КНСБ: Оздравяването на КТБ е по-доброто решение от ликвидация

Синдикатът подкрепя решенията на временната бюджетна комисия в парламента за банката
Обновена: 31 окт 2014 14:05 | 31 окт 2014 10:40,
19
КНСБ: Оздравяването на КТБ е по-доброто решение от ликвидация
Снимка: Ройтерс

КНСБ подкрепя решенията на временната бюджетна комисия в парламента във връзка с КТБ, се казва в прессъобщение на синдиката.

"Продължаваме да смятаме, че оздравяването на банката е по-доброто решение от нейната ликвидация, а за КНСБ решенията на временната бюджетна комисия са именно в посока на оздравяване на банката", пише в позицията, изпратена до медиите.

"Приетото от комисията решение БНБ да предприеме действия за оздравяване на банките, когато собственият им капитал стане отрицателна величина, се нуждае от редакция с цел конкретизация. Приемаме решението, ако става дума за даване на допълнителен срок на БНБ за разговори с потенциални инвеститори за оздравяване на банката, като се укаже друг срок, например 30 дни, вместо сегашните 5 дни за отнемане на лиценза", уточняват от синдиката.

КНСБ е съгласна с решението на комисията, че трябва да има промени в банковото законодателство, които да гарантират ефективен банков надзор, а оттам и стабилност на банковата система в България. Именно липсата на ефективен банков надзор доведе до ситуация в банковата система да възникне сериозен проблем, без той да е породен от световната банкова криза, смятат от синдиката.

Още по темата

"Солидаризираме се с решението за законодателни изменения, които да осигурят изплащането на гарантираните депозити", казва се още в позицията. За синдиката това означава, че за целта не трябва да се отнема лицензът на банката. Изплащането на гарантираните депозити е един от основните фактори, за да има доверие на вложителите в банковата система.

"Подкрепяме изцяло предложението международно юридическо лице с опит в банковата дейност да проследи извършените от акционерите на банката и свързаните с тях лица операции с активи. До този момент се наблягаше върху установяване на ситуацията, докато тук вече ще се търсят виновните и степените на отговорност", смятат от КНСБ.

Още новини от Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: КНСБКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КНСБ ДА ПАТЛАЩАТ.ДА ВРЪЩАТ ГАРАНТИРАНИТЕ ПО ЗАКОН.А ДРУГАРИТЕ С МИЛИОНИТЕ ГИ ГУБЯТ.ОТ КЪДЕ ДОШЛИ ТАМ ОТИШЛИ.МИ И ТЕ А КРАДЕНИ КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ИМА МИЛИОНИ В БАНКА?????ЗОРА СЕГА Е ДА ДА ВЪРНАТ МИЛИОНИТЕ ЗА СМЕТКА НА ХОРАТА .НЯМА ДА СТАНЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ НА ПЛОЩАДИТЕ.
9
0
 
1
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Епа щом и КНСБ започна да адва акъл за КТБ !))) Пламен Димитров няма нищо обща с финансите ,но е решил да не са фалира КТБ!
8
0
 
3
 
! Отговори
фалит преди 9 години
По-добро за кого? За всичики олигарси, вкл.и за т.н. "синдикати.Цв.В.е натоварил на лодката си политици и спекуланти/което е едно и също/ и знае, че те няма да искат да потънат с него.Най-справедливото решение е фалит и съд на престъпниците, свързани с този казус. Ама няма да стане, знам. Докато имаме прокурори като този бузанчо Цацаров.
7
0
 
3
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Защо КНСБ винаги е била за вземането на огромни кредити и запълването на бездънна ями справка : БДЖ, мините сега и за КТБ? Отговора е :Защото обслужва едрия капитал и мафията!
6
1
 
2
 
! Отговори
вложител преди 9 години
довечера с по-две сурови яйца
5
0
 
8
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
КНСБ ли ще извади пари за оздравяването питам аз?
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не се окаже в списъците на милионери в ктб да има и бедни синдикалисти?
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ+ДПС=МАФИЯ
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Къща в Банкя, късно вечер. Един индивид е седнал на дивана си, пуши пура и си гледа телевизия. На вратата се *** и той пита: Кой? Чува се отговор: Кой и майка му...".
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЪЛГАРИ, събудете се !Довечера в 18ч всички пред НС - да кажем НЕ на мафиотите и антибългарите от ГЕРБ и ДПС, които пак се опитват да променят закона за да откраднат още 4 млрдНе на Модела КОЙ !

Спонсорирани публикации