"Бизнесът в действие" среща младите хора с водещите компании

Има достатъчно възможности за развитие в България, убедени са организаторите
25 мар 2015 18:29, Екип на Dnes.bg
2
"Бизнесът в действие" среща младите хора с водещите компании
Снимка: AIESEC

"Бизнесът в действие“ е 3-дневен бизнес форум, който ще се проведе за 10-та поредна година в София на 17, 18 и 19 април в Интер Експо Център. Събитието има за цел да срещне младите хора с представители на водещи български компании. Организатор е международната студентска организация AIESEC, която вече 25 години се стреми да развива лидерския потенциал у младите хора в България.

В днешно време, за да започнеш своята кариера, не е достатъчна само дипломата. Студентите се нуждаят от практика и поглед върху реалната бизнес среда – неща, които университета не може да предостави. "Бизнесът в дейстиве“ е инициатива както за студенти, така и за наскоро завършили, които искат да тестват уменията си и да открият възможности за кариерно развитие. Форумът включва бизнес симулации, обучения, дискусии и вдъхновяващи презентации.

Организаторите споделят: "Искаме да покажем, че има достатъчно възможности за развитие в България, както и че си заслужава студентите да останат и да градят кариерата си тук.“

Участие тази година ще вземат компании като PwC, Fibank, Ficosota, EY, DHL, JTI, Aurubis, TBI-Info, Заедно в час, Метрореклама, AIG, Булгартабак и Concentrix.

А лекторите ще бъдат Радослав Георгиев – Хак България, Цветелина Тенева – създател на The Business Institute, Теди Тонева – Главен управител и партньор в TriplePro Bulgaria, Георги Български – член на съвета на директорите на Българска фондова борса, Стойне Василев – Собственик на smartmoney.bg и председател на БАЛФК, Том Хигинс - професионален банкер, инвеститор и предприемач.

Първият ден ще бъде посветен на успешни истории в България и уъркшопи и обучения в 4 различни панела: Бизнес, ИТ, Маркетинг и Преподаване. А вторият ден ще е за решаване на реални бизнес казуси, които са предоставени от компаниите-участници.

Тази година част от фирмите ще бъдат домакини на решаването на казусите в своите офиси и по този начин ще бъде предоставена възможността на студентите да се докоснат до истинската работна атмосфера. Последният ден ще завършим с награждаване на участници и дискусия на тема "Как да изградиш бъдещата си кариера в България.“ А като допълнение на 1 април на партера в УНСС ще се проведе Панаир на компаниите-участници, където всяка една от тях ще представи информационен щанд.

Регистрацията вече е отворена и е напълно безплатна, а местата са ограничени. Повече информация относно събитието ще може да намерите на bip.aiesec.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: форумбизнесработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Много зле преди 9 години
Към Анонимен: Супер нерелевантен коментар. В статията никъде не видях някаква връзка между предприемачеството и въпросния форум. А очевидно не си запознат с големиет консултантски къщи, чиито служители са именно завършили и обучавани в университети, а помагат и консутлират изключително големи световни компании. Така че - много ограничено мнение. Разшири си малко кръгозора, защото може би и за в бъдеще ще си осттанеш Анонимен ;)