10-те държави с най-големи златни резерви

Размерът на резервите в световен мащаб е 31 812 тона
Обновена: 21 авг 2014 16:12 | 21 авг 2014 08:52,
91
10-те държави с най-големи златни резерви
Снимка: Reuters

Централните банки закупиха злато за 118 тона нетно през второто тримесечие на 2014 г. Това е ръст от 28% на годишна база, разкриват последните данни на Световния съвет по златото.

През май тази година Европейската централна банка и други централни банки на Стария континент подписаха четвъртото Споразумение на централните банки за златото.

По силата на споразумението финансовите институции заявяват, че „към този момент нямат планове да продават значителни количества злато“. Срокът му е пет години, като започва да тече от септември 2014 г.

Разбивка по страни показва, че Русия увеличава рязко запасите си в сравнение с февруари 2014 г., като се изкачва с две места в класацията.

Общият размер на златните резерви в световен мащаб възлиза на 31 812 тона, показват данните на Световния съвет по златото.

Кои са десетте страни с най-големи златни резерви и къде се намира България – вижте в галерията в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: българиярезервзлато
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сащ да изплатят дълга на Китай и да върна златния резерв на германия - и ще фалират.
56
0
 
2
 
! Отговори
до86 преди 9 години
Не знам какво те е учила твоята даскалица но нас преди 1989 година ни казваха,че в България се получава злато в МОК МЕДЕТ при обогатяването на медната руда и си остава за държавата.А сега уважаеми в този район пак се получава злато но от чуждестранна фирма и за нас остават само утайките и отровата а златото го взема фирмата .
55
0
 
3
 
! Отговори
Какво ни учеха? преди 9 години
В основното у-ще учих преди 1989. Даскалицата по география трогателно ни уверяваше, че в България златни находища почти няма, а доколкто ги има, били много бедни.След промените разбрахме друго.И покрай това си спомням и даскалицата по история. Според нея, султанът живял с Кера Тамара само 10 дена и после не се сетил за нея. Оказа се, че е била най-авторитетната жена в империята по онова време. Каза още, че в султанския харем не е имало българки. Оказа се, че няколко валиде султанки са българки
54
1
 
4
 
! Отговори
Продълж на 84 преди 9 години
5. Колко злато е изнесено потайно и през късния социализъм?6. И накрая да си зададем въпроса, ако някой не бе се съгласил на разбойнически договор за концесия за експлоатация на златните ни находища, ако ние си разработвахме находищата, колко ли злато щяхме да сме добили досега?С други думи казано, ако не ни беше сполетял социализъм и ако потомците на червените *** не ни управляваха и днес, на кое ли място в горната класация щеше да бъде малката ни държава?
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1. В БНБ сега се съхранявали 40 тона злато.2. Колко е било златото, изнесено от България след 09.09.1944 г. от победителите? Говори се за изнасяне с каруци (!), отделни военачалници просто пълнели чанти,след като своеволно отваряли частните трезори. Поне за един такъв писаха официално.3. Колко злато е изнесено от Бг, когато управниците ни решават да продадат златния резерв,та Хрушчов после ги ругал?4. Колко ли древно злато има под земята у нас? Спомнете си само хранилището 80м Х 4м Х 1.20м
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спорите за някакви стотинки. Ако говорим за кражби (на каквото и да било) в световен мащаб, можем да споменем само едно име - Ротшийлд. Тази *** краде от 200 години време. Запитайте се следното. Представяте ли си за какво кратко време Рокфелер (да не говорим за евентуално недекларираните му пари) е станал мултимилиардер? Какво да кажем за цяла фамилия, която краде от стотици години? Защо няма нито един Ротшийлд в класацията на Форбс? Защото ако им изкарат парите наяве ще си глътнем езиците.
51
9
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Искам да се поправя, САЩ имат 2 (два) пъти повече население от Фашистка Русия и не 4, а 8 (осем) пъти повече злато (Au).
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
важни са държавите с най много патенти иновации и добро образование
49
4
 
5
 
! Отговори
++++++++++++++++++++ преди 9 години
Одисейчо,какво се радваш бе...надяваш се да получиш май някое кюлче..а....Шушляк за такива като теб само среден пръст им показва Чичо Сам---------подлеците никой не ги харесва...............
48
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русофилите плещеха,че истинската им родина матушка рус е на първо място,сега ги разочаровахте хахаха чукча не читатель---------великата русия, с неизчерпаемите ресурси даже и в първите три места не влиза :)но техните "резерви" били в друго , вероятно във водка...
47
8
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
А някой умник рязал ли е руските кюлчета, за да е сигурен, че не са от волфрам?
46
9
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Щатите имат само 2 пъти повече население от Русия, но 4 пъти повече златни резерви.
45
1
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Кое е по-скъпо ACP 45 (Автоматичен 7-заряден пистолет калибър 11.43 мм) или кюлче злато със същото тегло ? А кое е по-скъпо - апарат за хемодиализа или куп жълтици със същото тегло?
44
4
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До 5позлатените волфрамови кюлчета минават проверката на рентгенофлуоресцентния скенер, можеш да разбереш, че в сърцевината им няма злато, само ако ги разрежеш----------------- Toeст ти лично си разрязал всички кюлчета във Форт Нокс и знаеш, че са от позлатен волфрам, браво на тебе.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
58 какви капитали бълнуваш. Говорим за чист грабеж.0.75 процента за нас? В третия свят взимат двуцифрени такси.
42
1
 
3
 
! Отговори
х преди 9 години
До И ний сме нещоНямаме 40 тона, колко по-малко са БНБ не желае да каже...
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сащ имат фолфрам - не злато
40
2
 
5
 
! Отговори
до 54 преди 9 години
Колко тона се изнесоха през последните 25 години от чуждестранни концесионери и какво остана за нас? Наясно ли си?
39
5
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Златото на Германия в момента пътува от Украйна за САЩ
38
2
 
8
 
! Отговори
Дуло преди 9 години
Златото физически го няма... къде ли е... няма да разберете от новините със сигурност...

Спонсорирани публикации