Нищо добро не очаква икономиката въпреки оставката

В следващите месеци състоянието й ще се влоши, прогнозира Данев
Обновена: 24 юли 2014 14:21 | 24 юли 2014 11:07, Веселина Йорданова
18
Нищо добро не очаква икономиката въпреки оставката
Божидар Данев. Снимка: архив, Булфото

Нищо добро не очаква икономиката на страната в следващите месеци въпреки оставката на правителството. Такова мнение изказа изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че след май заради политическите турбуленции няма никаква яснота за финансово-икономическото състояние на страната.

Още по темата
„В следващите месеци състоянието на икономиката ще се влоши", прогнозира Данев. Политическите боричкания ще изгонят инвеститорите както българските, така и чуждестранните“, допълни той.

По думите му, докато няма стабилно управление с пазарно отношение към българската икономика, нищо добро не очаква страната.

„Като връх на всичко идват и проблемите с КТБ. Това означава, че този сектор на икономиката ще бъде блокиран“, коментира Данев.

Според него и за синдикати, и за работодатели това е била последната капка, преляла чашата на търпението към политическия елит, който в последните няколко месеца е показал пълна незаинтересованост от състоянието на икономиката и развитието на обществото.

Данев посочи, че точен индикатор за такова поведение е фактът, че БНБ, правителството и всички лидери на партии са обявили, че на 21-ви юли КТБ ще бъде отворена. „Това не само че не се случи, а никой от тях нямаше доблестта да излезе и да каже, че не се отваря по тези или други причини“, изтъкна той.

Припомняме, че в сряда национално представените организации на работодателите и синдикатите у нас поискаха КТБ да бъде стабилизирана от надзорен комитет, в който да участват доказани експерти в санирането на банките.

Те изпратиха открито писмо до президента, премиера, председателя на Комисията за финансов надзор, както и до парламентарно представените партии с исканията си за подобряването на ситуацията около банката.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Божидар ДаневБСК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
Този червен мародер трябваше много отдавна да е в затвора,а вместо това продължава да раздава съвети и се мисли за несменяем и че без него няма да съмне.КОЙ И КОГА ЩЕ МУ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ??? КОЙ КОЙ КОЙ И КОГА??? ДОКОГА АГЕНТИ И ЯВОЧНИЦИ ЩЕ БЪДАТ НА СИНЕКУРНИ ДЛЪЖНОСТИ И В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ???
13
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Прави впечатление , че когато правителството тегли заем след заем спестяванията на населението в банките растат.Остава да научим кой е населението?
12
1
 
14
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
по-добре да изчезнат повечето "бизнесмени" и малко по- малко вече да има хора които искат да произвеждат.Ако вземаш 1милион за тебе и даваш 20хил. за заплати егати и икономиката....това си е чиста експлоатация....само слушаме колко малко работиме,колко малко произвеждаме....а същата стока със същи цени в другите страни ,а заплатите .....да не би в германия един човек да произвежда 20 пъти повече от мене..????не ми се вярва.Много алчни нашите чорбаджии..........
11
1
 
12
 
! Отговори
Горан Горанов преди 9 години
Няма млади хора който да искат да работят за малко пари бягат на вънка и там ще останат.Средния бизнес изпитва голям недостик на квалифицирани кадри.Малкия се превръща в семеен и пр.Говорят само за милярди сякаш на дребния бизнес му дреме за тези пари той му трябва банкова система да стои зад гърбът му и да неискат за кредит от 10000 лв. архиви до 10то коляно.Всички знаем, че малкия бизнес се е оклепал в ЦКР(централния кредитен регистър) затова е тази ДЪРЖАВА да застава зад своите граждан
10
8
 
15
 
! Отговори
Причините? преди 9 години
Всичко до което се е докоснала ръката на ДЕМОКРАТИТЕ е обречено на гибел. Разбира се не аз съм казала това. Показват го фактите през последните 25 години. Комунистите изградиха силна, промишлено развита държава с прекрасно структурирано селско стопанство и осигуриха възможност да се самоиздържаме. Освен това имаше достатъчно резерви трупани през годините, които бяха подло усвоявани от посткомунистически политици. Сега, когато тези резерви вече свърши кризата е нескончаема!
9
5
 
6
 
! Отговори
демократ преди 9 години
"Нищо добро не очаква икономиката на страната в следващите месеци въпреки оставката на правителството. Такова мнение изказа изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев, цитиран от "Фокус"."-А какво добро да очакваме като тебе Данев агенти на ДС-КГБ още дават насока на държавата вместо да не ви се дава да припарите до каквото и да е?!?
8
2
 
17
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
До Анонимен 7Чакай малко да вземете властта де, още е рано да си миете ръцете с Орешарски!Нали Тройната ламя се изтърка сега новия рефрен ще е Орешарски!?Ами като положението е толкова зле вие за какво се натискате да управлявате!?
7
1
 
29
 
! Отговори
darcas преди 9 години
В България няма бизнес, има мутро-олигархична бандитска икономика, в която се точат ДДС, европари, обществени поръчки, концесии, върти се контрабанда и се обслужват чужди западни и руски монополи. Малкия и средния бизнес е смазан от три поредни некадърни и крадливи правителства. Докато не виснат на бесилки по светофарите, няма да започне оправянето на България.
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Данооооф, шебек уяден, ква икономика имахме с Ореха, та ся му плачеш след оставката а???И не Тиквата ще дигне парното и тока а безумното управление на Ол*нов и социал въжделения на Сеьо и БСП!!!!!
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не върви някак си със скъпото сако, вратовръзка и т.н., с няколко джипа и множество имоти да казва някой си на изчезващия народ, че няма пари в бизнеса, българина бил мързелив и т.н. В Япония и Америка истинските частници са по цял ден с гащеризона из цеховете. Нашите "бизнесмени" са на принципа - след нас и потоп.
4
7
 
20
 
! Отговори
Разни мисли преди 9 години
Сега от 1 октомври като ни вдигнат тока и парното, ще я втасаме. Тиквата като вземе властта ще видите как ще се оправдава с тройната коалиция. Така, че не хвърляйте ушанките и палтата.
3
5
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Доживяхме UStavka,следва бързо бързо,Бойко да оди в USза дежурна POPRAVKA!
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено!От това следва,че няма вдигане на заплати и т.н.Иначе работодателите си карат живота...
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С ТАКИВА БИЗНЕСМЕНИ ТОЛКОВА

Спонсорирани публикации