МОСВ няма да допусне незаконен добив на нефт и газ, увери Жекова

Нужна е оценка за въздействие върху околната среда
Обновена: 30 окт 2014 15:45 | 30 окт 2014 15:10, Камелия Цветанова
3
МОСВ няма да допусне незаконен добив на нефт и газ, увери Жекова
Архив: Булфото

МОСВ няма да допусне незаконосъобразни методи за добив на нефт и природен газ, увери служебният министър на околната среда и водите Светлана Жекова в парламента.

Тя беше изслушана от депутатите по искане на "Атака“заради решение на правителството за преценяване на вероятната степен на значително отрицателно въздействие на работен проект за търсене и проучване на нефт и природен газ в границите на Блок „1-11 Вранино”.

Според Жекова обаче именно това решение и поставените в него задължителни условия гарантира изпълнението на проучвателните дейности в съответствие със законодателството по околна среда.

"Това решение не е разрешение по смисъла на Закона за подземните богатства. С него се съгласува работен план за търсене и проучване на природен, не на въглищен газ”, добави тя.

Жекова припомни, че всички проучвателни сондажи на нефт и газ започват само след извършена оценка за въздействие върху околната среда.

Когато се стигне до сондажи, защото сега има само работен план, тогава ще бъде направено и обществено обсъждане с всички заинтересовани страни, обеща тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bolycite i mrasotiata v bg sa totalni okolna sreda smrad otviakade .
1
0
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Вреден и не става за пиене

Спонсорирани публикации