Може ли Malaysia Airlines да оцелее след две катастрофи

Авиокомпанията губи дневно по 1,6 млн. долара, смятат икономисти
Обновена: 21 юли 2014 14:15 | 21 юли 2014 09:56, Екип на Bulgaria On Air
18
Може ли Malaysia Airlines да оцелее след две катастрофи
Снимка: bgonair.bg

Malaysia Airlines беше първата южно азиатска авиокомпания, която изпълнява полети до Латинска Америка. Неин дом, летището в Куала Лумпур, което е на стойност 3,5 млрд. долара, е възприемано като архитектурно чудо, разказва репортаж на Bloomberg.

Като признак за важността на компанията в Малайзия и на нейния имидж изображения на Boeing 777 има дори върху националните банкноти.

Но изглежда, че авиопревозвачът оперира по непечеливши дестинации, изпълнява скъпи договори с профсъюзите и записва лош след лош финансов резултат.

Националният превозвач на Малайзия изглежда твърде голям и неефективен. В момента по оценки на икономистите той губи средно по 1,6 млн. долара на ден!

В петък, в Куала Лумпур акциите на компанията паднаха с 11%. Тази година авиокомпанията загуби 1/3 от пазарната си стойност.

При тежките трагедии с полетите MH17 и MH 370 освен огромния брой загинали – 537, Malaysia Airlines загуби и два самолета Boeing 777, общо на стойност 200 млн. долара.

При тези обстоятелства ще успее ли да оцелее авиокомпанията?

Вижте повече във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 9 години
Guess the differences btw:Malaysia Airlines flight MH370 (#9M-MRO) [!] ...who disappeared on 8 March 2014 ?Malaysia Airlines flight MH17 (#9M-MRD) [!] ...who was "shot Down" in Ukraina on 17 June 2014 ?Разликата е ЕДНА буква в маркировката на самолета, която в случая лесно може да се промени от едната "О" в другата - "D"!И какво се получава - "изчезналият" самолет в китайско море се появява месеци по-късно над Украйна :)
16
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 9 години
Абе, майче не са два катастрофите, а ЕДНА или ...ДВА пъти един и същи Boeing 777 катастрофира, но първия път НЕ Е намерен и ХОП - появява се втори път, но над Украйна и пада - не е ясно как е свален и дали...може и да е взрив в самолета!
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво стана с Пан Американ оцеля ли,нещо подобно става и с малайската компания,значи с образно казано с пренабити номера на двигателя и други важни детайли на две-три трошки или същите такива се изгубят или изсипят със самосвал на пътя предварително избран и обработен терен по сценария с декор на терена според асистент-спевиалисти в тази си част може и да се утрепе даже и много просперирана компания,изглежда възможно,а конкурентите придобиват чисто новички машини в движение по поръчка,300 бона
14
0
 
3
 
! Отговори
rainbou1 преди 9 години
Навремето и Пан Ам гризна дръвцето след атентата над Локърби - ако не бъде спасена, авиокомпанията е пътник.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абсолютно виновна е компанията,одобрила маршрут над украйннагонене на печалби за сметка на хора
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Грешна ви е информацията. Само единият Боинг 777 струва 200 млн. долара, тоест общо двата са 400 млн. долара.777 Family777-200ER 261.5777-200LR 296.0777-300ER 320.2777 Freighter 300.5
11
7
 
13
 
! Отговори
Кери преди 9 години
Абе Джим Кери нали каза, свалил ги е Путин и двата Боинга, застрелял е пилотите и на двата самолета с личното си оръжие, после е скочил с парашут, нали е от КГБ, после самолетите са паднали неуправляеми, а Путин е прибран от руска подводница в Индийския океан(първия път), а после от опълченците и така, всичко друго е манипулация на руснанците.Слушайте само Джим Кери!-Не Джим, братчед, а Джон Кери!-Абе Джим, Джон, все комици от класа, слушайте тях и няма да сбъркате!
10
4
 
10
 
! Отговори
Паруш преди 9 години
И сега ще се появи някоя еврейска *** и ще ги купи на безценица както купиха Балкан.
9
1
 
12
 
! Отговори
Летящ преди 9 години
Цената на самолетите няма значение - те са застраховани така или иначе.Проблемът е имиджов и най-вероятно ще им налеят много държавни пари, за да ги спасят
8
4
 
21
 
! Отговори
До коментар 8 преди 9 години
Разбира се , че има нещо "гнило в Дания"........ То е ясно....... "Новият световен ЦИОНИСТКИ ред" сигурно има някакъв "СПЕЦИАЛЕН ПЛАН" за тази авио компания на Малайзия или нещо НЕ им вървят по "гайдата" или им пречат.... Затова и толкова "СЛУЧАЙНО" ;) в такъв близък период от време един самолет им изчезна.... а другия беше ударен от ракета..... :( :( :( А и НЕ забравяй какви СПЕЦИАЛИСТИ точно загинаха в двата полета - в единия- елитни компютърни специалисти , а над Украйна - такива за СПИН !!:(
7
8
 
19
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@ преди 9 години
Има нещо съмнително в цялата тази история...За разлика от няколко седмици 2 самолета на тази компания се разбиват...Първия безследно изчезнал , вторият свален над Украйна...Определено има нещо гнило тук , ама не мога да кажа какво е....
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШопДържавният аерофлот ли е критерия за добре оперираща и ефикасна компания? че защо тогава закрихме балкан?
5
7
 
11
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Тази компания е одобрила полет по-средата на Донецка област докато се трепят долу и се стрелят!Тази компания е одобрила полет над здона където се стрелят при предишната загуба на самолет от тази година където също беше свален по-погрешка но падна в момере зачистиха следите и това беше!ТАЗИ КОМПАНИЯ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ПЕЧАЛБАТА И ЗА НЕЯ Е НАЙ-ВАЖЕН НАЙ-КРАТКИЯ ПЪТ И ПРЕЗ ДЕЙСТВАЩ ВУЛКАН ЩЕ ПРЕМИНЕ САМО И САМО ПЕЧАЛБАТА ДА Е НА МАКСИМУМ!
4
1
 
13
 
! Отговори
freax0r преди 9 години
До Шоп.Е, как реши че Аерофлот лети изключително с Боинги. Отвори им сайта и разгледай... в момента разполагат със 17 Боинга и 120 Airbus-а.
3
9
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До АнонименБоингите са крайно неефективни за употреба извън северна америка------------ Затова ли Аерофлот лети изключително с Боинги? :))))
2
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако оперираше с А330, нямаше да е на загуба. Боингите са крайно неефективни за употреба извън северна америка.
1
5
 
17
 
! Отговори
martony преди 9 години
Е ще я национализират за 1 лев, по Български образец. Или по-добрия сценарий - ще изтеглят няколко милиарда заеми и после ще я национализират.

Спонсорирани публикации