Светлин Наков открива световен формат за предприемачи

Събитието ще бъде на 30 януари във Варна
28 яну 2015 14:45, Александър Попов
4
Светлин Наков открива световен формат за предприемачи
Снимка: PR

Първото от 12-те тематични събития от международното издание Startup Grind ще се проведе на 30 януари във Варна. В рамките на няколко часа създателят на първия български софтуерен университет ще сподели опита си и ще разкаже как преодолява предизвикателствата по пътя към успеха.

Началото е предвидено за 18:30 часа в Beehive.

Светлин Наков е популярен с впечатляващата си кариера в сферата на компютърните науки. През 2002 г. организира първия си безплатен курс за програмиране в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Две години по-късно получава наградата "Джон Атанасов" за принос в информационните технологии.

Инициира и участва в написването на безплатни книги за програмиране. Има над 20 години опит в технологичната индустрия като софтуерен инженер, мениджър и предприемач. От 2009 г. до 2013 г. е в основата на създаването и развитието на софтуерната академия на българската компания "Телерик". Последното му постижение е създаването на първия софтуерен университет в България, който има за цел да даде образование и работа на хиляди българи, а в дългосрочен план и да изведе страната на водеща позиция в света по образование в ИТ сферата.

Международната инициатива Startup Grind цели да мотивира и образова млади хора с бизнес идеи, както и стартиращи компании.

Събитието се организира благодарение на екип от млади доброволци от три неправителствени организации – Beehive Co-working Space-Varna, JCI и AIESEC.

За първи път Startup Grind е проведен през 2010 година в Калифорния от американците Дерек Андерсън и Спенсър Нийлсен. Постепенно от среща между приятели инициативата се превръща в световно движение, което спомага за успеха на предприемачите на няколко континента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Светлин Наков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
dimi4 преди 9 години
До vesko03но е нещо добро, предлага шанс на всеки, който желае да опита в сферата на IT. Напълно реално е обучението в него, опитай.
2
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Този в на майка си корема вече е бил програмист
1
2
 
5
 
! Отговори
Ясен преди 9 години
Не е лесно да си на 33-4 години и да имаш над 20 години опит като програмист, предприемач и световен лидер...

Спонсорирани публикации