Милен Велчев влезе в БТК

Бившият финансов министър е представител за България на акционера ВТБ Капитал
28 яну 2015 15:04, Екип на Investor.bg
24
Милен Велчев влезе в БТК
Снимка: Булфото

Милен Велчев вече е част от управлението на „Вива телеком България“, става ясно от справка в Търговския регистър. От вчера бившият финансов министър е вписан сред управителите на дружеството - Златозар Сурлеков, Светлана Бахчеванова, Филип Гроуз и Елеонора Сърбова. Велчев заема мястото на Борис Статев.

Велчев е представител за България на ВТБ Капитал, заедно с Красимир Катев.

През ноември 2012 г. "Вива телеком България" ЕАД, свързана с VTB Capital plc (VTB) и Корпоративна търговска банка АД (КТБ), придоби 93,99% от акциите на БТК.

Придобиването стана след одобрението на цялостната схема за преструктурирането на Групата на БТК, в резултат на което свързани с VTB Capital и КТБ лица придобиват мажоритарно дялово участие в групата. Собственик на „Вива телеком България“ е регистрираната в Люксембург компания "ИнтерВ Инвестмънт С.а.р.л.".

Впоследствие делът на „Вива телеком България“ достигна 99,72% след търгово предложение.

В средата на януари 2015 г. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство за евентуално извършено нарушение с цел промяна на контрола над БТК (с търговско наименование Vivacom).

В комисията е постъпил сигнал от изпълнителния директор на "Технологичен център - институт по микроелектроника" АД (ТЦ-ИМЕ), в който се изказва предположение за осъществена концентрация чрез придобиване на контрол върху БТК от страна на SHCO 79 S.a.r.l, Люксембург без издадено надлежно разрешение по реда на Закона за защита на конкуренцията. 

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
ВОЛЕНЕЕЕ преди 9 години
Воленее що не ревеш срещу кражбата на БТК а само Енергетиката ти е в устата ,затова ли ти плащат от Русия да изгониш едни за да дойдат други... що ще кажеш за ЛУКОЙЛ там как е или и от там идва процент..................
17
0
 
0
 
! Отговори
tukaima tukanema преди 9 години
bg vivacom ot bg luksemburgo:))) - kolko bg murgava exotika ot bg stolipinovo do bg fakulteto prez luksemburgo! :))) tova e kato razkaz na tsar kiro za tsaritsa tudorka :)))))
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
samo trepane za tia .
15
0
 
1
 
! Отговори
44 преди 9 години
Ей,не назначиха мене,а него!Най-обикновен честен висш бивш държавен чиновник!?
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И това Юпи е един от героите в изграждането на безцеремонните,хищни,ненаситни новокапиталистически кланове на България!Плюха по социализма,че чак щяха да се задавят,но с мошенническа приватизация милионери станаха.Тези пари тука които направиха-в Лондон никой нямаше да им хариже!Дедо Симо мадридски ги докара навремето щото много учени и кадърни били.Видя се в какво им е силата!
13
1
 
8
 
! Отговори
Пандизчиев преди 9 години
До Анонимен... И не само той е крадец, но и татко му и батко му....
12
2
 
8
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Сега би трябвало да конфискуват БТК, след което да вкарат в затвора тия мошеници, а после да продадат телекома и парите да потушат патардията около КТБ.. Ееех, мечти..
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само да напомня,че БТК не е само "ало,ало"компанията притежаваше сгради и имоти повечето от които в идеален център на всяко населено място и паланка.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като си е самоподари(БТК),седем години по-късно можеш да се покажеш на "светло".
9
0
 
10
 
! Отговори
Потърпевш преди 9 години
До мръснициВ БТК до живот, това сарказъм ли е? Имате ли представа колко специалисти от инженерно-техническия състав на компанията бяха съкратени. При това без оглед на придобита квалификация и умения.
8
1
 
41
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
Значи в БТК все още има много за крадене!Този не си поплюва в тази сфера ,спец е по присвояването на огромни пари, без последствия за него !
7
10
 
11
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Я да видим сега юрупистите на сидер ага какво ще пишат, VTB Capital plc (VTB) е РУСКА!Смях! Сидер ага и троловете му очакват опорни тоаки! Пиците са срещу поне три поста!Да живее България!
6
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей и тоя е мега крадец и мошеник като Иван Костов! Няма ли затвор за тия пладнешки разбойници бе?!
5
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наскоро в медиите излязоха статии в които подробно бяха описани фирмите на Цветан Василев чрез които същия източва Виваком с цел да го закупи! Сред посочените е тази люксенбургска фирма, явно че нещата стоят точно така! Явно и този мошеник М. Велчев е в играта! Абе като в поговорката: краставите магарета през 9 планини се намират!
4
2
 
23
 
! Отговори
мръсници преди 9 години
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КОЙ,ТЕ СА АЛЧНИ ИЗНУДВАЧИ КАТО КОМПАНИЯ КОЯТО СЕ ИНТЕРЕСУВА ДА ЗАБОГАТЕЕ ОТ ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК,КАТО ЕНЕРГОДРУЖЕСТВА,ВИК, ТОПЛОВИКАЦИЯ,ВСИЧКИ СА СКУБАЧИ,А ЖИВЕЯТ С ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И СИГУРНИ ДОЖИВОТНО АКО СА ТАМ СЧИТАТ,ЧЕ СА НЕСМЕНЯЕМИ.
3
2
 
53
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ХА???Та кой продаде БТК -то....Милен Велчев..Та той е продал БТК сам на себе си,а?Не се чудете. Семейна черта е.
2
6
 
2
 
! Отговори
не преди 9 години
браво!
1
10
 
9
 
! Отговори
Sofia преди 9 години
Boko i Peevski prevzenat i BTK(VIVACOM)