Чистка в дирекции „Локомотиви“ в БДЖ

Проверка е установила лоша поддръжка на локомотивите и недобри условия на труд
14 окт 2014 14:45,
3
Чистка в дирекции „Локомотиви“ в БДЖ
Снимка: БТА

Освободени са директорите на дирекции "Локомотиви" в пътническите и товарни жп превози, както и отговарящите за човешките ресурси в двете дружества. Това съобщи министърът на транспорта Николина Ангелкова след първо оперативно заседание по безопасност в сектор железопътен транспорт, предаде БТА.

Служителите са освободени след проверка, която е установила лоша поддръжка на локомотивите, недобри условия на труд за машинистите и недостатъчно ниво на тяхното обучение и квалификация. "Това не означава, че те не управляват професионално локомотивите и не гарантират сигурността", подчерта министърът и добави, че независимо от регистрираните проблеми, железопътният транспорт е един от най-безопасните.

Ангелкова е изискала от директорите на дружествата да представят до петък конкретни мерки за преодоляване на проблемите, които трябва да започнат да се изпълняват още от следващата седмица. „Ако не видим реалистичен план за изпълнения с предприети адекватни мерки, ще се правят и промени в ръководствата на дружествата“, коментира министърът. Мерките ще се обсъдят със синдикатите и в петък ще бъдат оповестени.

По думите на министъра спешно трябва да се купят столове за машинистите. Някои от локомотивите трябва да се снабдят с климатици, хладилници и крушки, така че на машинистите да се осигурят нормални условия на труд.
Предварителни разчети сочат, че за спешните мерки са необходими около 1,5 млн. лева, които са налични и ще бъдат осигурени чрез промяна в бизнес плановете на дружествата.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: БДЖНиколина Ангелкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 9 години
Тази комунистическа грозотия и некадърница да вземе да се омита там от където е дошла- да лиже *** на Плевнелиев. Съмнявам се, че ако отиде на трудовата борса, няма да умре от глад.
2
1
 
2
 
! Отговори
Стрлочник преди 9 години
Добре е да направяти чистка и в пощите, че много мунчовци!
1
1
 
2
 
! Отговори
Стрлочник преди 9 години
Добре е да направяти чистка и в пощите, че много мунчовци!