С Румъния подписваме за още 2 моста над Дунав

Те ще са при Никопол-Турну Мъгуреле и Силистра-Кълъраш
21 окт 2014 20:25, Анисия Иванова
23
С Румъния подписваме за още 2 моста над Дунав
Министър Николина Ангелкова. Снимка, архив Булфото

България и Румъния ще подпишат меморандум за подготовка на два нови моста над Дунав - при Никопол и Турну Мъгуреле и при Силистра-Кълъраш, съобщи в Русе министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова.

Това ще стане следващата седмица, а подготовката за двата моста ще се финансира по програмата за трансгранично сътрудничество България-Румъния 2014 - 2020 г.

"С подписването на този меморандум и подаване на обща апликационна форма към програмата ще стартираме изработване на технически проект - анализ, разходи и ползи, въобще цялостна техническа подготовка, за да се преценят двете правителства как ще се процедира с изграждането на мостовете. Най-вероятно ще се търси публично-частно партньорство, но вече с известни данни, за да може да се вземе правилното решение", обясни Ангелкова, цитирана от БТА.

Проектирането на разширението на Дунав мост при Русе-Гюргево ще бъде включено по оперативна програма "Транспорт", тъй като той е част от европейски коридор и позволява финансиране по тази програма.

По отношение на пътната отсечка Русе-Велико Търново, тя е включена за проектиране по ОП "Транспорт" 2014-2020 година, като се обсъжда вариант за скоростен път.

Ангелкова информира, че се надява още утре на заседание на Министерския съвет летището край русенското село Щръклево да бъде прехвърлено като собственост на община Русе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Иван Батаклиев преди 9 години
Геополитиката казва: Румънците да финансират тунела под Шипка, защото същия обслужва само тях или тяхни клиенти и никой друг. На нас ни е необходим тунел при Кресна и тунел под Петрохан. За другите тунели да му мислят други.
13
0
 
1
 
! Отговори
Smeshno преди 9 години
V Wiena ima sigorno povece ot 10 Mosta nad Dunava
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а занеш ли колоко е територията на УНгария.Мост до мост майлон льо ще сториме. нека се усвояват поръчките от Боковите фирми
11
2
 
1
 
! Отговори
е преди 9 години
Най-оправдан е този при Силистра ,навремето политически са направили моста при Русе , както направиха и този при Видин по ББ мерак.
10
0
 
5
 
! Отговори
Александър преди 9 години
До АнонименИ като е сухоземна Дунава свършва ли? Ей така, в нищото?Мостовете се правят над реки, пич, не само между държави.
9
2
 
4
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Абе важното е да се угажда на турските транспортни фирми !
8
7
 
5
 
! Отговори
хахахаха преди 9 години
Хахахахахахахахахахаха усеща се , че боко и гроб се завърнаха . Ще се зоба асфалт тая зима и следващите 10-20год.
7
3
 
2
 
! Отговори
t преди 9 години
tova na snimkata kvo e,maj li e jena lie, traversa li e
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коментаторите сте/сме ***...многознайковци...
5
2
 
6
 
! Отговори
ку.р.чо преди 9 години
до 3. ти нещо неможе да включиш на скорост. смисълът е да се приберът един мангизи бе човеко. това не ти ли идва на ум? иначе защо ще се напъват ако нема келепир? сите се напъват като при запек когато требе да се крадне.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а какво стана със моста при оряхово-бекет. от икономическа гледна точка той е най евтиния като себестойност, станишев го обещаваше, а тия за каво го изоставят, при силистра кой ще минав.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв е смисъла да правите мост на Силистра, при положение, че след Силистра границата е сухоземна
2
8
 
23
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
а кога ще построим "мост " под ШИПКА ?! Кога ще съединим БЪЛГАРИЯ С БЪЛГАРИЯ ?! СТИГА ВЕЧЕ със ШОПСКИТЕ "магистрали " , София не е ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ !
1
3
 
11
 
! Отговори
Силистра преди 9 години
моста при Силистра се строи вече 40 години

Спонсорирани публикации