За винопроизводителите ударът от ембаргото е сериозен, смята синдикалист

Губим по 10 млн. евро годишно от забраната за износ в Русия
2
За винопроизводителите ударът от ембаргото е сериозен, смята синдикалист
Снимка: Булфото, архив

Няколко предприятия от сектора на винопроизводството са в невъзможност да продължат работа, като част от служителите им са в неплатен отпуск., алармира лидерът на КНСБ Пламен Димитров, който участва в международна конференция "Обмяна на опит и добри практики в сектор "Храни и напитки“.

Още по темата
Димитров коментира темата по повод на наложеното от Русия ембарго на вноса на земеделски, селскостопански и хранителни продукти.

Оценките на анализаторите са, че като цяло икономиката ни не понася големи загуби, общата прогноза е за очаквани загуби около 10 млн. евро годишно, каза той, цитиран от БТА.

Селскостопанска продукция почти не изнасяме за руския пазар, но вече има няколко големи винопроизводители, за които ударът е доста сериозен, каза президентът на КНСБ.

По думите му засега няма сериозна опасност от съкращение на работници, но заплахата и тревогата остават, тъй като конфликтът не е приключил и никой не знае как ще се развие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега какво ? Няма да можем да продаваме водата си на руснаците ?Щото за руския пазар се изнасяше 3-та промивка от бъчвите ,пълни с гроздово джибре от Македония.....И много вода...

Спонсорирани публикации