LAUNCHub търси най-добрите дигитални стартъпи в България

Фондът организира специални срещи във Варна и Пловдив в началото на месец декември
24 ное 2014 17:36, Екип на Dnes.bg
0
LAUNCHub търси най-добрите дигитални стартъпи в България
Снимка: LAUNCHub

Фондът за сийд инвестиции LAUNCHub, който от 2012 година насам е инвестирал над 4.5 милиона евро в стартиращи компании от дигиталната сфера, продължава своите усилия за откриване на най-талантливите екипи.

В рамките на своята кампания за селекция, екип на Фонда ще проведе две специализирани срещи в Пловдив и Варна в началото на месец декември 2014 година. Инициативата се провежда в партньорство с Microsoft Ventures.

“Целта ни е да се запознаем с местинте екосистеми, предприемачи и компании, които работят в дигиталната сфера във Варна и Пловдив. Интерес представляват и екипи, които в момента работят върху технологични решения или планират в скоро време да започнат работа върху такива. Също така бихме искали да им предоставим информация за възможностите за финансиране, които LAUNCHub предлага, както и да споделим с тях нашия опит с инвестиции в стратиращи технологични компании от последните две години и половина”, сподели Тодор Брешков, Управляващ съдружник във Фонда.

В рамките на месец след обиколката екипът на LAUNCHub ще се запознае внимателно с разработките и решенията на компаните и ще разгледа потенциални  инвестиционни възможности.

Повече информация  за събитието, програмата и мястото на провеждане можете да намерите на сайта на LAUNCHub.

По-рано през тази седмица от LAUNCHub обявиха и втората голяма инвестиция в биткойн сектора, компанията BitLending Club, която е най-бързо развиващата се и втора по големина  crowd-lending  платформа. От началото на проекта през май 2014 година досега, чрез BitLendingClub са финансирани 2500 заема, възлизащи на 4300 BTC (около $1,76 милиона по текущия курс).

От създаването си през 2012 година LAUNCHub е инвестирал над 4,5 милиона евро в 49 стартиращи екипи от дигиталната сфера и е реализирал привличането на още над 4 милиона евро под формата на коинвестиции за портфолиото си. На стратегическо ниво LAUNCHub партнира със  Seedcamp и Mozilla WebFWD.

LAUNCHub управлява 9 милиона евро по инструмента “Entrepreneurship Acceleration and Seed Financing” от съвместната инициатива JEREMIE на ЕИФ и ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: стартъпиLAUNCHub
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации