1% от българите сами определят работното си време

По света все повече хора работят дистанционно от дома си
Обновена: 18 юли 2014 14:14 | 18 юли 2014 08:04, Веселина Йорданова
9
1% от българите сами определят работното си време
Снимка: архив, БулФото

Работещите българи, които имат възможност сами да определят работното си време, са около 24 хиляди и представляват около 1% от наетите лица у нас. Това сочат данни на НСИ, предоставени на БТА относно организацията на работното време на трудещите се българи.

Хората, които имат фиксирано начало и край на работното си време у нас са около 2,4 млн. души. Работещите на гъвкаво работно време с определен брой дни - за седмица, месец или друг период от време са близо 50 хиляди.

Без фиксирано начало и край на работния ден, но с точно определен брой часове, работят около 95 хиляди българи.
От отдел "Статистика на труда" уточняват, че тези данни за организацията на работното време на българина се отнасят само за наетите лица, които се грижат за деца или възрастни и последните статистически данни са от 2010 г.

Според националната статистика у нас не се събират данни за лицата, които практикуват т. нар. "мобилен бизнес", тоест организират работата си от дома, вместо от офиса и срещу това получават заплащане. А "работата на бъдещето", както все повече анализатори наричат мобилният бизнес, набира все повече популярност в световен мащаб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: бизнесзаетостдоходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са предимно шефове, чорбаджии на фирми или техните роднини и любовници. Останалите са в плантацията.
7
11
 
2
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 9 години
И колко професии могат да бъдат работени дистанционно от дома ? Мързелът ще затрие човечеството . Всеки иска да извършва работа свързана с леглото или фотьойла още по-добре от тоалетната чиния . Професиите извършвани уж дистанционно от тоалетната чиния не заработват нищо , а само извършват някакви си услуги от които реално никой няма нужда , колкото човечеството има нужда и от фейсбук .На никой не му се работи реално и да заработва а само да *** кинти , мързелът ще погуби човечеството.
6
1
 
6
 
! Отговори
Руми преди 9 години
До разбирачаВъзможно е! Ако не вярвате можете да питате този 1% по статистика. Даже си мисля, че има доста повече хора, които работят по този начин.
5
2
 
12
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Ставаш freelancer или си намираш работа в някой готин стартъп, където е важен резултата, а не кога и дали си в офиса.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дончевКак ли?Ами ставаш депутат и шефа(председатела на НС)си работи сам.Идва и като няма никой си тръгва.Заплатата ти е гарантирана!
3
3
 
2
 
! Отговори
дончев преди 9 години
и как точно ще си определим работното време сами, като шефа ни кара да оставаме до 19.00 на работа?
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До разбирачаКак бе?Я виж тия 240 убавци как всеки ден не искат да работят,а им се плаща!!!!Ония на магистралата гладуват и нямат лев,обаче тия не ги интересува!
1
5
 
4
 
! Отговори
разбирача преди 9 години
това в България е невъзможно

Спонсорирани публикации