Може да има режим на тока, ако зимата е студена!

Мините няма да могат да дадат въглища, смята Константин Тренчев
Обновена: 30 сеп 2014 14:03 | 30 сеп 2014 11:24,
77
Може да има режим на тока, ако зимата е студена!
Снимка: архив, Булфото

Реалността от режим на тока е голяма, особено ако зимата е студена, коментира в ефира на „Нова телевизия“ президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев. Според него не става въпрос само за проблеми с мрежата, каквито бяха коментарите досега, а и с невъзможност за производство на електричество.

Тренчев посочи, че централите дължат само на „Мини Марица Изток“ към 150 млн. лева за извършените доставки на въглища.

Според него при студена зима може да се стигне до недостиг на производството на електричество, защото няма да има въглища.

„Мините няма да могат да дадат въглища и не защото не искат, а защото, за да стигнеш до въглищата, трябва да се махне голям слой пръст“, допълни Тренчев. В зимните месеци фотоволтаичните централи не работят ефективно и няма да могат да компенсират недостига, смята още синдикалистът.

Повишението на цената на тока ще се отрази и върху цените на други стоки, допълни още лидерът на КТ „Подкрепа“. Той посочи, че делът на електричеството е около 8-9% в цената на хляба, и пресметна, че по-скъпият с 10% ток ще се отрази върху цената на хляба с между 1 и 2 на сто.

В същото време Тренчев коментира, че увеличението няма да реши проблемите на Националната електрическа компания. Той препоръча да се извадят имената на тези, които са създали условията за възникването на този дефицит, допълвайки, че под всеки договор е поставен подпис на представител на държавата.

Тренчев каза още, че изградилите ВЕИ-централи всъщност са се възползвали от възможностите и договорените цени, които обаче са били предложени от политиците и включени в закон.

Четете още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тоя дедо недоклатения му желая дълъг и дълбок гроб.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ami qvno naroda shte pali niakoi neshta da se zgree ,
65
0
 
14
 
! Отговори
енергетик преди 9 години
До като не премахнете посредниците -прекупвачи-продавачи на ток и не оставите НЕК да си продава тока ,който се произвежда от държавните производители и не оставите енергетиците да си вършат работата ,която по-рано са си вършели сами , а я дадохте на частни фирми ,които пълнят гушите на цени 10 -кратно по високи от реалните стойности ,цената на тока ще върви все нагоре и нагоре и ,а народът ни ще затъва все повече и повече.
64
1
 
11
 
! Отговори
енергетик преди 9 години
А бе, Тренчев, ти кого заблуждаваш и плашиш с режим на тока.Ти имаш ли си представа от енергетика, че правиш такива "дълбокоумни изводи". Та ние не можем са си натоварим пълната мощност на енергийната система,а ти плашиш народа.Аман от "капацитети" като тебе.И ти и Бойко Борисов нищо не разбирате от енергетика, но като Ви слуша човек ще излезе,че сте голямата работа .Я, си гледай медицината, но ти май отдавна не си я практикувал, та и там не се знае какъв спец си.
63
1
 
11
 
! Отговори
Вярващ преди 9 години
До Анонимен 66Ще минат години и ще се узнае кой е Константин Тренчев. За мен е подкупен *** и служи на няколко господари. Тази информация, която има да не би да се е родила под плеша му? Или я е събирал по боклучийските кофи пред ЧЕЗ, М-вото на енергетиката, М-вото на вятърните вентилатори?
62
3
 
12
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До учуден За да има оправдания за следващото вдигане на тока Мислите си ,че ще се задоволят само с 10% а? ББ и компания не са били на власт 1 години,даваха доста пари за протести и сега ще си ги избият То тей ,безплатно ще хрантутят протестъри,ранобудни пияници и т.н. И това води до извода,че ако трябва и с БСП и ДПС ще се коалира ББ само и само да е отново на власт Помнете след изборите ,очаквайте коалиция ГЕРБ+ДПС евентуално+РБ като патерица
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
част от статуквото........... -муха
60
0
 
2
 
! Отговори
gft преди 9 години
@64е как що, правилните хора, няма да може да си вземат паричките или просто няма ток и свръхпройзводството е мит и ни трявба Белене и/или нов блок в Колзодуй.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Средата на 70-те години пуснаха АЕЦ Козлодуй, първо първи блок и след година и втори блок. Все още не мога да си обясня защо именно след пускането на АЕЦ-а започна режим на тока. Дано да доживея отваряне на секретните файлове на държавата и да намеря отговор на тази загадка.
58
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това нагло недоразумение, което гледа само *** си 25 години и се обажда само , когато всичко се е случило, да се махне от синдиката.Синдикат не е добра дума, както и всичко, където седят хора, едни и същи над 5 години!Не вярвам на това артистично и откровено, знаещо всичко мързеливо и подкупно старче.Не знам защо много българи си мислят, че подобно нещо ги "защитава".
57
0
 
24
 
! Отговори
хм преди 9 години
До Анонимен 63 Е той защитава интересите на хората - ама на ония с банките , и седемцифрените авоари
56
0
 
19
 
! Отговори
учуден преди 9 години
след като имаме свръхпроизводство само от АЕЦ ,защо би се стигнало до режим на тока
55
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тоя образ (за мен анти-българин) защо до сега мълча. Не е ли ролята на синдикати като неговото КТ "Подкрепа" да защитава интересите на хората????Ама вместо да защитава интересите на хората и народа този чака гаф да стане и вместо да защитава правата на хората - след това само казва "Хората са загазили".Тоя какъв е в крайна сметка1. Защитник на правата на хората управляващ синдикатили2. Обикновен социолог/политолог - като какъвто се изявява?? проявил се като "След дъжд качулка"
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тренчев е патолог, та се сещам един виц:- Докторе, разбрахте ли от какво съм болен?- Не още, но ще разбера след аутопсията.
53
0
 
11
 
! Отговори
135 преди 9 години
До АнонименНе помня по какви болести беше доктор, но ако и от медицина разбира толкова - благодаря, че не сме се срещали!
52
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хорака като този още живеят с славните времена през 90-те години, когато хората бяха наивни и вярваха на всеки агент на ДС който размаха синьо знаменце.
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера ни баламосват, че няма да има режим на тока, днес друга песен пеят. Засрамете се Господа политици! В 21в. ни превърнахте не в държава от третия свят, а в племе от Лемурската епоха!
50
0
 
11
 
! Отговори
Тошо преди 9 години
В началото беше добър после се продаде и се превърна в поредния Български предател!
49
0
 
17
 
! Отговори
КОЗЛОДУЙ ЗА ЧУЖБИНА преди 9 години
Тоя стана такъв продажник, че е страшна работа!!!Ние ток изнасяме тъй, че да не лъже!!!ТОЗИ ВИНАГИ Е ЛОБИРАЛ ЗА ГЕРБ И ИНТЕРЕСИТЕ НА ГЕРБ КОИТО СА СКЪП ТОК НЕ ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ А ОТ ВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ!
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тренчев що плашиш орат. Има и дрги централи ТЕЦ Варна работи с вносни въглища. АЕЦ ще работи освен ако не го съботирате.