ГЕРБ предлага: Облагане на лотарийните игри

15% ще е данъкът от оборота им според промените
Обновена: 20 ное 2014 17:25 | 20 ное 2014 17:25, Бойчо Попов
11
ГЕРБ предлага: Облагане на лотарийните игри
Архив: Булфото

След като в сряда парламентът не прие предложението на Георги Кадиев лотарийните хазартни игри, бингото и други, организирани онлайн или офлайн, също да бъдат облагани с годишна такса, днес е внесен подобен проект от името на ГЕРБ.

Най-важната промяна предвижда лотарийните игри, кено, бинго и техните разновидности също да бъдат облагани. През 2014 г. те не плащаха такса заради пропуски в данъчните закони, промени в които бяха приети през декември 2013 г.

В предлаганите текстове се предвижда организаторите и на тези игри да внасят в бюджета данък от оборота от 15%.

Освен това организаторите на хазартни игри са длъжни да правят годишни вноски за социално отговорно поведение в различен размер. За организатори на онлайн залагания той е в размер на 50 000 лв., за тези на игри в игрално казино – 10 000 лв., а за всички останали организатори на хазартни игри – 5000 лв.

С допълнението на чл. 85 в закона пък се предлага, когато организаторът на хазартни игри не заплати в срок годишната си вноска, комисията да прилага принудителна административна мярка - отнемане на лиценза от три до 6 месеца.

По-рано днес пред „Фокус“ депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова заяви, че хазартните игри трябва да се облагат при едни и същи условия, независимо дали се играят онлайн или в пунктове за залози.

По думите ѝ за настоящата 2014 г. държавата има несъбрани приходи в размер на 5 млн. лева заради необлагането на някои лотарийни игри. Според нея основният проблем в Закона за хазарта в момента е, че една и съща хазартна игра, ако се извършва онлайн, се облага по един начин, а ако се извършва по традиционния метод, какъвто е например тотото, се облага по различен.

Предстои временната бюджетна комисия да разгледа проекта. 

Още икономически новини четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
кали преди 9 години
От къде на къде държавата ще налага какво да става с нас българите !!!
8
0
 
1
 
! Отговори
кали преди 9 години
Не съм съгласна с това !!! Не удобрявам в държавата ни да има данъчна системка !!!
7
0
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Явно тук пишат хора, които нищо не са разбрали. Първо, те данък печалча си плащат, както и всяка днуга фирма. Става въпрос за един вид "данък оборот", наречен "такса". Е-е, щом за хазарта ке има допълнителна такса, защо отмениха таксата върху ВЕИ-тата?
6
0
 
1
 
! Отговори
ЖЕЛИО преди 9 години
защо ми се струва че защитавате бизнеса със залагания които е един от най-доходоносните и досега не плащаше данъци сигурно хората развиващи този бизнес са целунати от фортуна
5
1
 
3
 
! Отговори
ВСЕ ПО ЛОШО С ГЕРБ преди 9 години
НЕКАДЬРНИЯ БОЙКО ВМЕСТО ДА РАЗВИВА ИНДУСТРИЯТА СКОРО ЩЕ ВЬВЕДЕ И ДАНЬК ПЕНСИЯ, ЩЕ ИМА И ДАНЬК СОЦИАЛНА ПОМОЩ. ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАНЬЦИ И ПОВИШЕНИЕТО НА СЬЩЕСТВУВАЩИТЕ, ДИГАНЕ НА АКЦИЗИТЕ И ДДС. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.ПОСНИЯ бойко се завьрна. НАРОДА ГО ЧАКА ГОЛЯМОТО ПАЛЕНЕ. Все по-лошо с ГЕРБ И БОЙКО АМА НАРОДА ПРОСТСЕГА МУ СЬРБАЙТЕ ПОПАРАТА ОВЦЕ БЪЛГАРСКИ. СЛЕД БОЙКО ПОТОП И БЛАТО. ЧЕСТИТО ТОЯ ще ОГРАБИ И ВЛОГОВЕТЕ ВИ!!!
4
1
 
3
 
! Отговори
прецедента кога преди 9 години
ХЕЙ ГРОБАРИ ПЬРВО ОБЛОЖЕТЕ С ДАНЪК ПАРИТЕ НА ОФШОРКО ПРЕЦЕДЕНТА!!!! И защо с 15% като данък печалба е 10%. ГОЛЯМО КРАДЕНЕ ЩЕ ПАДНЕ И ЩЕ ИЗГОРЯТ МНОГО ТОТО МИЛИОНЕРИ ЩОТО НАП ПРОДАВА ИНФОРМАЦИ!!!
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да мъката пълна аз предлагам, данък върху вдишването и издишванито, на всеки да се монтира личен брояч, данък за качване и слизанехпо стълбите, с личен брояч на краката, данък върху миганията, така без стратегия и програма ще се пълни бюджета и ще има и излишъци. Като не могат да развиват икономиката остава да въвеждат какви ли не *** данъци. И това няма да помогне. С толкова крадливи *** няма да мръднем и един сантиметър.
2
1
 
4
 
! Отговори
tt преди 9 години
az predlagam-wrastane na parite w *** i zatwor za winownite.
1
2
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Чудно ми е ако имам 500 овце ...какъв данък трябва да плащам ? Май разлика няма от както било под турско .....каквото да правиш....данък плащай ....искараш 5 000 лв от някой бизнес ....плащаййййй данък ......и накрая какво ? ПАРИ НЯМА В ДЪРЖАВАТА !