МВР и прокуратурата с акция срещу "нарушители на държавната граница"

Претърсват се хостели, хотели, адреси
Обновена: 24 окт 2014 14:13 | 24 окт 2014 13:54, Камелия Цветанова
4
МВР и прокуратурата с акция срещу "нарушители на държавната граница"
Снимка: Булфото, архив

По разпореждане на главния прокурор на Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов днес започна специализирана операция на територията на цялата страна, съобщава МВР.

Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция "Миграция" в МВР и специални полицейски сили.

Проверяват се всички места, в които са концентрирани лица, за които има съмнения за незаконно пребиваване на територията на страната ни. Претърсват се хостели, хотели, адреси.

Създадена е организация за случаите, когато задържаните са чужденци, да бъде потърсено съдействие от Държавната агенция за бежанците.

По данни на Софийска градска прокуратура, към момента на територията на столицата са проверени 531 лица. Задържаните без документи, които са незаконно пребиваващи у нас, са 107.

Установени са трима български граждани, обявени за общодържавно издирване.

По данни до 11.00 часа общо проверените в страната обекти са1035. Извършена е проверка на 2 742 лица, от които 113 са задържани.

Операцията е започнала в 6.30 часа тази сутрин и продължава и към момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: акцияграница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
бивш граничар преди 9 години
Вместо да затегнат контрола и режима за да не преминават без проблемно и после да се налага да провеждат пиар акции.Не е много остаряло времето когато един бивш директор Арлин Антонов на РДВР Пазарджик когато при пълна дискретнос блокира *** махла извърши претърсване и обиски на контигента .Врезултат на което бяха установени и редицасутеньори контрабандисти простетуирашти и др.Но досега неса се чули за подобни операции.След това дълго време *** в Пазаджик не смееха да се покажат
1
1
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ДА ЗАДЪРЖАЛИ СА ГИ НАХРАНИЛИ СА ГИ..АКО СА ИМАЛИ НЯКОЙ ЛЕВ СА ИМ ГО КОНФИСКУВАЛИМ И СА ГИ ПУСНАЛИ ПО ЖИВО ПО ЗДРАВО ДА КРАДАТ, ПРОДАВАТ НАРКОТИЦИ И ДА СЕ ПЛОДЯТ НА ВОЛЯ..БРАВО НА ДРУГАРИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ..УРААА

Спонсорирани публикации