Топлофикациите имат интерес да задържат цената на топлото

Стабилните цени за топлоенергия ще привлекат нови клиенти
Обновена: 31 мар 2015 14:01 | 31 мар 2015 12:47, Екип на Bulgaria On Air
3
Топлофикациите имат интерес да задържат цената на топлото
Снимка: bgonair.bg

Загубите за НЕК от изкупуването на електроенергия от заводски топлофикационни дружества не са от Топлофикациите Русе, Сливен и Перник, обяви в сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер Георги Петров от Националната федерация на енергетиците.

По думите му всекидневно в енергийната система постъпва електроенергия, която всъщност не се заплаща в топлофикацията. Тези приходи реално се губят, а не се заплащат поради правен вакуум.

От 1-ви април Топлофикация Русе ще затвори само за ремонт и профилактика, допълни още Петров. Според него съкращаването на разходите за труд няма да реши проблема и затварянето на дружеството все още не е необходимо.

Според Георги Петров загубите на Националната електрическа компания (НЕК) са заради енергията от възобновяемите източници, а не от разходите за топлофикациите.

Чуйте целия разговор с Георги Петров във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Топлофикациона МАФИЯ, само ФАЛИТ за нея...
2
0
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До ЖНек произвежда и продава..но е на загуба. .ПЕЧЕЛИ ОБАЧЕ ПРЕКУПВАЧИТЕ. .НЕ Е ЛИ РЕДНО ТОГАВА НЕК ДА СИ СЪЗДАДОХА ДРУЖЕСТВА КОЕТО ДИРЕКТНО ДА ПРОДАВА ТОКА..ДА СЕ ПРАВАТА ПРЕКУПВАЧИТЕ ОТ ВЕРИГАТА..ТОВА Е ПЪТЯ НО КОЙ ИМА СМЕЛОСТ.
1
1
 
3
 
! Отговори
Ж преди 9 години
Хич не ме е грижа за топлофикациите. Добре ни обират с техните си фирмички за топлинно счетоводство, с уж ясните обществени поръчки и т.н.

Спонсорирани публикации