Възможните сценарии за съдбата на КТБ намаляват с всеки изминал ден

Най-вероятно лицензът ѝ ще бъде отнет, смята експерт
Обновена: 25 окт 2014 10:14 | 25 окт 2014 10:14, Екип на Investor.bg
26
Възможните сценарии за съдбата на КТБ намаляват с всеки изминал ден
Снимка: bgonair.bg

Резултатът от одита на Корпоративна търговска банка (КТБ) се дължи на променените правила за оценка на активите. Друго обстоятелство, което подпомага тази голяма цифра, е, че банката не работи и със всеки изминал ден, който тя не работи, се влошава качеството на събираните от нея активи, особено на кредити.

Това заяви в ефира на Bulgaria On Air програмният директор по икономическите въпроси в Центъра за либерални стратегии Георги Ганев.

По думите му по този начин се нарушава дисциплината на кредитополучателите. "Всеки един ден на една затворена банка влошава нейната капиталова адекватност и генерира загуба, която трудно може да се покрие", коментира Ганев.

"Възможните сценарии за съдбата на банката намаляват с всеки изминал ден", заяви икономистът. Според него има два възможни изхода от кризата – единият е банката да бъде оздравена, но шансовете за това са много малки. Вторият – да се действа по сегашния закон и да се отнеме лицензът ѝ.

"Тогава влиза във Фонда за гарантиране на влоговете като владетел на всички пасиви и активи на банката, защото тя вече няма право да оперира с тях като банка с отнет лиценз, просто казва аз дължа всичко, което банката дължи в рамките на гарантираното и аз владея всичко, което е в рамките на банката", обясни Георги Ганев.

Вижте целия разговор с Георги Ганев на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: лицензКТБBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
старите начини наистина се компромеНННННтираха. Питайте ицо ментата. Май не се казваше ицо, ама другото е вярно с оригинала.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде да свършва вече това театро с ктб, че ни писна, и да се почва ново. Ако не с друго, барем на сценаристи и многотемие държавата е комай неизчерпаема. И сила, която да спре процеса, няма открита. Няма открита! Европа трева да пасе.
12
0
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Сценария е само един и режисьорите го прилагат успешно на фона на изчезналата държава - приятно гледане !
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Премахването на плоския данък ще запълва много дупки, а с любимия си плосък данък в сила родолюбивите уж бг управленци вкарват бг народ, уж суверен, в още по-дълбока дупка.
10
0
 
4
 
! Отговори
Може, може! преди 9 години
Какво пречи да се направи най-простото и най-логичното: след като се знаят кредитополучателите, знаят се *** фирми, да се намери начин точно тези облагодетелствани хора и институции да възстановят парите! Нека се публикуват имената им и да се проследи къде са "избягали" парите!Това, че участниците са от всички партии и етажи на властта трябва ли да е пречка? Ние, хората без влогове в тази банка на "богопомазаните" не искаме да плащаме за наглостта на една престъпна клика!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
една голяма цифра 7 беше изписана на стената на къщата, а числото 6 000 000 000 ще го изпише ксойто не знае разликата между цифра и число.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Частникът е по-добър стопанин от държавата. Банките са частни, прибират печалбите. Загубите обаче са общи, народни. Ефективен мениджмънт, та дрънка. Обикновен капитализъм.
7
0
 
6
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Absoliutno vsichki scenarii sa vuzmojni pri maloumnoto obshtestvo navun! ! ! ! :)
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе как ще я оздравят? Нали целта е да я ограбят и целокупният български народ да поеме това.Кръгът около Расим Плевнята,Прокопиев ,Бориславова,Ковачки,майка и син-Пеевски,ще прибере най-апетитните парчета от баницата. И няма да върнат нито стотинка от милионите ,който дължат към КТБ.Според тях ,организаторите ,е чудесно проведено мероприятие на ограбване, но то става пред очите на народа .И този народ помни,..помни!Ще дойде Видов ден и тогава и народа ще си каже думата .Кой крив ,кой прав?
5
2
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Едно разбрахме от капитализма - Банките произвеждат клошари като им взимат домовете- банките създават глобални икономически кризи,,,банките мамят с кредити наивниците и после им взимат малките предприятия- банките се самоограбват и фалират -и после се оказва че бедняците ограбени от банките - ще плащат пак с помоща на държавата която с народни пари ще "спаси" измамната банка- Кое е паразита в случая ? Не е ли комунизъм -спасяването на една банка с помоща на държавата ? ама иначе бил лош строй?
4
1
 
4
 
! Отговори
75 преди 9 години
Не е така.За водещата на "Рефередум",излезе инфо, че имала много умения. :)
3
2
 
5
 
! Отговори
Цигаин преди 9 години
Хе и аз го бях написал това преди 2-3 дена тук във форума ,че има два пътя ..... ! Ех ,тези специалисти -икономиси -преди 3 -4 месеца другото чудо-икономист Каролев беше казал , ч е КТБ нищо не я застрашава и тя е в добро здраве .... . Нещо Каролев се потопи след това негово изказване ,а преди тичаше от една ТВ в друга ТВ и ръсеше бисери-икономически и водещите мигаха с разбиране-да бяха се малко подготовили . Или пък това предаване Референдум -слаба водеща -само думата дава на гостуващите .
2
2
 
12
 
! Отговори
м..да преди 9 години
Какво иска да ми каже тоя Ганев-че наж-добре е народа да плати кредити на Пеевски и некадърието на Искров? Защо не оставят главните акционери да спасяват банката ? Тогава държавното участие ще е най- минимално. И да беше се избръснал''
1
1
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
от ляво нa дясно от дясно нa ляволи или от преднaтa в зaднaтa ти го местят