Токът няма да поскъпне рязко след либерализацията на пазара

Реформите могат да станат още в края на 2015 г., смята експерт
Обновена: 30 мар 2015 14:08 | 30 мар 2015 13:15, Екип на Bulgaria On Air
18
Токът няма да поскъпне рязко след либерализацията на пазара
Снимка: bgonair.bg

Цените на тока ще останат стабилни след въвеждането на реформите в енергийния сектор, обясни в сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер Георги Миков, бивш директор на Националната електрическа компания (НЕК).

Либерализацията на енергийния сектор трябва да доведе до балансирането на пазара, допълни Миков. Според него тя може да стане факт още от края на тази година. Той допълни още, че единственият риск е либерализирането да стане формално и потребителите да нямат право на избор.

Миков изтъкна, че поддръжката на електропреносната мрежа ще бъде приоритет в енергетиката. Заради недостига на средствата обаче може да се очаква разходите по поддръжката да бъдат отразени в цената за крайния потребител.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ЕВРОПА КЪДЕТО ЖИВЕЯ ИМА КОНКУРЕНЦИЯ МЕЖДУ ДОСТАВЧИЦИТЕ НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ И АЗ МОГА ДА ИЗБИРАМ МУЖДУ 5 ДОСТАВЧИКА. НЯМАТ ДЪРЖАВЕН ОРГАН ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ЦЕНИТЕ ЗАЩОТО ТЕ СЕ РЕГУЛИРАТ ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ. КОЙТО ОТ ЕНЕРГИИНИТЕ ДРУЖЕСТВА ИСКА ДА ИМА ПОВЕЧЕ КЛИЕНТИ А ОТ ТАМ И ПОВЕЧЕ ПЕЧАЛБА НАМАЛЯВА ЦЕНИТЕ И СТАВА КОНКУРЕН НА ОСТАНАЛИТЕ. ХОРАТА СА ГО ИСМИСЛИЛИ. НО ИЗГЛЕЖДА ЧЕ ТОВА ВАШИТЕ СЕЛЯНИ УПРАВНИЦИ НЕ ГИ УДОВЛЕТВОРЯВА ЗАЩОТО НЯМА ДА МОЖЕ ДА КРАДАТ. ЗАТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВИ СЪДИРАТ КОЖИТЕ
17
0
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Щом казват че няма да поскъпне рязко значи ще поскъпне рязко.
16
1
 
2
 
! Отговори
ЗАД ОНАЯ НЮЗ преди 9 години
ПЛАААВНО-НА МЕСЕЦ ПО ИМА-НЯМА 38 ЛЕВА...И ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА****
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той допълни още, че единственият риск е либерализирането да стане формално и потребителите да нямат право на избор. ТОЧНО ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ.КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД КЕВЪРКИТЕ -ЯСНА РАБОТАТА .
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Запознат съм, защото моята фирма доставя софтуерни продукти на много фирми от Енергетиката и в двете страни.--------А може ли щом си запознат аз да попитам нещо:- На тези дружества одит прави ли се?Публично ли си обявяват печалбите.Ако да, какви са тези печалби - със суми в лева например?Ако крадат, има ли начин да налеят откраднатото в хазната за пенсионерите си?
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Токът няма да поскъпне рязко..."Хммммм, дааааааа, ще поскъпва плавно... и ще дерем кожичката на народа нежно... Ало, народът, нали искате инвестиции и приватизации!!!!!!! Криворазбраната циливилизациоооооооооооон !!!!!!!!!!
12
0
 
17
 
! Отговори
от Германия преди 9 години
Запознат съм, защото моята фирма доставя софтуерни продукти на много фирми от Енергетиката и в двете страни. А CEZ въобще не беше приватизиранам, така че сега българите хранят чешките пенсионери.Но всяка страна си избира политиците си.
11
0
 
8
 
! Отговори
от Германия преди 9 години
Миков, Миков, вървите поне 5 години след Западна и Централна Европа.В Германия масово ОБЩИНИТЕ изкупуват обратно газ- и електроразпределението от големите играчи. Тук цените след "либерализацията" бяха скочили 40%-60% , сега намаляха или са поне стабилни. Подобно е и с Водоснабдяването (град Берлин си върна Wasserwerke).От 2-3 години подобна е ситуацията и в Полша -масово навлизане на държавата и общините в Енергийния Сектор, напр. Варшавската Топлофикация беше обратно изкупена от Vattenfall
10
0
 
13
 
! Отговори
аха преди 9 години
Значи ще поскъпва постепенно и по много!Разбрах,мерси!
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Токът няма да поскъпне рязко след либерализацията на пазара-----Тази лъжа ни я пробутват още от времето на Костов!Като се сравни цената на тока сега с цената на тока тогава, ясно се вижда каква дебела лъжа беше това. Странното е, че продължават да ни я пробутват и още по-странното е, че има ***, които им вярват.
8
0
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Това го слушаме вече 25 години, как токът няма да поскъпне рязко... Отначало ни убеждаваха, че като стане 0,04$ киловатът и ще настане благодат!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При фасадната демокрацив - а *** тя е издигната до съвършенство - нещата се праят само на хартия и до там -завод за преработка на отпадъци има ли действащ?, пазарна икономика имали, като изключим труженичките на околомръсното и.т.н.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората протестират, защото им връчват 2 сметки на един падеж.А я си представете какво ще стане ако им изпратят сметка в аванс.Малииии, отиде парламента :)
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kak samo v bg kogato vsi4ko ilzele na svobodniq pazar i vmesto da ima konkurenciq i cenite da padat to stava v bataka kak taka samo v bg
4
0
 
20
 
! Отговори
ЕЛЕНКО преди 9 години
КАКВО ПОСКЪПВАНЕ БЕ, Я МАРШ НА ЕРПетата ,СТИГА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА НАРОДЕЦА БЪЛГАРСКИ , ДОЛУ ЕКСПЛОАТАТОРИТЕ!
3
0
 
9
 
! Отговори
ceci_ преди 9 години
въъъъй, е как тъй ваа? Нали конкуренция ала-бала, цената намалява пък то .. тукова.. май към ту увеличение отиват нищата ваааа!
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Споко, токо нема да поскъпне резко.Че поскъпне плааааааааааааааааааааавно.
1
0
 
19
 
! Отговори
знайко преди 9 години
що направо не си казал че тока ще поскъпне?

Спонсорирани публикации