преди 9 години
Ей добре че е форума да ти стане ясна конспирацията :Д
6
3
 
2
 
! Отговори
real преди 9 години
А бе какви дупки ви гонят. Тъй не ви разбраха *** ***, че всичко е от медии и правителство. То затова потока към терминал 2 с еднопосочен билет няма да спре.
5
1
 
2
 
! Отговори
дудук преди 9 години
дупка до дупкааа дупка до дупка... тресе жигулата
4
2
 
9
 
! Отговори
факт преди 9 години
Не ми се вярва да има проблем ,но подозирам ,че медиите на Пеевски ще радухват всякакви слухове ПРЕДИ да излезе одита и ще нагнетяват напрежението .Василев е банкер номер 1 в България и със завидна репутация в чужбина..колкото и на някои да не им се иска-това е факт
3
7
 
2
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Залагам си репутацията, че ще излязат от БНБ с такива данни: Загуба на ликвидност в милиарди, но и че банката има и сериозни активи и "силно" обезпечени кредити. така че няма страшно но няма да можете да си изтеглите парите веднага. След което Ореха подава оставка и пожлелава на всички вложители да си...!
2
1
 
7
 
! Отговори
az- преди 9 години
А сега да видим - ако няма дупка в банката кво ще ми изплати Искров като обезщетение, че един месец не мога да боравя с парите си и няма с какво да си плащам сметките!Ако пък има голяма дупка пак ми е интересно Искров колко ще плати като обезщетения за това, че не си е вършил работата!
1
7
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
той е просто един габровски милиционер и нищо повече!

Спонсорирани публикации