Започват обещаните одити на министерствата

В края на месеца ще е готов докладът с резултатите от проверките
14 авг 2014 12:19, Надежда Бочева
1
Започват обещаните одити на министерствата
Снимка: Архив Reuters

От днес започват одитните проверки на министерствата, съобщиха от Министерството на финансите.

Преди дни служебното правителство обяви приоритетите си, като в икономическата част бе записана и ревизията на ведомствата.

Първостепенните разпоредители с бюджетни средства ще бъдат проверявани за извършените от тях разходи и поети финансови задължения и ангажименти.

Ще се направи и анализ на съответствието със Закона за бюджета и последващото влияние върху бюджетните параметри, включително върху дефицита на начислена основа.

Одитите ще се извършат от звената за вътрешен одит на съответните ведомства, като същевременно по разпореждане на министъра на финансите контролни органи на Агенцията за държавен финансов контрол (АДФИ) ще извършват и финансови инспекции.

Одитните проверки се координират от заместник-министъра на финансите Теменужка Петкова, която от август 2010 г. до юни 2013 г. – беше директор на АДФИ.

Проверките ще продължат до 25 август, а в края на месеца ще бъде готов обобщен доклад за всички проверки.

Четете още икономически новини в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Лова на вещици започна... и то от явно обидена и "незаслужено" уволнена калинка!Но започне ли се такава цикличност всеки нов да се разправя с предишните и тези нищо добро не ги чака, а и занапред все така ще е!А по-опасно от наплашен чиновник е може би само новоназначена калинка.