Летище „Пловдив” пред фалит?

Няма драма със заплатите, категоричен е директорът му
Обновена: 2 окт 2014 19:12 | 2 окт 2014 19:03,
12
Летище „Пловдив” пред фалит?
Снимка, архив Булфото

Летище „Пловдив” е изправено пред фалит. За това говорят усилено служители на аеропорта, след като днес те не получиха полагащите им се аванси.

„Това се случва за първи път, притеснени сме, защото не знаем какво се случва”, разказа пред Dnes.bg служител на летището. „След забавените аванси, идва нередовното изплащане на заплати, оттук се натрупва напрежение, а това са първите симптоми на фалит и загиване на летището.”, заяви в коментар за Dnes.bg бившият директор на летище „Пловдив” Дойчин Ангелов.

Според него една от причините за неизплатените аванси е раздутият щат. За последната една година са назначени 15 нови служители, а нито работата, нито субсидията за аеропорта е увеличена. Дори напротив, настоящото ръководство в лицето на директора Иван Карнабитов се е съгласило да получава с 60 хиляди лева по-малко пари за издръжка от Министерство на транспорта.

Тоалетна хартия на терминала се зарежда само, когато има полети. Безмитният магазин също е почти празен. Увеличаването на персонала е средно с 10%.

Средно заплатите на новите служители за една година възлизат на 300 хиляди лева. Направени са и договори с фирми-доставчици на консумативи, за възможно най-скъпите канцеларски материали.

„Когато оставих летището, то имаше резерв от 700 хиляди лева и нямаше дългове, сега този резерв липсва”, отбеляза още Ангелов.

За една година не е отворена нито една нова линия. Спрени са и започнатите преговори за откриване на авиолинии от Пловдив до Истанбул, Бурса, Кипър и Испания.

"Няма драма със заплатите, очакваме превод от министерството и тогава ще изплатим аванса, за фалит не можем да говорим”, съобщи директорът на летище „Пловдив” Иван Карнабитов.

Той обаче не обясни как е изчерпан резервът на летището, нито дали се водят разговори за нови авиолинии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Летище Пловдивфалит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
Крокодил преди 9 години
Шефът на безопасността също е от ГЕРБ и за нищо не става освен да ближе гъзовете на сменящите се директори! Всъщност партиите въобще нямат значение, когато в тях членуват хора като него!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо никой не пита Гл.счетоводител какво прави? Назначи я ГЕРБ, но тя освен да се тъпче по цял ден и да клюкарства, за нищо не става! Напълниха летището със селяния, която видя самолет за първи път на живо.
8
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Доста написани глупости!!! Истината е , че ГВА събира всички такси и връща на Летището, колкото да преживява. Истината е, че от софиянци, които винаги завиждат на Пловдив не може да се диша. Със сигурност някой се гласи да го вземе за жълти стотинки. За сведение бившия Директор Ангелов обиколи света, без някой да има полза от това, а колкото до настоящите полети- сегашния Директор Карнабитов води преговорите с Райън еър и те се осъществиха!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закривайте тая държава бе, закривайте всичко.. стига мъка, стига плюене, ще дойде някой арабин да ни управлява, ще вложи пари, всички ще са доволни... стига вече хахах
6
7
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Лесно се манипулират незапознатите. И тоя мишок Ангелов, бивш герберист и настоящ Барековец (заради конюктурата, разбира се) да не се прави на света вода ненапита и гении в управлението на летище. Много добре знае защо се забавят плащанията и това не зависи от директора независимо как се казва. Просто пловдивското летище е трън в очите на шопите и постоянно го саботират. Не забравяйте, че и хляба и ножа е в тях. Нито превеждат пари, нито дават самостоятелност на летището да си решава финансите.
5
5
 
2
 
! Отговори
sparta преди 9 години
tova da ne e gara kurtovo da e zakriqt Terminala e mai na 6 godini sravnitelno nov
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е жалко че Летище Пловдив все не могат да случат на читава управа и подкрепа от местните власти.Досега трябваше да има десетки отворени линии с Европа.В момента има само 2 - Лондон и Франкфурт на Райън Еър.
3
3
 
10
 
! Отговори
Bai grui преди 9 години
Този шеф на летщето, го назначи настоящия кмет Иван Тотев....
2
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то там самолети кацат ли ?????Нещо като гара,през която не минават влакове :))
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закривай!

Спонсорирани публикации