30 лв. средна сметка за ток през август в Западна България

Над 60% от абонатите на ЧЕЗ ще платят по-малко
6
30 лв. средна сметка за ток през август в Западна България
Снимка: архив, БулФото

Средно по 30 лева за ток ще платят клиентите на ЧЕЗ за август, съобщиха от компанията.

Средната сметка за ток в Западна България е намаляла с над 3% в сравнение със същия месец на миналата година. Аналогичен по размер е и спадът в потреблението на електроенергия за последната година – от 184 квтч през август 2013 г. на 177 квтч. миналия месец.

Данните на компанията показват, че над 60% от абонатите ще платят този август сметки в размер до 30 лв.

„Надявам се, че тези резултати са признак за една позитивна тенденция към по-висока енергийна ефективност, която очаквам да се затвърди в следващите по-студени месеци“, заяви Димчо Станев, директор „Обслужване на клиенти“ в ЧЕЗ България.

От компанията посочват, че с малки промени в потребителското си поведение абонатите биха могли да намалят сумите, които плащат за електроенергия с до 10%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълна лъжа и измама!!!Кви 30 лв.бре !?!? Къде са тия сметки???Май само тъпите кратуни на тая мафиотска , фашистка пасмина дето иска отново да увеличи цената на тока.И затова облъчва хората с поредната порция глупости и манипулации.Най малката сметка ...и то при най големите икономии е 60 лв.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скок на цената на тока ще увеличи другите цени като храни, транспорт и други, което ще доведе до обедняване.
3
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Заблуждение!!! Енергийната ефективност е че хората са в чужбина може много да говорят псевдо политиците че народа трябва да се върне.....но какво ще се получи? ...вкарването на готови пари в държавата от работещите в чужбина ще спре а същите хора ще са и без пари поради липса на работа. Никой не съобщава но истината е че българите от чужбина вкарват годишно пари колкото целия ни годишен бюджет тоест милярди ?
2
0
 
4
 
! Отговори
р.овч. преди 9 години
30лв. при положение че са били на почивка - циркаджии!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи глезаните, които перат на ток да престанат да се преобличат всеки ден с чисти дрехи и да пускат пералня веднъж седмично, глезаните, които готвят на ток да минават на газ, а тези, които се греят на ток да хващат резачката и в гората. Народа се е свил и не смее крушката да си остави да свети, тия скапаняци ще говорят за промени в навиците...