Очаква се двоен спад на руските и украински туристи през тази година

Туроператорите предлагат летния сезон да се удължи
26 яну 2015 14:45, Надежда Бочева
30
Очаква се двоен спад на руските и украински туристи през тази година
Снимка: архив, Булфото

През тази година се очаква спадът на руските и украинските туристи да е два пъти пъти по-голям в сравнение с понижението от 2014 г. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която представи днес кампания за насърчаването на вътрешния туризъм.

За миналата година от януари до ноември руските туристи са били с 3,2%, или 21 хил. души по-малко в сравнение с предходния период. Украинските туристи пък са намалели с 8,2%, или 56 хил. души.

„За тази година ги умножавам минимум по две. Това са вътрешни анализи. Нямаме официални данни. Самият факт, че има такава тенденция, показва, че следва да работим с такива нагласи“, заяви Ангелкова.

Мерките, които може да противодействат на тази тенденция, са облекчаване на визовите процедури, допълнителни чартърни линии и привличане на нискотарифните авиокомпании. Ще има и целева реклама в Германия, Великобритания, балканските и скандинавските страни.

Ангелкова допълни, че е провела среща с най-големите туроператори, с които да се обсъдят спешни мерки. Едно от техните основни предложения е било именно да има фокусирана реклама на традиционните пазари.

Туроператорите са предложили още сезонът да стартира през април, а не май-юни, и да приключи октомври – ноември, за което се водят разговори с организаторите на чартърни програми. Подобни мерки се предприемат и в Гърция, Испания и Турция.

В момента водим разговори с ЕК – ГД „Конкурентоспособност“ какво може да направи държавата целево, за да не се счита за държавна помощ. Това ще е ясно до десетина дни, допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: туризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Българка преди 9 години
До ФуоооотАко човек е ***,то това е за дълго!
21
1
 
2
 
! Отговори
**** преди 9 години
И на това има решение,вие май забравихте как другарката масларова пращаше пенсионирите през зимата на море,ако това стане пак,сезона ще бъде спасен.
20
2
 
11
 
! Отговори
Зомби преди 9 години
Аз предлагам да се въведе данък, с който да се компенсират "хотелиерите" за пропуснатите ползи.Или поне да забранят минаването на Кулата на бг граждани, ако открият в багажа им бански и шнорхели.
19
26
 
9
 
! Отговори
Фуоооот преди 9 години
Стига рускоговорящи *** по нашето Черноморие. Ако успееме да изгониме и тия, дето са купили имоти тука, ще е най-добре!
18
6
 
9
 
! Отговори
цезар преди 9 години
Да ама черноморието ще е пълно с американски туристи. Пампорово и Боровец сега се пукат по шевовете пълно е с янки.
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не виждам нищо лошо в тази новина, то на нашето Черноморие и без това само руснак или някой западен бедняк би се навил да почива. Ни условия, ни нищо.Тъкмо да им уврат главите на нашите мутрохотелиери, че само с бетон и накичени с джапанки сергии бизнес не се прави.
16
0
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 години
До до от СТАРИЯ НЕСЕБЪР Да, вярно е!Който се вдигне на революция по морето е обречен, защото Мафията има интерес да пере пари в хотелресторанти както до сега!
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Туроператорите предлагат летния сезон да се удължи---------------Мисля, че трябва да се обърнат към Чък Норис
14
0
 
7
 
! Отговори
NOI преди 9 години
Пишете с малки букви.
13
1
 
11
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 години
Важното е, че другарката Бокова ще прави поклоннически(религиозен), културноисторически, винен, сватбен, селски и т.н. туризъм!Очакваме и новата "културна" полиция!Ду-*** да Ви е яко с тези високи наеми за обектите по Черноморието!
12
1
 
13
 
! Отговори
е,че те преди 9 години
руските туристи и те ще си направят цивилизационен избор.Балкано туристически ценности има и в Турция,и в Гърция/сега още повече/,и в Хръватия и тънъ.
11
1
 
24
 
! Отговори
**** преди 9 години
Правете нови дупки на коланите,докато имате още сили,че се задава голям глад.
10
3
 
28
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Спокойно, гърците и турците ще ги приемат радушно. На бизнеса не му пука кой от къде е, стига да си плаща.
9
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-малко ***, по-добре! И почна рев на *** с хотели!
8
34
 
9
 
! Отговори
Европеец преди 9 години
Колкото по далече от Русия, толкова по близо до цивилизацията. Братята америкамци ще ни изпратят платежоспособми туристи от Флорида и Калифирния за черноморието, бедните руснаци само замърсяват курортите.
7
5
 
35
 
! Отговори
USSR преди 9 години
Абе нищо , Плювньо ще ни докара американски туристи , нищо че за 25 години видях само 1 американец . Така става като ни управляват лакеи и предатели . Черноморието ще яде "евроатлантически ценности " и "американска солидарност" .
6
3
 
17
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 9 години
Обамчик! Ае сега ни прати 200 000 хамерикански войници на КУРорт тъдява. Не трябва да има празно.
5
3
 
27
 
! Отговори
що бе преди 9 години
EEEEEEEEEE нали сега ОБОНГО ще прати 1/2 млн американци да почиват тук
4
2
 
12
 
! Отговори
Галин преди 9 години
аз се радвам, защото на Бургаските баДки нещо много им все вдигна стандарта, а всъщност са най-големите ***, нека сега да усетят какъв е глада навътрв към Софака....!!!!
3
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е нека да продължаваме да ръкопляскаме на "западните демократи" с техните тъпни, да им даваме пушечно месо и да им финансираме военните кампании, па нас кучета ни яли.Какви компенсации имаме насреща?- за затварянето на АЕЦ - мижави стотинки;- за отписването на дълговете на Ирак и Либия - мижави стотинки;- за спирането на Южен поток - нищо; - за загубите в туризма - нищо;и така мога да изреждам още много...Та за какво хрантутим някакви бездарни политици дето не изтъргуваха поне една малка