Близо 3 млн. пътници са обслужени на летище София за първите 9 месеца

Министър Ангелкова: Това е 10 на сто повече от предходната година
23 окт 2014 20:46, Анисия Иванова
14
Близо 3 млн. пътници са обслужени на летище София за първите 9 месеца
Министър Николина Ангелкова. Снимка, архив Булфото

За деветте месеца на 2014 г. на летище София са обслужени близо 3 млн. пътници, което е с 10 на сто повече от предходната година. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова в рамките на открита научно-практическа конференция "Транспортът в променящия се свят - предизвикателства и решения", съобщиха от МТИТС.

Представена е работата по създаване на единна система за търсене и спасяване при авио инциденти. Благодарение на активната позиция на РВД, страната ни ще може да разчита на около 2 млн. лева на година за тази дейност, се посочва в съобщението.

Ангелкова е информирала, че с ГД "Конкурентоспособност" на ЕК се обсъжда възможността за използване на инициативата "Джаспърс" за разработване на програма за съживяване на БДЖ, която да е готова до края на 2015 г.

По думите й това няма да бъде поредната стратегия, а конкретен план, съгласуван с европейските партньори и подкрепен от тях, което ще гарантира дългосрочност и приемственост.

Според представените данни се засилва интересът към България като круизна дестинация. Очаква се в рамките на 2014 г. общо 66 круизни кораба да акостират на морските ни пристанища и над 66 хил. туристи да посетят българското Черноморие.

В нормативната уредба е предвидено при техническия преглед, проверката за платен данък върху превозното средство, да става по електронен път в реално време. Системата е внедрена в Столична община, в резултат на което от началото на тази година приходите й са нараснали с над 7 млн. лева.

Няма опасност от загуба на средства към края на 2014 г. по оперативна програма "Транспорт" 2007 - 2013 г.". Договорен е целият наличен ресурс и са разплатени повече от 2,5 млрд. лева /над 63 на сто от бюджета на програмата/. Продължава работата по подготовка на новата програма "Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 - 2020 г.". Като приоритети се посочват довършването на магистрала "Струма" и включването в обхвата на програмата на цялата магистрала "Хемус". Планира се да бъде финансирано и проектиране на разширение на съществуващия мост на р. Дунав при Русе - Гюргево. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Demos преди 9 години
Нормално увеличение. Все повече и повече българи напускат България!!!
10
1
 
1
 
! Отговори
Виц преди 9 години
Още 4000 000 и може да затваря :)))
9
1
 
5
 
! Отговори
CA преди 9 години
До към 2020 година ще продължава да бележи ръст 20%, 30%, 50% , 80% ... докато в БГ останат само цигни , полицай и депутати, тогава терминал 2 ще бъде превърнат в единственния по рода си в Европа музей на *** управляващ
8
0
 
0
 
! Отговори
ж преди 9 години
Ок
7
0
 
0
 
! Отговори
жон преди 9 години
Не ела както вчера
6
0
 
0
 
! Отговори
ж преди 9 години
На сев?
5
0
 
0
 
! Отговори
жон преди 9 години
Харби след половин час
4
0
 
0
 
! Отговори
жан преди 9 години
3 3а мене и 3 3а моя човек
3
0
 
0
 
! Отговори
жон преди 9 години
Колко да вэема?
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A в aфтогaрa софия се пътувa зa чужбинa със зaключенa тоaлетнa
1
0
 
10
 
! Отговори
Ив преди 9 години
Нормално е да са 10% повече, управляващите са изгонили минимум 10% повече българи през миналата година..

Спонсорирани публикации